Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Zet het herfstgevoel echt op tafel met deze Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vrienden of vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.

2 1.398

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten – Vulde ik ze gisteren nog met roomkaas, nu passen ze perfect in de cake die ik in gedachte heb…dadels!! Een dadel is een van de betere alternatieven als tussendoortje bij zoete trek, want ondanks dat een dadel relatief veel vruchtsuiker bevat, zit een dadel ook bomvol vezels, vitamine B6 en C, calcium, kalium, ijzer en magnesium en deze voedingsstoffen zorgen er weer voor dat de dadel een lekker en verantwoord tussendoortje is.

Voor een krokantje in de cake kies ik voor de walnoten die nog op de schaal liggen; de walnoot heeft het etiket gezondste noot meegekregen. Op de Wikipedia site over de walnoot staat zelfs een zeer indrukwekkend rijtje ziektes die voorkomen of genezen kunnen worden met walnoot en walnotenolie. Dus buiten dat ze gewoon heerlijk zijn, ook nog eens een hele gezonde keus; de walnoot als toevoeging in mijn cake.


Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

 

Chocoladecake

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie

Vanillecake

  • 135 gram bloem
  • 135 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 3 eieren
  • mespunt zout
  • 1 vanille stokje (evt. vervangen door 1 zakje vanille suiker)

 Vulling

  • 80 gram walnoten
  • 100 gram dadels
  • 100 gram chocolade

Extra

  • cakeblik 25 cm

 

Bereiding Chocoladecake

Smelt de chocolade, de boter en de olie au-bain-marie. Klop de suiker en eieren goed los. Zeef de bloem en roer deze door het eiermengsel. Roer vervolgens het chocolademengsel er ook door heen. Vul het cakeblik met de helft van dit beslag en zet de andere helft nog even weg. Plaats 10 minuten in de vriezer, dan zal de volgende laag vanillecake niet gaan mengen met het chocoladebeslag.

Bereiding Vanillecake

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Snijd de dadels, hak de walnoten en de chocolade en meng ze met de bloem (door ze door de bloem te mengen voorkomt u dat de vulling straks naar beneden gaat zakken). Meng de boter, de suiker en het zout tot een romige massa. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en voeg toe aan de botermassa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en als laatste de bloem met vulling.

Schep het vanilledeeg in het cakeblik op de chocoladebodem en vervolgens het overige chocoladebeslag op het vanilledeeg.

Plaat het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 75 minuten gaar.

Bij de koffie wordt een heerlijke chocolade-vanillecake met dadels en walnoten gepresenteerd, die niet alleen heel erg lekker is, maar waar u, dankzij al die lekkere, gezonde toevoegingen, met een gerust hart van kunt genieten.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Hermien Valckenborg zegt

    Hallo heb dit recept geprint moet nog boodschappen doen dus morgen ha ik deze cake maken

    1. Lekker Tafelen zegt

      Wat leuk Hermien, we zijn echt heel benieuwd naar het resultaat 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer