Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten – Als de kinderen kastanjes rapen worden ook de peren geplukt. Herfst dus! Niets mooier dan een tas vol peren van een bekende voor de deur aan te treffen. Tijdens het oogstseizoen kan dat zomaar voorkomen. Maak dan met die peren eens deze fantastische chocoladecake.
Herfstseizoen
Hoe lekker is de herfst? Een tijd van huiselijkheid. Lekker bij de kachel met een kop warme chocolademelk. Nou ja, sla die chocolademelk vandaag maar over. Vandaag gaan we voor een chocoladecake. Als de kinderen straks thuiskomen van het kastanjes rapen hebben ze vast zin in zo’n heerlijk stuk cake.
Niet alleen maar chocolade
Alleen de geur van deze cake is al genieten. En juist nu in de herfst willen we dan nog wat meer dat herfstgevoel in huis brengen. Dat lukt met deze chocoladecake waarin ook noten en peren verwerkt zijn. Gebruik lekker royaal kaneel in het beslag en gebruik nog wat grof gehakte dadels door het beslag voor een extra warm accent. Dit is me toch lekker! En er is wat mij betreft geen betere manier om de herfst te verwelkomen dat met deze chocoladecake.
Bakken met peer (cake & divers)
Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 190 gram bloem
- 50 gram cacao
- 10 gram bakpoeder
- 50 gram yoghurt of melk
- 1 1/2 theelepel zout
- 2 royale theelepels kaneel
- 125 gram grof gehakte dadels
- 100 gram pecannoten
- 4-5 peren
- karamel ( optioneel ) ( recept elders op de website )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je chocoladecake met peren, dadels en noten:
Schil ongeveer 300 gram peren en snij er grove blokjes van. Snij de noten grof. Smeer een springvorm in met boter en bestuif deze met cacao. Klop de boter met de suiker en het zout luchtig, klop er één voor één de eieren door. Klop lang zodat de eieren steeds opgenomen worden door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en kaneel boven het suikermengsel en schep deze er rustig doorheen tot dat alles mooi vermengd is. Roer er de melk doorheen. Voeg er nu de vulling aan toe, de stukjes peer, de dadels en 2/3 van de noten. Schep dit kort door.
Verdeel de vulling over je bakvorm en strijk de bovenkant mooi gelijk. Schil 2 peren en snij er parten van haal het klokhuis eruit en snij de parten nogmaals doormidden zodat je 8 stukjes van ieder peer hebt. Leg de peer in een cirkel op het beslag en strooi er de noten overheen. Bak de cake in ongeveer een uur in een oven van 160 graden. Wanneer je voorzichtig in het midden van de cake drukt en de cake veert terug dan is de cake gaar. Laat de chocoladecake 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen. Verdeel er eventueel wat karamel over wanneer de cake volledig is afgekoeld.
Tafel lekker !!
Vandaag gemaakt, smaakt lekker, maar valt toch tegen, de stukjes peer er door heen proef je helemaal niet.
Leuk dat je ‘m gemaakt hebt Sandra. Wel jammer dat het tegenviel. Waren de peren die je gebruikte volrijp?
Volgens mij mis ik de cacao in het recept. 50 gram lijkt me wat veel om te springvorm mee te bestuiven. Melk met cacaopoeder erdoor door het bloembeslag of gaat het met de bloem mee ?
Ja hier ook de cacao gemist in het recept zelf.
Heb het met de bloem door de cake gegooid. Staat nu in de oven en het ruikt heerlijk!
Leuk! Dat was ook precies de bedoeling. We passen het direct even aan.