Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Van deze aardbeientaartjes met frangipane en gele room kan niemand afblijven. Serveer ze in voorjaar en zomer bij de koffie of thee of verras je collega’s!

0 1.495

Aardbeientaartjes – De Lambada is één van de lekkerste aardbeien die we kennen. Een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje om het ultieme lentegevoel te beleven. Maar ook deze taartjes maken dat gevoel helemaal in je los.

Ik heb een tartelet met hazelnoot, gele room en verse aardbeien gemaakt. Even een beetje werk maar het resultaat meer dan waard.


Aardbeientaartjes

aardbeien taartje halfVoor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 8 kleine vlaaivormpjes

Meng de boter met de suiker kort door elkaar, meng er het ei doorheen en dan de bloemen het zout. Kneed dit even door tot een mooi deeg ontstaat. Maak er een bal van en druk dit plat, verpak deze in plastic folie en leg dit minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de frangipane:

  • 125 gram hazelnoten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 40 gram bloem

Maal de hazelnoten in een keukenmachine fijn of sla ze fijn door ze op een plank te leggen, daarover een stuk bakpapier en er dan met een pan op te slaan. De hazelnoten mogen best fijn zijn maar het is erg lekker als er nog wat grove stukjes in zitten. Klop de boter met de suiker luchtig, voeg er een voor een de eieren aan toe, voeg het zout bloem en de hazelnoten toe en klop kort door zodat het net vermengd is.

Voor de gele room:

  • 400 ml melk
  • ½ vanille stokje
  • 75 gram suiker’
  • 2 eidooiers
  • 40 gram maïzena

Zo maak je de aardbeientaartjes:

Snijd het vanille stokje in de lengte door en haal met de achterkant van een mesje er het merg uit. Doe het stokje en het merg samen met 350 ml melk in een pannetje. Breng dit aan de kook draai het vuur uit en laat dit even trekken. Maak een papje van de, dooiers, maïzena
en de rest van de melk. Haal het stokje uit de melk en giet een gedeelte van de melk bij het papje en roer goed door. Giet nu het papje in de pan en laat alles al roerend aan de kook komen. Haal de gele room uit de pan en laat op een bord afkoelen, trek er een stukje huishoudfolie over om velvorming te voorkomen.

Haal je deeg uit de koelkast en kneed even kort door om makkelijker uit te kunnen rollen. Strooi bloem over je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek cirkels uit het deeg en leg deze plakjes in je beboterde vormpjes en druk dit licht aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel met een lepel de frangipane over de vormpjes en bak dit ongeveer 20 minuten op 180 graden tot de bodempjes mooi goudbruin zijn. Laat de bodempjes 5 min afkoelen maar haal ze er wel nog warm uit. Leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Klop de koude gele room door met een mixer tot een glad geheel, spuit met een spuitzak mooie hoopjes op de bodempjes en beleg de taartjes met lekker verse Hollandse aardbeien. Strooi eventueel wat poedersuiker over de aardbeientaartjes.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer