- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade – Deze tulband is bakplezier eerste klas. De heerlijk luchtige cake in deze tulband is gevuld met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade. Een echte winterse tulband dus die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Zet deze tulband met cranberry’s ook gerust met de kerstdagen op tafel.

Tulband met cranberry’s

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in. Klop de boter met de suiker en de vanille suiker luchtig. Neem een royale eetlepel van de bloem af en schud deze door de cranberry’s , hierdoor voorkom je enigszins dat deze gaan zakken.

Zeef de bloem,bakpoeder en de custard en spatel deze er voorzichtig door. Doe er nu een voor een de eitjes door. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe en klop dit tot het zeer luchtig is.

Spatel er op het laatst de cranberry’s en de stukjes chocolade doorheen. Doe het beslag in de tulband vorm en laat dit een uurtje bakken tot een satéprikker als je die erin steekt er schoon uit komt.

Haal de vorm uit de oven en leg er een rooster op en keer dit om en haal de vorm eraf. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Neem eens rozijntjes of stukjes gedroogde abrikoos ipv cranberrie. Wissel af met de chocolade.