Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten – Als de kinderen kastanjes rapen worden ook de peren geplukt. Herfst dus! Niets is mooier dan een tas vol peren van een bekende voor de deur aan te treffen om iets lekkers mee te maken. Tijdens het oogstseizoen kan dat zomaar voorkomen. Maak dan met die peren eens een fantastische chocoladecake. De chocoladecake met peren uit dit recept is zo mooi en lekker dat je het wel bijna een taart kunt noemen. En hij is ook nog eens heel makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?
Genieten van de herfst met chocoladecake met peren
Hoe lekker is de herfst? Een tijd van huiselijkheid. Heerlijk bij de kachel met een kop warme chocolademelk. Nou ja, sla die chocolademelk vandaag maar over. Want je vindt in dit artikel een geweldig recept voor het maken van een geweldige cake. Vol met chocolade. Vandaag ga je dus een chocoladecake met peren maken. Als de kinderen straks thuiskomen van het kastanjes rapen hebben ze vast zin in zo’n heerlijk stuk cake. Of verras je collega’s op kantoor eens met iets lekkers. Met die chocoladecake maak je wel heel makkelijk vrienden. Want wie houdt er nu niet van dat echte Hollandse herfstfruit? Die peren zijn heerlijk om zo te eten, maar natuurlijk nog beter in gebak.
Er zit niet alleen maar chocolade in dit recept
Alleen de geur van de cake is al genieten. En juist nu in de herfst wil je dan nog wat meer dat herfstgevoel in huis brengen. Dat lukt met de chocoladecake met peren waarbij ook noten in het recept verwerkt zijn. Chocoladecake klinkt als iets waarin alleen maar chocola in zit. En dat is in dit recept zeker niet het geval. Gebruik royaal kaneel in het beslag en meng nog wat grof gehakte dadels door het beslag voor een extra warm accent. Dit is toch verschrikkelijk lekker! En er is wat mij betreft geen betere manier om de herfst te verwelkomen dat met het maken van die chocoladecake met peren.
Bakken met peer (cake & divers)
Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 190 gram bloem
- 50 gram cacao
- 10 gram bakpoeder
- 50 gram yoghurt of melk
- 1 1/2 theelepel zout
- 2 royale theelepels kaneel
- 125 gram grof gehakte dadels
- 100 gram pecannoten
- 4-5 peren
- karamel ( optioneel ) ( recept elders op de website )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je chocoladecake met peren, dadels en noten:
Schil ongeveer 300 gram peren en snijd er grove blokjes van.
Snijd de noten grof.
Smeer een springvorm in met boter en bestuif die met cacao.
Klop de boter met de suiker en het zout luchtig, klop er één voor één de eieren door. Klop lang, zodat de eieren steeds opgenomen worden door het botersuikermengsel.
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en kaneel boven het suikermengsel en schep dat er rustig doorheen tot dat alles mooi vermengd is.
Roer de melk er doorheen.
Voeg nu de vulling er aan toe, de stukjes peer, de dadels en 2/3 van de noten. Schep dit kort door.
Verdeel de vulling over de bakvorm en strijk de bovenkant mooi gelijk.
Schil 2 peren en snijd er parten van, haal het klokhuis eruit en snijd de parten nogmaals doormidden, zodat je 8 stukjes van ieder peer hebt. Leg de peer in een cirkel op het beslag en strooi er de noten overheen.
Bak de cake in ongeveer een uur in een oven van 160 graden. Als je voorzichtig in het midden van de cake drukt en de cake veert terug, dan is de cake gaar.
Laat de chocoladecake 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen.
Verdeel er eventueel wat karamel over als de cake volledig afgekoeld is.
Tafel lekker !!
Vandaag gemaakt, smaakt lekker, maar valt toch tegen, de stukjes peer er door heen proef je helemaal niet.
Leuk dat je ‘m gemaakt hebt Sandra. Wel jammer dat het tegenviel. Waren de peren die je gebruikte volrijp?
Volgens mij mis ik de cacao in het recept. 50 gram lijkt me wat veel om te springvorm mee te bestuiven. Melk met cacaopoeder erdoor door het bloembeslag of gaat het met de bloem mee ?
Ja hier ook de cacao gemist in het recept zelf.
Heb het met de bloem door de cake gegooid. Staat nu in de oven en het ruikt heerlijk!
Leuk! Dat was ook precies de bedoeling. We passen het direct even aan.