Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Red velvet cupcakes met een verrassend ingrediënt

De red velvet cupcakes zijn bekend om hun fluweelachtige structuur en hun rode kleur. Wij gebruiken alleen geen kleurstof om deze red velvet cupcakes zo rood te krijgen. Hier lees je hoe. En binnenkort serveer jij ook “gezonde” red velvet cupcakes waarvan je gasten zich beste eens af kunnen vragen hoe je dat doet.

0 1.736

Red velvet cupcakes met verrassend ingrediënt – Laat je gasten deze cupcakes eerst eens proeven en zeg later pas welke ingrediënten erin zitten, wedden dat niemand doorheeft dat ze rode biet aan het eten zijn?

De red velvet cupcakes zijn bekend om hun fluweelachtige structuur en hun rode kleur. Zo gaan er doorgaans royaal 2 eetlepels rode levensmiddelen kleurstof door 1 portie van 12 cupcakes, lijkt mij eigenlijk niet nodig toch maar die structuur, die willen we wel graag behouden. Nu zijn rode bietjes ook erg rood en deze zijn prima te verwerken in gebak. Dus in plaats van de kleurstof nemen we rode bietjes die we een klein beetje extra pit geven door er balsamico azijn aan toe te voegen. Oké de kleur is niet zo extreem rood als met kleurstof maar dat is denk ik geen probleem. Samen met heerlijke chocolade en een goede cacao maak je een geweldig zachte cupcake. De boter die zijn we niet vergeten hoor, die hoeft er namelijk, door de toevoeging van de bietjes, niet in. Ik weet het het klinkt een beetje vreemd maar het is wel erg lekker. Probeer het zelf maar eens.

Uit dit recept haal je 12 porties. Je kan kiezen voor cupcakes of maak er voor de afwisseling eens brownie’s van. Zonder de toef cream cheese frosting zijn ze ook nog eens lijn vriendelijk. Met de toef zijn ze ietsjes minder vriendelijk voor je lijn maar wel goddelijk lekker, aan jou de keuze.

Red velvet cupcakes

  • 2 eieren
  • 130 gram suiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram cacao poeder
  • 70 gram bloem
  • 5 gram backing soda
  • 230 gram gekookte rode biet
  • 10 gram rode balsamico azijn
  • 120 gram pure chocolade

Dan heb je nog extra nodig 12 cupcakepapiertjes en een cupcaketray of indien je er brownie’s van wil maken een oven schaal van ongeveer 20×20 cm.

Zet als eerste alles klaar zodat je tussendoor niet eerst nog bijvoorbeeld de chocolade moet smelten. Zet je cupcakepapiertjes in je cupcakevorm of bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade au bain marie, zorg dat deze niet te warm wordt en er geen klontjes meer inzitten. Pureer de bietjes samen met de balsamico azijn tot deze helemaal fijn zijn. Zeef de bloem met de backing soda, het zout en de cacao. Klop de eieren met de suiker totdat het mooi luchtig en bleek van kleur is. Spatel er het bloemmengsel doorheen zodat alle bloem vermengd is. Spatel er nu de bietjespuree en het vanille extract doorheen. Als laatste doe je er voorzichtig de gesmolten chocolade doorheen. Schep met 2 lepels of een ijsschep 12 porties in de cupcake vormpjes, of doe je beslag in de vorm. Bak deze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de cupcakes 5 minuten rusten alvorens ze uit de vorm te nemen. De brownie kun je het beste in de vorm laten afkoelen.

Voor de topping klop je 100 gram roomboter met 100 gram poedersuiker zeer luchtig. Klop met een garde 200 gram roomkaas los met wat vanille en spatel dit door het luchtige botermengsel. Spuit hiermee mooie toeven op je goed afgekoelde cupcakes of smeer een “rommelige”laag over je brownie. Strooi er lichtjes cacao overheen.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer