• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

door Connie Derks
in Cake
0
2
muffin met cranberries en pecannoten

Muffin met cranberry’s en pecannoten – Dit is mijn favoriete muffin, niet te zoet en toch zo lekker. Het friszure van de cranberry en de lekkere “bite” van de pecannoten maakt het helemaal compleet.

Cranberry’s lekker en gezond

Behalve dat cranberry’s erg lekker zijn, zijn ze ook erg goed voor je immuunsysteem. Als je regelmatig cranberry’s eet, word je minder snel verkouden en krijg je minder snel de griep. Ook staat de cranberry er om bekend dat ze blaasontsteking kunnen helpen voorkomen.

Deze muffin met cranberry’s en pecannoten is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. Zeer geschikt voor een snel ontbijt maar ook handig en lekker voor in je lunchtrommel. Toch weer eens iets heel anders dan die eeuwige bruine boterham met kaas. Ze zijn makkelijk in te vriezen en vrij snel ontdooid, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's', de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Muffin met cranberries en pecannoten

Porties: 10-12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 275 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 240 gram yoghurt
  • snufje zout
  • 100 gram zonnebloemolie
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram verse of diepvries cranberries
  • papieren cupcake/muffin vormpjes
  • cupcake/muffin bakvorm

Bereidingswijze van dit recept

De muffin met cranberry’s en pecannoten maak je zo:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn, zo krijg je het mooiste en beste resultaat. Kies je voor diepvries cranberry’s dan mogen deze er eventueel bevroren in. Meng de yoghurt met de eieren en de zonnebloemolie en klop dit lichtjes door.

Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er de suiker en het zout door. Schudt de droge ingrediënten op het yoghurtmengsel en doe er direct de cranberry’s en de noten bij. Roer het geheel even kort door, het moet een rommelig geheel zijn. Schep met een ijsschep de papieren vormpjes bijna vol.

Bak de muffin met cranberry’s en pecannoten in de voorverwarmde  oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze nog 5 minuten in de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Reacties 2

  1. Lucy van Essen says:
    9 maanden geleden

    ik heb verse cranberries, moet je deze eerst koken voordat je ze kan gebruiken voor in de muffins?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      9 maanden geleden

      Nee, die mogen er zo in Lucy

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen