• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Connie Derks door Connie Derks
in Cake
0
9
Tulband met cranberry's

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade – Deze tulband is bakplezier eerste klas. De heerlijk luchtige cake in deze tulband is gevuld met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade. Een echte winterse tulband dus die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Zet deze tulband met cranberry’s ook gerust met de kerstdagen op tafel.

Tulband met cranberry's

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's', de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Tulband met cranberry’s

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram boter
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 30 gram custard
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 75 gram witte chocolade in stukjes
  • 150 gram gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een tulband met cranberry’s:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Neem een royale eetlepel van de bloem af en schud deze door de cranberry’s , hierdoor voorkom je enigszins dat deze gaan zakken.

Zeef de bloem, bakpoeder en de custard en spatel deze er voorzichtig door. Doe er nu één voor één de eitjes door. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe en klop dit tot het zeer luchtig is.

Spatel er op het laatst de cranberry’s en de stukjes chocolade doorheen. Doe het beslag in de tulband vorm en laat dit een uurtje bakken tot een satéprikker als je die erin steekt er schoon uit komt.

Haal de vorm uit de oven en leg er een rooster op. Keer dit om en haal de vorm eraf. Laat de tulband met cranberry’s volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Neem ook eens rozijntjes of stukjes gedroogde abrikozen i.p.v. cranberry’s. Wissel af met de chocolade.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeFruitKerstTulband
DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Citroen yoghurt cake
Cake

Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig

Rabarber aardbeien muffins
Cake

Rabarber aardbeien muffins

Aardbeiencake moederdag
Cake

Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien

Magische wortelcake
Cake

Magische wortelcake; Eén beslag, drie texturen

Marmercake met advokaat
Cake

Marmercake met advokaat

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Reacties 9

  1. Hillie says:
    6 maanden geleden

    Die tulband ga ik binnenkort maken hij is mooi en lijkt me heerlijk

    Beantwoorden
  2. Anne says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke tulband! Helaas kwam ie niet heel uit de vorm. Nog beter invetten kennelijk.. Ik vind het een aanrader.

    Beantwoorden
    • connie says:
      5 jaar geleden

      Wat jammer dat hij er niet heel uit kwam. Tip: secuur met een borsteltje en gesmolten roomboter invetten en dan bestuiven met bloem. Fijn dat jullie er desondanks toch nog van genoten hebben.

      Beantwoorden
  3. Cornelieke says:
    6 jaar geleden

    Die tulband ziet er verrukkelijk uit. Die ga ik zeker maken komende week!

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Beste Connie,
    Even een vraagje: waar om gaan de eieren erin na de bloem? Normaal doe je toch eerst de boter, suiker en de eieren en dan pas de droge bestanddelen?
    Ik hoor het graag van je.
    Groeten,
    Margot

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 jaar geleden

      Klopt dat is de meest gebruikte manier, maar zoals met veel dingen kun je het op verschillende manieren bereiden. Wanneer jij de andere volgorde prettiger vind mag je die ook toepassen.

      Beantwoorden
      • Margot says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel Connie voor je snelle reactie. Ik ga de tulband morgen maken op ” mijn manier”. Zal je laten weten wat het resultaat is. Maar basis is super!!
        Fijn weekend!
        Groeten,
        Margot

        Beantwoorden
  5. Lekker Tafelen says:
    6 jaar geleden

    Wanneer u de muis op de bovenste foto van het document zet verschijnt er links op de foto een pin button. Zo kunt u deze makkelijk publiceren op Pinterest.

    Beantwoorden
  6. G.W.Maas says:
    6 jaar geleden

    Waarom niet pinnen?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen