• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

door Connie Derks
in Gebak
0
0
aardbeientaartjes

Aardbeientaartjes – De Lambada is één van de lekkerste aardbeien die we kennen. Een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje om het ultieme lentegevoel te beleven. Maar ook deze taartjes maken dat gevoel helemaal in je los.

Ik heb een tartelet met hazelnoot, gele room en verse aardbeien gemaakt. Even een beetje werk maar het resultaat meer dan waard.

aardbeien taartje half

Aardbeientaartjes

Porties: -
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 8 kleine vlaaivormpjes
  • 125 gram hazelnoten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • ½ vanille stokje
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 40 gram maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Voor de bodem:

Meng 150 gram boter met 100 gram kristalsuiker kort door elkaar, meng er 1 ei doorheen en dan 200 gram bloem en een snufje zout. Kneed dit even door tot een mooi deeg ontstaat. Maak er een bal van en druk dit plat, verpak deze in plastic folie en leg dit minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de frangipane:

Maal 125 gram hazelnoten in een keukenmachine fijn of sla ze fijn door ze op een plank te leggen, daarover een stuk bakpapier en er dan met een pan op te slaan. De hazelnoten mogen best fijn zijn maar het is erg lekker als er nog wat grove stukjes in zitten. Klop 125 gram boter met 125 gram suiker luchtig, voeg er een voor een 2 eieren aan toe, voeg een snufje zout, 40 gram bloem en de hazelnoten toe en klop kort door zodat het net vermengd is.

Zo maak je de aardbeientaartjes:

Snijd een half vanille stokje in de lengte door en haal met de achterkant van een mesje er het merg uit. Doe het stokje en het merg samen met 350 ml melk in een pannetje. Breng dit aan de kook draai het vuur uit en laat dit even trekken. Maak een papje van 2 eidooiers, 40 gram maïzena
en de overige 50 ml melk. Haal het stokje uit de melk en giet een gedeelte van de melk bij het papje en roer goed door. Giet nu het papje in de pan en laat alles al roerend aan de kook komen. Haal de gele room uit de pan en laat op een bord afkoelen, trek er een stukje huishoudfolie over om velvorming te voorkomen.

Haal je deeg uit de koelkast en kneed even kort door om makkelijker uit te kunnen rollen. Strooi bloem over je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek cirkels uit het deeg en leg deze plakjes in je beboterde vormpjes en druk dit licht aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel met een lepel de frangipane over de vormpjes en bak dit ongeveer 20 minuten op 180 graden tot de bodempjes mooi goudbruin zijn. Laat de bodempjes 5 min afkoelen maar haal ze er wel nog warm uit. Leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Klop de koude gele room door met een mixer tot een glad geheel, spuit met een spuitzak mooie hoopjes op de bodempjes en beleg de taartjes met lekker verse Hollandse aardbeien. Strooi eventueel wat poedersuiker over de aardbeientaartjes.

Tags: FruitFruit - AardbeienFruit - Zacht fruit
DeelPin68Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Eton mess
Nagerecht

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen