Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Luchtige cake met gebakken appels

De basis van deze appelcake is een super luchtig cakebeslag en de gebakken appels geven deze luchtige cake een heerlijk fris accent.

2 1.980

Luchtige cake met gebakken appels – Appeltaart maken is altijd een feestje op zich; ik kan altijd zo genieten van de heerlijk geur van gebakken appels met kaneel.

En het is weer appelseizoen, dus een goede reden om dat te vieren met een lekkere appeltaart. Er zijn nu vaak valappels te koop tegen een klein prijsje, deze zijn prima geschikt voor een lekkere appeltaart. Er zijn vele variaties van appeltaart, dus saai zal het nooit worden. Deze keer gaan we voor een lichte variant met lekker veel lucht. We gaan de appels bakken met kaneel en suiker die dan zal gaan karameliseren. Daarom is het noodzaak dat je een stevige appel neemt anders krijg je appelmoes, ook lekker maar niet de bedoeling. Kies dus voor de Jonagold of de Elstar die blijven wat steviger tijdens het bakken.

De basis is een super luchtig cakebeslag waar we de appels voorzichtig door heen scheppen zodat deze mooi verdeeld door de cake zitten.


Luchtige cake met gebakken appels

cake met gebakken appels- luchtige cake met gebakken appelsCake voor een ronde bakvorm van ongeveer 24 cm doorsnede

  • 3 eieren
  • 225 gram suiker
  • 10 gram vanille suiker
  • 50 gram boter
  • 100 gram melk
  • 225 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 grote appels of 3 kleine
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Beboter een ronde bakvorm van ongeveer 24 cm en bestuif deze met bloem. Leg eventueel op de bodem een op maat gesneden stukje bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

Schil de appels en snij ze in niet te grote stukjes. Smelt de 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de appels, strooi er de suiker en de kaneel overheen en bak deze even mee totdat de suiker begint te karameliseren en de appels een mooie kleur krijgen. Zet aan de kant en laat enigszins afkoelen.

Verwarm de melk en los er de boter in op. Zeef de bloem met de bakpoeder.
Klop de eieren met de suiker,vanille suiker en een snufje zout zeer luchtig, het mengsel moet bijna wit zijn. Spatel er voorzichtig de helft van de bloem doorheen dan de melk met de boter en dan de rest van de bloem. Neem hiervoor een pannenlikker of een houten spatel, geen klopper dat zou zonde zijn want hierdoor gaat alle lucht uit je beslag en dat willen we niet. Als alles goed vermengd is, spatel er dan de stukjes appel doorheen. Verdeel het beslag over je vorm en bak het ongeveer 40 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is door deze er voorzichtig in het midden in te steken, komt deze er schoon uit is de cake gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen, bestrooi de luchtige cake eventueel met poedersuiker voor een mooi resultaat.

Tip: Hou je wel van een beetje alcohol in je gebak? Besprenkel deze luchtige cake dan eens na het bakken met Appfelkorn. Ongeveer 1 borrelglaasje is voldoende voor de hele cake.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Rieny zegt

    Luchtige cake met appel gemaakt vanmiddag. Deze is echt heel luchtig en erg lekker. Ook de omschrijving is heel duidelijk. Ik heb er alleen een honinglikeur op gedaan had geen appfelkorn. Ging ook prima.
    Groet Rieny

  2. faat zegt

    de cake heb ik net gemaakt is heerlijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer