• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Rijk gevulde herfsttaart

door Connie Derks
in Cake
0
5
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten – Als de kinderen kastanjes rapen worden ook de peren geplukt. Herfst dus! Niets is mooier dan een tas vol peren van een bekende voor de deur aan te treffen. Tijdens het oogstseizoen kan dat zomaar voorkomen. Maak dan met die peren eens deze fantastische chocoladecake.

Genieten van de herfst

Hoe lekker is de herfst? Een tijd van huiselijkheid. Lekker bij de kachel met een kop warme chocolademelk. Nou ja, sla die chocolademelk vandaag maar over. Vandaag gaan we voor een chocoladecake. Als de kinderen straks thuiskomen van het kastanjes rapen hebben ze vast zin in zo’n heerlijk stuk cake.

Niet alleen maar chocolade

Alleen de geur van deze cake is al genieten. En juist nu in de herfst willen we dan nog wat meer dat herfstgevoel in huis brengen. Dat lukt met deze chocoladecake waarin ook noten en peren verwerkt zijn. Gebruik lekker royaal kaneel in het beslag en gebruik nog wat grof gehakte dadels door het beslag voor een extra warm accent. Dit is me toch lekker! En er is wat mij betreft geen betere manier om de herfst te verwelkomen dat met deze chocoladecake.

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram yoghurt of melk
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 2 royale theelepels kaneel
  • 125 gram grof gehakte dadels
  • 100 gram pecannoten
  • 4-5 peren
  • karamel ( optioneel ) ( recept elders op de website )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je chocoladecake met peren, dadels en noten:

Schil ongeveer 300 gram peren en snij er grove blokjes van. Snij de noten grof. Smeer een springvorm in met boter en bestuif die met cacao.

Klop de boter met de suiker en het zout luchtig, klop er één voor één de eieren door. Klop lang zodat de eieren steeds opgenomen worden door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en kaneel boven het suikermengsel en schep dat er rustig doorheen tot dat alles mooi vermengd is. Roer de melk er doorheen.

Voeg er nu de vulling aan toe, de stukjes peer, de dadels en 2/3 van de noten. Schep dit kort door.

Verdeel de vulling over de bakvorm en strijk de bovenkant mooi gelijk.

Schil 2 peren en snij er parten van haal het klokhuis eruit en snij de parten nogmaals doormidden zodat je 8 stukjes van ieder peer hebt. Leg de peer in een cirkel op het beslag en strooi er de noten overheen.

Bak de cake in ongeveer een uur in een oven van 160 graden. Als je voorzichtig in het midden van de cake drukt en de cake veert terug dan is de cake gaar.

Laat de chocoladecake 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen.

Verdeel er eventueel wat karamel over als de cake volledig afgekoeld is.

Tafel lekker !!

DeelPin174TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Reacties 5

  1. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, smaakt lekker, maar valt toch tegen, de stukjes peer er door heen proef je helemaal niet.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Leuk dat je ‘m gemaakt hebt Sandra. Wel jammer dat het tegenviel. Waren de peren die je gebruikte volrijp?

      Beantwoorden
  2. Maaike A says:
    3 jaar geleden

    Volgens mij mis ik de cacao in het recept. 50 gram lijkt me wat veel om te springvorm mee te bestuiven. Melk met cacaopoeder erdoor door het bloembeslag of gaat het met de bloem mee ?

    Beantwoorden
    • Suzanne says:
      3 jaar geleden

      Ja hier ook de cacao gemist in het recept zelf.
      Heb het met de bloem door de cake gegooid. Staat nu in de oven en het ruikt heerlijk!

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        3 jaar geleden

        Leuk! Dat was ook precies de bedoeling. We passen het direct even aan.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen