Appelbeignets met oliebollenbeslag – Origineel worden appelbeignets gemaakt met bladerdeeg. Appelbeignets met oliebollenbeslag komen ook veel voor. Het handige is natuurlijk dat je met dezelfde ingrediënten dan zowel oliebollen als appelbeignets kunt bakken.
Schijven appel, meestal goudrenet maar ook vaak elstar of jonagold. Om er appelbeignets van te maken worden ze gebakken in een iets slapper oliebollen beslag. We geven je hier het recept voor dit beslag. Wil je ook oliebollen maken? Maak dan dit beslag, maar neem 250 in plaats van 300 ml melk. Je kunt ook meer tegelijk maken, er oliebollen van bakken en er halverwege extra melk bij doen. Roer dit dan even goed door en laat nog 15 minuten staan om te rijzen. Maak er vervolgens deze heerlijke appelbeignets met oliebollenbeslag van.
Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Appelbeignets met oliebollenbeslag
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 5 goudrenetten
- 250 gram bloem
- 300 ml lauwe melk
- 12 gram verse of 4 gram droge gist
- 5 gram zout
- 25 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 gram gesmolten boter
- 1/2 ei
- 100 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 2-3 liter zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je appelbeignets met oliebollenbeslag:
Meng in een grote kom de gist, suiker, vanillesuiker en 2/3 van de lauwe melk. De melk mag niet heet zijn! Voeg er de bloem aan toe en meng goed tot een samenhangend en klontvrij geheel. Voeg er nu beetje bij beetje de rest van de melk aan toe en roer steeds goed door. Voeg er dan de gesmolten boter en het zout aan toe en kneed minimaal 5 minuten tot zich gluten vormen. Dek de kom af met huishoudfolie en zet minimaal een half uur op een warme plek. Schil intussen de appels, maak van 100 gram suiker en kaneel op een bord kaneelsuiker en zet een pan met zonnebloemolie klaar. Zet ook een vergiet in een kom en een schaal klaar. Verwarm de zonnebloemolie tot 180/190 graden. Haal een schijf appel door het beslag en draai om. Doe de appel met beslag voorzichtig in de hete olie. Als een kant mooi bruin is draai je de appelbeignets met oliebollenbeslag om. Bak afhankelijk van grootte en dikte 5 tot 10 minuten tot deze mooi goudbruin en gaar is. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een vergiet en laat even staan. Wentel de hete appelbeignets met oliebollenbeslag door de kaneelsuiker en leg op een bord. Serveer de appelbeignets met oliebollenbeslag liefst warm maar ook koud zijn ze erg lekker.
Tafel lekker !!