- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Cake met rode wijn en perzik

Cake met rode wijn en perzik – Cake bakken blijft een leuke bezigheid, het is niet moeilijk en het resultaat is eigenlijk altijd lonend. Wie vindt het nou niet lekker om bij de koffie of thee een zelf gebakken plakje cake te eten.

Verrassende ingrediënten

Met cake kun je blijven verrassen. Met verschillende, lekkere en verrassende ingrediënten maak je iedere keer weer een andere cake. Deze keer gebruikte ik rode wijn en perzik. Een heerlijk combinatie maar ik denk dat ander stevig fruit ook prima zou kunnen, de volgende keer probeer ik eens de perzik te vervangen door peer. Maak jij deze cake en heb je het fruit vervangen door een andere fruitsoort, laat het dan hieronder weten zo blijven we elkaar inspireren.

De rode wijn in de cake maakt je cake super zacht en mals. De alcohol die in de cake zit verwerkt proef je na het bakken niet meer terug, de rode wijn die ik heb gebruikt voor de topping wel. Ben je geen rode wijn liefhebber dan nog moet je deze cake eens proberen, laat dan alleen de topping weg of vervang daarin de rode wijn door water of een (vruchten)sap.


Cake met rode wijn en perzik

voor cakeblik van 22 cm

Voor de topping;

Maal de amandelen fijn, schil de perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de pistachenoten, maar niet te fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de bakvorm goed in en bestrooi hem met wat paneermeel of bekleed hem eventueel met een stukje bakpapier.
Meng in een kom de bloem met het zout, de gemalen amandelen, het bakpoeder, de kaneel en het kruidnagelpoeder en zet de kom even apart.

Mix de boter met de suiker tot een romige massa, voeg dan één voor één de eieren toe, zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voor je het tweede ei toevoegt. Als beide eieren zijn opgenomen dan afwisselend de rode wijn en het meel toevoegen. Schep als laatste voorzichtig de perzikblokjes door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en plaats de bakvorm laag in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 60 minuten gaar. Test of de cake gaar is door er na 60 minuten met een satéprikker in te prikken, komt deze er droog weer uit dan is de cake gaar, anders nog 5 minuten aan de baktijd toevoegen. Neem de cake met rode wijn uit de oven en laat 5 minuten in het cakeblik rusten. Neem de cake uit de cakevorm en laat hem volledig afkoelen.

Voor het opdienen meng je de 20 ml rode wijn met de poedersuiker en mixt dit tot een papje. Schenk over de cake met rode wijn en strooi hierover de gehakte pistachenoten.

Links in dit artikel:
  1. perzik: https://lekkertafelen.nl/special/perzik/