• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een licht bittertje en geen grammetje boter

door Connie Derks
in Cake
0
5
Cake Clementine, met mandarijntjes

Cake Clementine, met mandarijntjes – Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid. Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee.

Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als dessert.

Dit is een cake zonder ook maar een grammetje toegevoegde boter. De gepureerde clementines zorgen samen met de eieren voor een ietwat vaste sappige cake. Het oorspronkelijke recept komt uit Engeland, waar vaak gebruik wordt gemaakt van citrusvruchten en -schillen. De smaak van deze cake doet dan ook een klein beetje denken aan de Engelse marmelade. Vol van smaak en een tikkeltje bitter.

Cake Clementine, met mandarijntjes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram mandarijntjes
  • 2 steranijs
  • 1 pijpje kaneel
  • 300 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 7 eieren
  • handje amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

De cake clementine maak je zo:

Zet de mandarijntjes in hun geheel (dus met schil en al) met de steranijs en het pijpje kaneel in water op en breng tegen de kook aan. Laat dit ongeveer 2 uurtjes zachtjes garen. Schud de mandarijnen af en laat ze afkoelen. Dit gedeelte is makkelijk van te voren voor te bereiden.

Smeer een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in met wat boter. Knip voor de bodem een stukje bakpapier op maat om de cake straks makkelijker te kunnen lossen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Haal de eventuele pitjes uit de mandarijntjes en pureer ze geheel in een keukenmachine of met de staafmixer helemaal fijn. Weeg 450 gram van het mandarijnen mengsel af. Doe er de gemberpoeder, kaneel, suiker en het amandelmeel bij en klop dit met een mixer door elkaar. Voeg er al kloppend een voor een de eieren aan toe en als laatste het oranjebloesemwater. Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de geschaafde amandelen erover en bak de cake in ruim een uur gaar.

Controleer met een prikker of de cake gaar is door deze er midden in te steken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Wanneer je iets meer ervaren bent dan druk je met je vingers bovenop de cake, wanneer deze terug veert is de cake gaar. De cake clementine met mandarijntjes is zowel warm als koud te serveren en blijft een paar dagen lekker. Ook is hij makkelijk in te vriezen om later te gebruiken.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - CitrusFruit - Mandarijn
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Eton mess
Nagerecht

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

Reacties 5

  1. Els says:
    3 maanden geleden

    Erg lekker deze “cake” maar wel prijzig aan ingredienten.

    Beantwoorden
  2. Helena says:
    3 jaar geleden

    Is deze cake ook te maken in Nordic ware bakvormen?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Heel jammer maar dit beslag is niet geschikt voor die prachtige vormen want het is vrij kleverig en zal er waarschijnlijk niet goed uitkomen. Wellicht wel als je een gladde vorm met niet te veel relief hebt.

      Beantwoorden
      • Helena says:
        3 jaar geleden

        Ha Connie.

        Ik had al dat idee maar nu weet ik het zeker.
        Dank je wel.

        Helena.

        Beantwoorden
        • Connie Derks says:
          3 jaar geleden

          Graag gedaan, het is natuurlijk wel de bedoeling dat de cake mooi wordt.

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen