• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een licht bittertje en geen grammetje boter

door Connie Derks
in Cake
0
7
Cake Clementine, met mandarijntjes

Cake Clementine, met mandarijntjes – Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid. Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee.

Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als dessert.

Dit is een cake zonder ook maar een grammetje toegevoegde boter. De gepureerde clementines zorgen samen met de eieren voor een ietwat vaste sappige cake. Het oorspronkelijke recept komt uit Engeland, waar vaak gebruik wordt gemaakt van citrusvruchten en citrusschillen. De smaak van deze cake doet dan ook een klein beetje denken aan de Engelse marmelade. Vol van smaak en een tikkeltje bitter.

mandarijn

Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje

Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.

Cake Clementine, met mandarijntjes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram mandarijntjes
  • 2 steranijs
  • 1 pijpje kaneel
  • 300 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 7 eieren
  • handje amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

De cake clementine maak je zo:

Zet de mandarijntjes in hun geheel (dus met schil en al) met de steranijs en het pijpje kaneel in water op en breng tegen de kook aan. Laat dit ongeveer 2 uurtjes zachtjes garen. Schud de mandarijnen af en laat ze afkoelen. Dit gedeelte is makkelijk van tevoren voor te bereiden.

Smeer een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in met wat boter. Knip voor de bodem een stukje bakpapier op maat om de cake straks makkelijker te kunnen lossen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Haal de eventuele pitjes uit de mandarijntjes en pureer ze geheel in een keukenmachine of met de staafmixer helemaal fijn. Weeg 450 gram van het mandarijnenmengsel af. Doe er de gemberpoeder, kaneel, suiker en het amandelmeel bij en klop dit met een mixer door elkaar. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe en als laatste het oranjebloesemwater. Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de geschaafde amandelen erover en bak de cake in ruim een uur gaar.

Controleer met een prikker of de cake gaar is door deze er midden in te steken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Als je iets meer ervaren bent dan druk je met je vingers bovenop de cake, als deze terugveert, is de cake gaar. De cake clementine met mandarijntjes is zowel warm als koud te serveren en blijft een paar dagen lekker. Ook is hij makkelijk in te vriezen om later te gebruiken.

Tafel lekker !!

DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Reacties 7

  1. Charlotte says:
    1 jaar geleden

    Dag Connie,
    Als ik de cake vegan wil maken en de eieren vervang door bijvoorbeeld flax eggs, moet ik dan wat bakpoeder of -soda toevoegen?
    Alvast enorm bedankt!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar naar wat ik begrijp vervangt het de bindende werking en niet de rijzende werking. Om volume in je gerecht te krijgen zou je een beetje backing-soda kunnen gebruiken. Dit reageert op zuur. Het is een kwestie van uitproberen.
      Graag hoor ik van je hoe het gelukt is.

      Beantwoorden
  2. Els says:
    2 jaar geleden

    Erg lekker deze “cake” maar wel prijzig aan ingredienten.

    Beantwoorden
  3. Helena says:
    5 jaar geleden

    Is deze cake ook te maken in Nordic ware bakvormen?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Heel jammer maar dit beslag is niet geschikt voor die prachtige vormen want het is vrij kleverig en zal er waarschijnlijk niet goed uitkomen. Wellicht wel als je een gladde vorm met niet te veel relief hebt.

      Beantwoorden
      • Helena says:
        5 jaar geleden

        Ha Connie.

        Ik had al dat idee maar nu weet ik het zeker.
        Dank je wel.

        Helena.

        Beantwoorden
        • Connie Derks says:
          5 jaar geleden

          Graag gedaan, het is natuurlijk wel de bedoeling dat de cake mooi wordt.

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen