• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Rijk gevulde herfsttaart

door Connie Derks
in Cake
0
3
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten – Als de kinderen kastanjes rapen worden ook de peren geplukt. Herfst dus! Niets mooier dan een tas vol peren van een bekende voor de deur aan te treffen. Tijdens het oogstseizoen kan dat zomaar voorkomen. Maak dan met die peren eens deze fantastische chocoladecake.

Herfstseizoen

Hoe lekker is de herfst? Een tijd van huiselijkheid. Lekker bij de kachel met een kop warme chocolademelk. Nou ja, sla die chocolademelk vandaag maar over. Vandaag gaan we voor een chocoladecake. Als de kinderen straks thuiskomen van het kastanjes rapen hebben ze vast zin in zo’n heerlijk stuk cake.

Niet alleen maar chocolade

Alleen de geur van deze cake is al genieten. En juist nu in de herfst willen we dan wat nog meer dat herfstgevoel creëren. Dat lukt met deze chocoladecake waarin ook noten en peren verwerkt zijn. Lekker royaal kaneel in het beslag en we gebruiken nog wat grof gehakte dadels door het beslag voor een extra warm accent. Dit is me toch lekker! En er is wat mij betreft geen betere manier om de herfst te verwelkomen dat met deze chocoladecake.

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

 

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram yoghurt of melk
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 2 royale theelepels kaneel
  • 125 gram grof gehakte dadels
  • 100 gram pecannoten
  • 4-5 peren
  • karamel ( optioneel ) ( recept elders op de website )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je chocoladecake met peren, dadels en noten:

Schil ongeveer 300 gram peren en snij er grove blokjes van. Snij de noten grof. Smeer een springvorm in met boter en bestuif deze met cacao. Klop de boter met de suiker en het zout luchtig, klop er een voor een de eieren door. Klop lang zodat de eieren steeds opgenomen worden door het boter suiker mengsel. Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en kaneel boven het suikermengsel en schep deze er rustig doorheen tot dat alles mooi vermengd is. Roer er de melk doorheen. Voeg er nu de vulling aan toe, de stukjes peer, de dadels en 2/3 van de noten. Schep dit kort door.

Verdeel de vulling over je bakvorm en strijk de bovenkant mooi gelijk. Schil 2 peren en snij er parten van haal het klokhuis eruit en snij de parten nogmaals doormidden zodat je 8 stukjes van ieder peer hebt. Leg de peer in een cirkel op het beslag en strooi er de noten overheen. Bak de cake in ongeveer een uur in een oven van 160 graden. Wanneer je voorzichtig in het midden van de cake drukt en de cake veert terug dan is de cake gaar. Laat de chocoladecake 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen. Verdeel er eventueel wat karamel over wanneer de cake volledig is afgekoeld.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - DadelsFruit - NotenFruit - Peren
DeelPin114Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Dadels
Kookschool

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Reacties 3

  1. Maaike A says:
    4 maanden geleden

    Volgens mij mis ik de cacao in het recept. 50 gram lijkt me wat veel om te springvorm mee te bestuiven. Melk met cacaopoeder erdoor door het bloembeslag of gaat het met de bloem mee ?

    Beantwoorden
    • Suzanne says:
      1 maand geleden

      Ja hier ook de cacao gemist in het recept zelf.
      Heb het met de bloem door de cake gegooid. Staat nu in de oven en het ruikt heerlijk!

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        1 maand geleden

        Leuk! Dat was ook precies de bedoeling. We passen het direct even aan.

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen