Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!

0 752

Rabarber aardbeien muffins – Muffins met de smaak van de zomer, heerlijk makkelijke cakejes royaal gevuld met verse rabarber en aardbeien en een heerlijk zoet kruimellaagje on top.

Rabarber en aardbei

Rabarber en aardbei een match made in Heaven.. Het zoete van de aardbei is een perfecte tegenhanger van de zure rabarber. Deze 2 samen in een muffin geeft niet alleen een heerlijk frisse smaak, maar ook nog eens een super malse muffin.

Muffins

Het grote voordeel van muffins is dat deze super snel gemaakt zijn. Het is een kwestie van de droge ingrediënten mengen, de natte ingrediënten mengen en dan samen met de vulling kort door elkaar roeren. Hoe rommeliger het beslag, hoe lekkerder de muffin: dus zeker niet te lang roeren.

Oké, het kruimellaagjes is een beetje werk maar de smaak maakt het ruimschoots goed. En wil je liever zonder het kruimellaagje kan dat natuurlijk ook, ze zullen evengoed heerlijk zijn maar net een klein beetje minder speciaal.

Muffin papiertjes

Voor muffins neem je een groter papiertje omdat deze in de regel meer beslag bevatten wat ook wat meer zal rijzen. Je hebt mooie kant en klaar papiertjes voor muffins maar je kunt ook zelf van bakpapier vierkantjes knippen en deze in de holtes van je cupcake tray vouwen. Een cupcake papiertje kan natuurlijk ook, dan zul je er meer dan 12 uit dit recept halen want de hoeveelheid beslag per muffin is meer dan het cupcake papiertje aankan.


Rabarber aardbeien muffins

Voor 12 stuks

  • 240 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 gram gesmolten boter
  • 200 gram zure room
  • 170 gram yoghurt
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 1 ei
  • 300 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter maar laat deze niet heet worden en zet even opzij. Doe de muffinpapiertjes in een cupcake tray. Meng de droge ingrediënten. Meng de natte ingrediënten. Was de rabarber en snij de stengels in 1 cm dikke plakjes. Snij de aardbeien doormidden of in vieren. Doe nu alles bij elkaar in een kom en roer kort door tot de bloem gemengd is. Schep het beslag in de vormpjes.

Het kruimellaagje voor de

rabarber aardbeien muffins

  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel vanille suiker

Meng de boter met de suiker en roer er daarna de bloem doorheen tot zich kruimels vormen. Verdeel de kruimels over de muffins en bak ze gaar in ongeveer 25 minuten.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More