Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Muffin met cranberries en pecannoten

Muffin met cranberries en pecannoten hebben dat heerlijke friszure van de cranberry en de lekkere “bite” van de pecannoten. Kop koffie erbij en het is feest

0 1.297

Muffin met cranberries en pecannoten – Dit is mijn meest favoriete muffin, niet te zoet en toch zo lekker. Het friszure van de cranberry en de lekkere “bite” van de pecannoten maakt het voor mij helemaal compleet. Een lekkere kop koffie erbij en je hoort mij het eerste uur niet meer, mmmmm dat is pas genieten.

Cranberries lekker en gezond

Behalve dat cranberries erg lekker zijn, zijn ze ook erg goed voor je immuunsysteem. Wanneer je regelmatig cranberries eet word je minder snel verkouden en krijg je minder snel de griep. Ook staat de cranberry er om bekend dat ze blaasontsteking kunnen helpen voorkomen.

Deze muffins zijn dus niet alleen heel erg lekker ze zijn ook nog eens gezond. Ze zijn zeer geschikt voor een snel ontbijt maar ook handig en lekker voor in je lunchtrommel. Toch weer eens iets heel anders dan die eeuwige bruine boterham met kaas. Ze zijn makkelijk in te vriezen en vrij snel ontdooid, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.


Muffin met cranberries en pecannoten

Voor 10-12 muffins heb je nodig:

  • 275 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 240 gram yoghurt
  • snufje zout
  • 100 gram zonnebloem olie
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram verse of diepvries cranberries

Extra benodigheden

  • papieren cupcake/muffin vormpjes
  • cupcake/muffin bakvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn, zo krijg je het mooiste en beste resultaat. Kies je voor diepvries cranberries dan mogen deze er eventueel bevroren in. Meng de yoghurt met de eieren en de zonnebloemolie en klop dit lichtjes door. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er de suiker en het zout door. Schudt de droge ingrediënten op het yoghurtmengsel en doe er direct de cranberries en de noten bij. Roer het geheel even kort door, het moet een rommelig geheel zijn. Schep met een ijsschep de papieren vormpjes bijna vol. Bak de muffin met cranberries en pecannoten in de voorverwarmde  oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze nog 5 minuten in de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer