• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

door Connie Derks
in Cake
0
4
Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige Roombotercake met peer en gember – Tijdens het bladeren door mijn Engelse kookboeken viel het mij op dat in Engeland de combinatie van peer en gember vaak gebruikt wordt. Een lekkere combinatie vinden wij en dus bakten we er deze cake mee. En lekker dat die is!!

Gember heeft een hele warme smaak waar niet iedereen van houdt. Verwar het echter niet met de smaak van stemgember, die kleine gekonfijte bolletjes op siroop. Die zitten ook op bijvoorbeeld gemberkoekjes. Als je die eet zijn ze scherp en kruidig. Maar door verse gember in een cake te gebruiken is de smaak warm en subtiel. Een totaal andere beleving dus.

Door verse gember in een cake te gebruiken is de smaak warm en subtiel.

Gember is er gedroogd, gekonfijt op siroop en vers, die laatste 2 hebben onze voorkeur. We merken dat veel mensen vooral de poeder gebruiken omdat ze denken dat verse gember duur of lastig is en niet lang houdbaar. Die prijs van verse gember valt wel mee, de smaak is zoveel lekkerder en sterker dat je niet heel veel nodig hebt. Lastig? Nee, ook niet. Je snijdt een stukje af, dat schil je royaal en raspt het dan op een fijne rasp. Je kunt gember eventueel ook fijnsnijden of in de vijzel pureren. Als je mooie verse gember hebt, kun je deze wel een paar weken bewaren in je koelkast.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Fruitige Roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Porties: 1 kleine cake of 10 cupcakes
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 225 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • ongeveer 2 cm geraspte verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • een snufje zout
  • 110 gram basterdsuiker
  • 110 gram roomboter
  • 3 kleine of 2 grotere peren
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk

Bereidingswijze van dit recept

Fruitige roombotercake met peer en gember maak je zo:

Vet een bakvorm lichtjes in en bekleedt de vorm met bakpapier, of zet cupcakepapiertjes in een vorm. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snuf zout door elkaar zodat alle klontjes eruit zijn en alles goed gemengd is. Klop het ei los met de melk. Snijd de peren in stukjes van 1-2 cm , het mag onregelmatig zijn. Het is wel lekker om af en toe een iets groter stukje tegen te komen. Rasp de gember boven het bloemmengsel en werk er de boter met de vingertoppen doorheen tot kleine vlokjes. Als je een keukenmachine hebt is het handig om de boter er met de messen doorheen te snijden. Voeg er nu het eimengsel doorheen en dan de peren, het is een wat korrelig geheel dus verwacht geen glad geklopt beslag. Verdeel je beslag over de met bakpapier beklede vorm of schep het in de cupcakepapiertjes. Versier de bovenkant eventueel met schijfjes peer en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar, de cupcakes zullen in ongeveer 25 minuten gaar zijn. Test dit door er even op te drukken, als het terug veert zijn ze gaar. Haal de fruitige roombotercake met peer en gember na 5 minuten uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen, of eet de cake nog warm op.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Reacties 4

  1. Cecile Geurts-Huijbers says:
    6 maanden geleden

    Mogen dit ook stoofperen zijn of is het alleen lekker met handperen? Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Je kunt inderdaad beter handperen gebruiken Cecile. 😏

      Beantwoorden
  2. Ganan M.O. says:
    6 maanden geleden

    Wauw heerlijk 🤤 ik ga ze ook proberen 😉
    Bakken jullie met havermoutmeel? Of amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Zie het recept Ganan, wij bakken deze met bloem 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen