Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kersen-chocolade cakejes

Kersen eet je vaak lekker uit het handje. Deze kersen-chocolade cakejes gaan die traditie definitief veranderen. Heerlijk bij de high tea of bij de koffie.

0 1.075

Kersen-chocolade cakejes – Kersen, ze zijn er weer…die prachtige rode parels die ik als kind altijd om mijn oren hing en me dan een echte prinses voelde. Wie voelt zich nou niet koninklijk met zulke prachtige sieraden. Ook deze cakejes versierde ik met deze juweeltjes.


Kersen-chocolade cakejes

Ingrediënten voor 12 cakejes

  • 175 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 36 ontpitte kersen
  • 150 gram gemalen pecannoten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eiwitten

Extra;

  • cupcakevorm voor 12 cakejes
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker voor decoratie
  • evt. paperclip voor het ontpitten van de kersen

Voor het ontpitten van kersen is er een handig apparaatje op de markt, niet iedereen heeft dit apparaat echter in zijn keuken daarom hierbij een ietwat omslachtiger maar even doeltreffende manier; al dat er voor nodig is is een paperclip. Steek de paperclip bij het gaatje van het stokje naar binnen, draai een halve slag om de pit en trek de pit naar buiten. Uiteraard kun je ook het topje van de kers snijden en de pit naar buiten duwen.

 

Kersen chocolade cakejesVerwarm de oven voor op 200 graden en vet de cupcakevorm in. Smelt de boter en laat deze goed afkoelen. Rasp de chocolade of hak ze zeer fijn.

Mix de gemalen pecannoten, de suiker en de bloem in een kom en klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg vervolgens de gesmolten boter en de chocolade bij de pecannotenmix en spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten door het geheel tot het een egale massa is geworden.

Verdeel het beslag over de vormpjes van de cupcakevorm en leg bovenop ieder cakeje 3 kersen. Bak de cakejes vervolgens in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Laat de cakejes eerst 10 minuten iets afkoelen in de vorm, verplaatst ze daarna naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Decoreer de kersen-chocolade cakejes met wat poedersuiker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer