• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Cake met koolraap en een zacht, zoete boter topping

door Samantha
in Cake
0
0
Cake met koolraap en een zacht, zoete boter topping

Cake met koolraap en een zacht, zoete boter topping – Cake of taart en groente, het is niet een combinatie die als eerste in je op komt waarschijnlijk, toch is dit niet de eerste keer dat ik deze combinatie gebruik. Al eens eerder maakte ik een wortel-notentaart en een zoete aardappeltaart. Deze keer kies ik voor een cake en daarin gebruik ik koolraap.

Niet persé gezonder, maar wel erg lekker

Groente in je cake of taart maakt hem natuurlijk niet ineens heel gezond, cake en taart blijven lekkernijen waar je jezelf af en toe gewoon mee mag verwennen. Ik gebruik de groente dan ook niet om de cake gezond te maken maar het gebruik van de koolraap in deze cake maakt de cake wel super mals en zacht.

Cake met koolraap

Voor een vorm van 20 x 20 cm

Voor de cake;

  • 1/2 koolraap
  • 3 eieren
  • 165 gram suiker
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml plantaardige olie
  • 2 tl vanille extract
  • 250 gram patentbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakzout (baking soda)
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout

Voor de topping;

  • 200 gram poedersuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el melk
  • 65 gram boter
  • 30 gram pecannoten

Vanille extract is iets anders als vanille essence welke flesjes je vaak vind in de supermarkt. Essence is een chemisch product met een vanille geur, extract is een natuurlijk product gemaakt van vanillestokjes.

Verwarm je oven voor op 180 graden . Vet je bakvorm in en gebruik eventueel een stukje bakpapier op de bodem van je vorm. Schil de koolraap en rasp deze met een fijne rasp tot je 175 gram geraspte koolraap hebt.
Meng in een kom de eieren met de suiker, de yoghurt, de olie en de vanille. Roer het goed door elkaar en schep dan de geraspte koolraap erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder, het bakzout en de specerijen boven de kom en schep het vervolgens voorzichtig door het natte mengsel.
Schep het beslag nu in de bakvorm, plaats in de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten gaar. Gebruik een satéprikker om te checken of de cake gaar is. Steek de prikker in het midden van de cake, draai iets rond en haal er weer uit. Is de prikker droog dan is de cake gaar, anders nog een aantal minuten door bakken.
Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Doe in een kom de poedersuiker met de vanille en de melk. Smelt de boter tot deze mooi bruin kleurt en een beetje nootachtig gaat ruiken. Schenk de gesmolten boter bij de poedersuiker en roer flink om tot het geheel goed vermengd is. Verdeel de topping nu gelijkmatig over de cake en strooi er als laatste gehakte pecannoten over.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - KoolraapZuivelZuivel - Yoghurt
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

boter klaren of geklaarde boter maken
Kookschool

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen