Muffin met pistache en chocolade – Muffin’s worden normaliter gemaakt van bloem, maar gemalen noten kunnen heel goed gebruikt worden als vervanging van een deel van de bloem, in dit recept verving ik een deel van de bloem door gemalen pistache noten.
De pistache noot geeft een mooie licht groene kleur aan je muffin wat het extra spannend maakt om hem te eten. In het midden van de muffin plaatste ik een stukje chocolade welke ik eerst even in de koelkast heb bewaard. Als je de muffin eet terwijl hij nog warm is, of eigenlijk net uit de oven komt dan is de chocolade lekker zacht in het midden, maar deze muffin is uiteraard ook heerlijk te eten als de muffin al is afgekoeld.
De chocolade kan helemaal eigen keuze zijn, melk, puur of wit. Ik had zelf nog butterscotch chocolade liggen en het kleine knispertje in deze chocolade gaf de muffin weer net iets extra’s.
Muffin met pistache en chocolade
Benodigdheden voor 6 muffins
- 100 gram gemalen pistasche noten
- 75 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- Snuf zout
- 40 gram suiker
- 3 el olie
- 1 ei
- 100 ml melk
- 6 blokjes chocolade
Extra
- 6 papieren cupcake/muffin vormpjes
- cupcake/muffin bakvorm
- een paar gehakte pistache noten voor de decoratie
Verwarm de oven voor op 180 graden, leg de chocoladeblokjes even in de koelkast en vet de bovenkant van de cupcake/muffin bakvorm licht in met wat olie. Plaats in de bakvorm de papieren vormpjes.
Maal in een keukenmachine de pistachenoten samen met de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker tot de noten helemaal fijn zijn.
In een andere kom meng je de olie, de melk en het ei. Schep dit vervolgens bij het noten/bloem mengsel en schep dit met een paar slagen door elkaar.
Schep een halve eetlepel van het beslag in de papieren vormpjes en leg hier op een blokje chocolade. Verdeel vervolgens het overige beslag over de cups en strooi hier op een paar gehakte pistachenoten. Plaats in de voorverwarmde oven en bak de muffin met pistache en chocolade in 20 minuten af.