• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Marmercake met advokaat

Vanille en chocolade + een scheutje advokaat

door Connie Derks
in Cake
0
4
Marmercake met advokaat

Marmercake met advocaat – Marmercake, een cake met de smaken vanille en chocolade, waar je ook een lekkere scheut advokaat aan toe kunt voegen. Probeer het maar, je zult zien dat deze cake in no-time tot de laatste kruimel verorberd is.

Marmercake

Een marmercake is bij iedereen wel bekend, het is meestal een vanillecake gemengd met chocoladecake. De naam heeft hij te danken aan het uiterlijk, dat wanneer je hem iets langer door roert, lijkt op marmer. Door de toevoeging van cacao kan cake vaak iets droog worden. Dit kun je voorkomen door de cacao eerst te mengen met een beetje vloeistof zodat het een pasta wordt. Hierdoor voeg je extra vocht toe wat als logisch gevolg heeft dat de cake dan wat smeuïger wordt. Voeg echter niet te veel vocht toe want dan wordt de cake klef en lijkt hij niet gaar.

Advokaat

Advokaat is een likeur van eieren, room en alcohol. Wil je graag zelf eens advocaat maken? Dan hebben wij hier een recept voor je. Zelfgemaakte advokaat is natuurlijk veel lekkerder dan kant-en-klare, maar voor het bakken van deze marmercake met advokaat kun je ook best een flesje van de slijter gebruiken. Omdat het gemengd wordt met het beslag en door dat het verhit wordt, verandert de smaak en vervliegt de alcohol. Je kunt er dan natuurlijk wel een glaasje zelfgemaakte advokaat bij serveren.

Marmercake met advocaat recept
Marmercake met advocaat recept
advokaat

Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!

Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!

Marmercake met advokaat

Porties: 8-10 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 350 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 5 eieren
  • 200 gram advokaat
  • 1 eetlepel rum
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 35 gram cacao
  • 50 gram advokaat
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze van dit recept

Een marmercake met advokaat maak je zo:

Weeg alle ingrediënten af en zet deze klaar. Het beste werk je met alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 155 graden. Bestrijk een vorm naar keuze in met boter en strooi er wat bloem in, schud nu met de vorm zodat overal een dun laagje bloem zit. Klop de overige bloem eruit door deze ondersteboven te houden en er een paar tikken op te geven. Klop de boter met de suiker romig. Klop er een voor een de eieren doorheen.

Neem nu een spatel en spatel er de rum en vanille doorheen. Spatel de bloem er doorheen zodat deze mooi gelijkmatig vermengd is. Spatel als laatste de advokaat erdoor. Verdeel iets meer dan de helft van je beslag over de vorm. Smeer een beetje omhoog tegen de zijkanten maar beschadig je boter/bloemlaagje niet. Maak een papje van de 50 gram advokaat en de cacao, voeg er indien nodig een eetlepel water aan toe, roer tot dit klontvrij is. Schep dit mengsel door het overgehouden beslag en verdeel dit over het beslag in de vorm. Steek er voorzichtig een paar keer in met een spatel om het een klein beetje te mengen maar let er ook hier weer op dat je de beschermlaag niet beschadigd.

Bak de marmercake ongeveer 60 minuten tot deze gaar is. Test de gaarheid door een sate-prikker midden in de cake te steken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Laat een paar minuten staan en keer de marmercake dan om op een rooster. Laat de marmercake met advokaat volledig afkoelen en strooi er desgewenst poedersuiker over.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

muffin met abrikoos
Cake

Muffin met abrikoos

Kersen-chocolade cakejes
Cake

Kersen-chocolade cakejes

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

bosvruchten roomkaas plaatcake
Cake

Bosvruchten roomkaas plaatcake

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Citroen yoghurt cake
Cake

Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig

Rabarber aardbeien muffins
Cake

Rabarber aardbeien muffins

Aardbeiencake moederdag
Cake

Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

Reacties 4

  1. Marianne says:
    4 jaar geleden

    Zou met dit recept voor de marmercake met advocaat 2 cakeblikken van 25 cm gevuld kunnen worden?
    En als dat kan hoe lang moeten ze dan in de oven?

    Vriendelijke groetjes, Marianne

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat dat wel gaat lukken. De oventijd is dan denk ik iets korter maar niet heel veel, denk 45-50 minuten. Even in de gaten houden dus.

      Groet Connie

      Beantwoorden
  2. Wilma says:
    5 jaar geleden

    Ik denk dat de temperatuur van de ovenstand even aangepast moet worden in dit recept .
    55 graden lijkt me toch iets te laag 😉

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Klopt moet idd 155 graden zijn, bedankt voor de tip

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen