Appel-oliebollen zonder gist – Appel-oliebollen zonder gist zijn zo simpel en snel te maken, omdat het beslag niet hoeft te rijzen. En ook nog eens royaal gevuld met appel, wie houdt daar nu niet van?
Oliebollen of pannenkoeken
Oliebollen eten we meestal met oudjaar, maar eigenlijk kunnen ze wel het hele jaar door. Niet iedere week natuurlijk, maar zo af en toe mag best. En als je dan ineens trek krijgt in oliebollen bakken, heb je natuurlijk weer geen gist in huis. Ons vermoeden is groot dat je de ingrediënten voor heerlijke gevulde appel-oliebollen zonder gist standaard in huis hebt. Het zijn namelijk bijna dezelfde ingrediënten als voor pannenkoeken en die liggen vaak wel standaard in de meeste keukenkastjes en koelkasten. Het enige wat anders is dat je het beslag in olie bakt, maar je zou ze ook als 3 in de pan kunnen bakken. Als je geen bakpoeder in huis hebt, kun je dit ook vervangen door zelfrijzend bakmeel. Je kunt dus waarschijnlijk direct de keuken in om die heerlijke appel-oliebollen te gaan bakken.
Welke appels neem je voor appel-oliebollen zonder gist?
De keuze van de appels is vrij bepalend voor de smaak van het uiteindelijke resultaat van de appel-oliebollen zonder gist. Jonagold of Elstar zijn lekker stevig en licht zuur, goudrenetten en Boskoop zijn heel zacht na het bakken en hebben een vrij zure smaak. Die appels verkleuren ook sneller. Het lekkerste is om van beide te pakken, maar we kunnen ons voorstellen dat je niet alle soorten appels op een schaal hebt liggen. In principe kun je iedere soort appel gebruiken. Is de appel al een beetje ouder en een beetje rimpelig? Dat is geen probleem, zo komen de oude appels ook op.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Appel-oliebollen zonder gist
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 80 gram suiker
- 250 gram bloem
- een snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram melk
- 3 appels naar keuze
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je appel-oliebollen zonder gist:
Klop de eieren, melk, zout en 80 gram suiker samen los.
Zeef de bloem met de bakpoeder erboven en roer dit tot een glad beslag.
Meng de 3 eetlepels suiker met de kaneel.
Verwarm de zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden.
Was de appels en rasp ze op een grove rasp met schil en al, tot je alleen het klokhuis over hebt. Roer de appels gelijk door het beslag, zodat ze niet zo snel bruin worden.
Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep steeds kleine porties van het beslag in de olie.
Bak de bollen in ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze royaal met kaneelsuiker. Serveer de appel-oliebollen zonder gist warm.
Tafel lekker !!
Probeer deze oliebollen eens in de Air-ftyer!.