• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Bosvruchten roomkaas plaatcake

door Connie Derks
in Cake
0
1
bosvruchten roomkaas plaatcake

Bosvruchten roomkaas plaatcake – Plaatcake, je kunt er zo lekker mee variëren; daar weten de Duitsers alles van. Je hebt daar op bijna iedere hoek wel een bakkertje waar je ook snel een kop koffie kunt nemen met een broodje of koek. Vaak hebben ze dan ook Käsekuchen, deze is daarop geïnspireerd, Ik heb hem met bosvruchten uit de vriezer gemaakt, maar je kunt er eigenlijk allerlei soorten fruit voor gebruiken. Hij is fris en licht zuur van smaak. En met zo’n plaatcake heb je altijd genoeg stukjes want je snijdt ze zo groot of klein als je zelf wil.

zacht fruit

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Het lekkerste zacht fruit koop je in het seizoen. Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn zomer, geniet van hun smaken en kleuren.

Bosvruchten roomkaas plaatcake

Porties: 12 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 theelepel citroenrasp
  • snufje zout
  • ½ ei
  • 110 gram boter
  • 110 gram suiker
  • 1 ei
  • 185 gram bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baksoda
  • ¼ theelepel zout
  • ½ eetlepel vanille suiker
  • 185 gram karnemelk
  • 400 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 500 gram bosvruchten, vers of bevroren

Bereidingswijze van dit recept

De bodem voorbereiden:

Meng voor de bodem 150 gram boter met 75 gram suiker, citroenrasp en zout. Meng er een half ei doorheen en zeef 225 gram bloem met 5 gram bakpoeder erboven. Voeg 1 theelepel citroenrasp en een snufje zout toe. Kneed nu de bloem erdoor tot een stevige bal ontstaat. Maak hiervan een bal, sla deze plat en verpak het deeg in huishoudfolie, leg  in de koelkast om op te stijven.

Het cakebeslag maken:

Klop voor het cakebeslag 110 gram boter met 110 gram suiker en een 1/2 eetlepel vanillesuiker luchtig, klop er 1 ei door. Zeef 185 gram bloem met 1 1/2 theelepel bakpoeder, 1/4 theelepel baksoda en 1/4 theelepel zout en klop dit door het suikermengsel. Klop er nu kort 185 gram karnemelk doorheen.

Het roomkaasmengsel:

Klop 400 gram roomkaas kort los met 150 gram suiker en 1 eetlepel vanillesuiker en klop er een voor een 2 eieren doorheen.

En dan de bosvruchten roomkaas plaatcake samenstellen:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet van een bakvorm of bakplaat van ongeveer 30 bij 30 cm de randen in met boter. Knip een stuk bakpapier zo groot dat de bodem royaal bedekt is met bakpapier.

Kneed het deeg voor de bodem kort door en rol het op een met bloem bestoven aanrechtblad uit. Bekleed de bodem met het deeg. Het is niet erg als je een beetje moet plakken, je merkt er straks niets van. Gewoon goed verdelen en aandrukken.
Verdeel het cakebeslag over de bodem en daarover het roomkaasmengsel. Trek er met een lepel strepen door zodat het mengsel een klein beetje verdeeld wordt. Bijvoorbeeld  3 strepen van boven naar onder en 2 van links naar rechts;  het moet een beetje rommelig zijn. Verdeel hierover het fruit en bak de koek ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 165 graden.

Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in de cake te steken; komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Prik niet op een plek waar veel roomkaasmengsel zit want dit blijft enigszins plakkerig. Laat de koek afkoelen in de vorm, snijdt er stukken van in gewenste grootte. Bewaar de koek in de koelkast i.v.m. het roomkaasmengsel.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin172Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karnemelkcake met limoen
Cake

Karnemelkcake met een fris laagje limoen

muffin met abrikoos
Cake

Muffin met abrikoos

Kersen-chocolade cakejes
Cake

Kersen-chocolade cakejes

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Citroen yoghurt cake
Cake

Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig

Rabarber aardbeien muffins
Cake

Rabarber aardbeien muffins

Aardbeiencake moederdag
Cake

Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

Reacties 1

  1. toetie simpel says:
    8 jaar geleden

    deze taart is verslavend lekker Connie!!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen