- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pina colada cake

Pina colada cake – De bekende cocktail van ananassap, kokosmelk en witte rum. Een heerlijke combinatie die ik besloot te verwerken in een cake.

Deze cocktail is zo bekend dat er zelfs een liedje over geschreven is.”If you like Pina Coladas, and getting caught in the rain / If you´re not into yoga, if you have half a brain”

Het is een fris zoete cocktail die makkelijk om te zetten is naar een cake[1]. Een kokoscake zie je wel vaker, persoonlijk vind ik deze al snel droog. Dit komt doordat de kokos het vocht uit de cake opneemt. Door gebruik van ananas, en dus extra vocht wordt de cake wat frisser en smeuiger. De rum is voor een extra smaak sensatie. Wil je liever geen rum gebruiken in verband met kinderen dan laat je deze gewoon weg.


Pina colada cake

Voor een tulband heb je nodig

voor het suikerlaagje {optioneel}

Beboter een tulbandvorm of springvorm royaal met gesmolten boter. Strooi er was kokosrasp over en schud met de vorm zodat alles bedekt is met een dun laagje kokos. Verwarm de oven voor op 165 graden.
Mix de boter met de suiker en citroenrasp tot dat deze wit en luchtig is. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Het zal wellicht iets gaan schiften door de hoeveelheid eieren maar dit is niet erg. Meng de droge ingrediënten zoals bloem, kokosrasp, zout, en bakpoeder door elkaar. Meng hiervan de helft met een spatel door het eimengsel. Voeg de kokosmelk toe en spatel deze erdoor. Dan de rest van het bloemmengsel en als laatst de in kleine stukjes gesneden ananas. Verdeel het beslag voorzichtig over de bakvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en steek er met een satéprikker gaatjes in. Verdeel de rum over de cake zo dat deze in de gaatjes kan lopen. Keer de cake om op een rooster en laat afkoelen.
Breng de kokosmelk, rum en de suiker aan de kook en laat deze even doorkoken zodat de suiker goed opgelost is. Verdeel deze stroop over de cake en strooi er de grove kokosrasp overheen.

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. cake: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bakken/cake/