• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
0
aardbeientaartjes

Aardbeientaartjes – De Lambada is één van de lekkerste aardbeien die we kennen. Een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje om het ultieme lentegevoel te beleven. Maar ook deze aardbeientaartjes maken dat gevoel helemaal in je los.

Aardbeien snoepen, maar dan anders

We zeiden het al, een schaal aardbeien op tafel is vaak heel snel opgesnoept. Iedereen lust tussendoor wel zo’n lekkere Hollandse aardbei. Maar je kunt er uiteraard nog veel meer mee. Maak deze aardbeientaartjes. Je maakt dan een tartelet (een taartbodempje waar je alle soorten fruit op kunt verwerken). Een ideaal basisrecept dus dat je in dit geval gebruikt voor deze heerlijke aardbeientaartjes. Die tartelet vul je met een supereenvoudige frangipane waarin je wat hazelnoten verwerkt als verrassing. Verse aardbeitjes erover en iedereen roept WOW als je deze aardbeientaartjes serveert.

aardbeientaartjes
Aardbeientaartjes
aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Aardbeientaartjes

Porties: -
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 8 kleine vlaaivormpjes
  • 125 gram hazelnoten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • ½ vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 40 gram maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Voor de bodem van de aardbeientaartjes:

Meng 150 gram boter met 100 gram kristalsuiker kort door elkaar, meng er 1 ei doorheen en dan 200 gram bloem en een snufje zout. Kneed dit even door tot een mooi deeg ontstaat. Maak er een bal van en druk dit plat, verpak deze in plastic folie en leg dit minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de frangipane:

Voor de vulling van de aardbeientaartjes maal je 125 gram hazelnoten in een keukenmachine fijn of je slaat ze fijn door ze op een plank te leggen, daarover een stuk bakpapier en er dan met een pan op te slaan. De hazelnoten mogen best fijn zijn maar het is erg lekker als er nog wat grove stukjes in zitten. Klop 125 gram boter met 125 gram suiker luchtig, voeg er een voor een 2 eieren aan toe, voeg een snufje zout, 40 gram bloem en de hazelnoten toe en klop kort door zodat het net vermengd is.

Zo maak je de aardbeientaartjes:

Snijd een half vanillestokje in de lengte door en haal met de achterkant van een mesje er het merg uit. Doe het stokje en het merg samen met 350 ml melk in een pannetje. Breng dit aan de kook draai het vuur uit en laat dit even trekken. Maak een papje van 2 eidooiers, 40 gram maïzena en de overige 50 ml melk. Haal het stokje uit de melk en giet een gedeelte van de melk bij het papje en roer goed door. Giet nu het papje in de pan en laat alles al roerend aan de kook komen. Haal de gele room uit de pan en laat op een bord afkoelen, trek er een stukje huishoudfolie over om velvorming te voorkomen.

Haal het deeg voor de aardbeientaartjes uit de koelkast en kneed even kort door om het makkelijker uit te kunnen rollen. Strooi bloem over je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek cirkels uit het deeg en leg deze plakjes in je beboterde vormpjes en druk dit licht aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel met een lepel de frangipane over de vormpjes en bak dit ongeveer 20 minuten op 180 graden tot de bodempjes mooi goudbruin zijn. Laat de bodempjes voor de aardbeientaartjes 5 minuten afkoelen, maar haal ze er wel nog warm uit. Leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Klop de koude gele room door met een mixer tot een glad geheel, spuit met een spuitzak mooie hoopjes op de bodempjes en beleg de taartjes met lekker verse Hollandse aardbeien. Strooi eventueel wat poedersuiker over de aardbeientaartjes.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin79Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Gebak

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Rabarber koek met skyr en honing
Gebak

Rabarber koek met skyr en honing

Koekreep met rabarber en aardbei
Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

Whoopie pies
Bakken

Whoopie pies voor de Pasen

Mango-cheesecake
Gebak

Mango-cheesecake

Cranberry koek
Gebak

Cranberry koek

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen