- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bosvruchten roomkaas plaatcake

Bosvruchten roomkaas plaatcake – Plaatcake,  je kan er zo lekker mee variëren; daar weten de Duitsers alles van. Je hebt daar op bijna iedere hoek wel een bakkertje waar je ook snel een kop koffie kunt nemen met een broodje of koek. Vaak hebben ze dan ook Käsekuchen, deze is daarop geïnspireerd, Ik heb hem met bosvruchten uit de vriezer gemaakt, maar je kan er eigenlijk allerlei soorten fruit voor gebruiken. Hij is fris en licht zuur van smaak. En met zo’n plaatcake heb je altijd genoeg stukjes want je snijdt ze zo groot of klein als je zelf wil.


Bosvruchten roomkaas plaatcake

De bodem:

De bodem voorbereiden:

Meng voor de bodem de boter met de suiker, citroenrasp en zout. Meng het ei er doorheen en zeef de bloem met de bakpoeder erboven. Kneed nu de bloem erdoor tot een stevige bal ontstaat. Maak hiervan een bal, sla deze plat en verpak het deeg in huishoudfolie, leg  in de koelkast om op te stijven.

De cake :

Het cakebeslag maken:

Klop voor het cakebeslag de boter met de suiker en vanille suiker luchtig, klop het ei erdoor. Zeef de bloem met bakpoeder, baksoda en zout en klop dit door het suikermengsel. Klop nu kort de karnemelk erdoorheen.

Roomkaasmengsel:

Klop de roomkaas kort los met de suiker en vanille suiker en klop er een voor een de eieren doorheen.[/double_paragraph] [/row]

Vulling :

Het samenstellen van de bosvruchten roomkaas plaatcake:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet van een bakvorm of bakplaat van ongeveer 30 x 30 cm de randen in met boter. Knip een stuk bakpapier zo groot dat de bodem royaal bedekt is met bakpapier.

Kneed het deeg voor de bodem kort door en rol het op een met bloem bestoven aanrechtblad uit. Bekleed de bodem met het deeg. Het is niet erg als je een beetje moet plakken, je merkt er straks niets van. Gewoon goed verdelen en aandrukken.
Verdeel het cakebeslag over de bodem en daarover het roomkaasmengsel. Trek er met een lepel strepen door zodat het mengsel een klein beetje verdeeld wordt. Bijvoorbeeld  3 strepen van boven naar onder en 2 van links naar rechts;  het moet een beetje rommelig zijn. Verdeel hierover het fruit en bak de koek ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 165 graden.

Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in de cake te steken; komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Prik niet op een plek waar veel roomkaasmengsel zit want dit blijft enigszins plakkerig. Laat de koek afkoelen in de vorm, snijdt er stukken van in gewenste grootte. Bewaar de koek in de koelkast i.v.m. het roomkaasmengsel.