• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een licht bittertje en geen grammetje boter

door Connie Derks
in Cake
0
7
Cake Clementine, met mandarijntjes

Cake Clementine, met mandarijntjes – Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid. Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee.

Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als dessert.

Dit is een cake zonder ook maar een grammetje toegevoegde boter. De gepureerde clementines zorgen samen met de eieren voor een ietwat vaste sappige cake. Het oorspronkelijke recept komt uit Engeland, waar vaak gebruik wordt gemaakt van citrusvruchten en citrusschillen. De smaak van deze cake doet dan ook een klein beetje denken aan de Engelse marmelade. Vol van smaak en een tikkeltje bitter.

mandarijn

Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje

Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.

Cake Clementine, met mandarijntjes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram mandarijntjes
  • 2 steranijs
  • 1 pijpje kaneel
  • 300 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 7 eieren
  • handje amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

De cake clementine maak je zo:

Zet de mandarijntjes in hun geheel (dus met schil en al) met de steranijs en het pijpje kaneel in water op en breng tegen de kook aan. Laat dit ongeveer 2 uurtjes zachtjes garen. Schud de mandarijnen af en laat ze afkoelen. Dit gedeelte is makkelijk van tevoren voor te bereiden.

Smeer een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in met wat boter. Knip voor de bodem een stukje bakpapier op maat om de cake straks makkelijker te kunnen lossen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Haal de eventuele pitjes uit de mandarijntjes en pureer ze geheel in een keukenmachine of met de staafmixer helemaal fijn. Weeg 450 gram van het mandarijnenmengsel af. Doe er de gemberpoeder, kaneel, suiker en het amandelmeel bij en klop dit met een mixer door elkaar. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe en als laatste het oranjebloesemwater. Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de geschaafde amandelen erover en bak de cake in ruim een uur gaar.

Controleer met een prikker of de cake gaar is door deze er midden in te steken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Als je iets meer ervaren bent dan druk je met je vingers bovenop de cake, als deze terugveert, is de cake gaar. De cake clementine met mandarijntjes is zowel warm als koud te serveren en blijft een paar dagen lekker. Ook is hij makkelijk in te vriezen om later te gebruiken.

Tafel lekker !!

DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Reacties 7

  1. Charlotte says:
    2 jaar geleden

    Dag Connie,
    Als ik de cake vegan wil maken en de eieren vervang door bijvoorbeeld flax eggs, moet ik dan wat bakpoeder of -soda toevoegen?
    Alvast enorm bedankt!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar naar wat ik begrijp vervangt het de bindende werking en niet de rijzende werking. Om volume in je gerecht te krijgen zou je een beetje backing-soda kunnen gebruiken. Dit reageert op zuur. Het is een kwestie van uitproberen.
      Graag hoor ik van je hoe het gelukt is.

      Beantwoorden
  2. Els says:
    3 jaar geleden

    Erg lekker deze “cake” maar wel prijzig aan ingredienten.

    Beantwoorden
  3. Helena says:
    6 jaar geleden

    Is deze cake ook te maken in Nordic ware bakvormen?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 jaar geleden

      Heel jammer maar dit beslag is niet geschikt voor die prachtige vormen want het is vrij kleverig en zal er waarschijnlijk niet goed uitkomen. Wellicht wel als je een gladde vorm met niet te veel relief hebt.

      Beantwoorden
      • Helena says:
        6 jaar geleden

        Ha Connie.

        Ik had al dat idee maar nu weet ik het zeker.
        Dank je wel.

        Helena.

        Beantwoorden
        • Connie Derks says:
          6 jaar geleden

          Graag gedaan, het is natuurlijk wel de bedoeling dat de cake mooi wordt.

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen