Chocolade courgette tulband met walnoten – Iedereen met een eigen groentetuintje weet, als je een courgetteplant hebt, dan heb je vaak ook genoeg voor de hele familie. Dat trouwens helemaal niet erg, want die courgette verwerk je in soepen, salades, ovenschotels en eenpansgerechten of je snijd ze doormidden en vult ze met iets lekkers. Een toegankelijkere groente is er bijna niet. Maar deze keer maken we er eens iets heel anders mee.
Een chocolade courgette tulband is vast niet het eerste dat in je opkomt. Maar de courgette in deze chocolade tulband heeft wel degelijk een functie. De courgette zorgt er namelijk voor dat de cake sponzig en zacht blijft, net als een wortel dat doet in een wortelcake. Je kunt dus ook een variant maken zonder de chocolade, maar deze combinatie is werkelijk fantastisch, dus probeer het gewoon eens. Durf jij het aan?
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Chocolade courgette tulband met walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 200 gram zonnebloemolie
- 300 gram suiker
- 300 gram bloem
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel baksoda
- 1 theelepel vanillesuiker
- 4 eetlepels cacao
- 200 gram walnoten
- 500 gram courgettes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de chocolade courgette tulband met walnoten:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een tulband in met boter en bestuif deze eventueel met wat bloem. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de walnoten iets kleiner. Zeef bloem met baksoda, cacao en zout boven een kom. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig. Roer en met een houten lepel de olie door en spatel er dan voorzichtig het bloemmengsel door. Als laatste spatel je er de courgette en de walnoten door.
Doe het mengsel in de tulbandvorm en bak de chocolade courgette tulband ongeveer 45 minuten. De tulband is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er weer schoon uit komt. Laat de tulband een paar minuten staan, leg er een rooster bovenop en keer alles in 1 keer om, haal voorzichtig de vorm van de cake en laat deze afkoelen. Bestrooi de chocolade courgette tulband met poedersuiker voor een mooi resultaat.
Tafel lekker !!
Volgens mij is het de olie in dit recept en die van wortelcake, die de cake zo zacht maakt en niet de groente.
Ha Connie.
Wat een mooie vorm en wat een goed recept.
Ik ga ‘m zeker uit proberen maar nu eerst op jacht naar de zoete koek. 😉