• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
0
appelbeignets bladerdeeg

Appelbeignets van bladerdeeg; de banketbakkers maken hun appelbeignets met bladerdeeg en een beetje amandelspijs. Vind jij ze ook zo lekker?

Appelbeignets

Volgens de bakker is het met bladerdeeg, volgens de oliebollenbakker en thuisbakker is het met oliebollenbeslag. Vandaag een recept voor appelbeignets met bladerdeeg zoals de banketbakkers ze maken. Lekker decadent met friszure appel en een kern van amandelspijs. Houd je niet van amandelspijs? Neem dan kaneelsuiker voor in de kern.

Welke appels gebruik je het beste voor beignets?

Appelbeignets zijn zo lekker omdat er fruit in zit, dit fruit is natuurlijk een appel, maar welke appel want er zijn nogal wat soorten. Belangrijk bij een appelbeignet met bladerdeeg is dat de appel snel gaar en zacht wordt. Een appelbeignet hoeft namelijk maar 6 tot 8 minuten te bakken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld en appeltaart die wel een uur nodig heeft. Omdat we graag een zachte en gare appel in de beignet willen, nemen we de goudrenet. Deze is snel gaar en is heerlijk friszuur wat de beignet minder zwaar maakt.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Maak van de resten bladerdeeg bijvoorbeeld kaasstengels

Bladerdeeg

Voor het bladerdeeg kun je kiezen tussen zelf maken, plakjes kant-en-klaar uit de vriezer en koelvers. Als je kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt neem dan roomboter bladerdeeg deze is echt lekkerder. Wil je zelf je bladerdeeg maken dan vind je hier het recept. Een recept is voldoende voor 12 beignets.

Bladerdeeg maken- Kaasstengel van bladerdeeg

Bladerdeeg maken

Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode

Tip: Maak van de restjes kaasstengels. Duw hiervoor de resten bladerdeeg tegen elkaar en rol opnieuw uit. Besmeer met los geklopt ei en bestrooi royaal met geraspte kaas. Duw de kaas licht aan en snijd er repen van. Bak af in een oven van 200 graden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

appelbeignets bladerdeeg 1

Appelbeignets van bladerdeeg

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 recept vers bladerdeeg of 20 plakjes
  • 3-4 kleine goudrenetten
  • 100 gram amandelspijs
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 gram kristalsuiker
  • 2-3 liter zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbeignets van bladerdeeg:

Maak het bladerdeeg en leg koel weg. Rol het bladerdeeg uit tot 1.1/2 tot 2 mm dikte. Neem een ronde steker of glas dat royaal over de appel past ongeveer 3 cm groter dan de schijf appel. Je moet de rand namelijk goed kunnen sluiten. Steek 20 plakjes bladerdeeg uit. Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit. Snijd afhankelijk van de grootte de appel in 3 of 4 dikke schijven. Verdeel de appels over de helft van je plakjes bladerdeeg. Maak het bladerdeeg met een kwastje licht vochtig. Meng een klein beetje kaneel met de amandelspijs en verdeel deze over de gaten in de appels. Maak ze niet te vol anders kun je de beignets niet mooi sluiten. Gebruik je kaneelsuiker let dan op dat je niet op de randen knoeit je kunt ze dan niet meer zo goed dichtplakken. Leg de rest van de plakjes deeg over de appel schijven. Druk de randen goed aan, zorg dat er zo weinig mogelijk lucht tussen zit. Zorg dat je bladerdeeg heel blijft, zitten er gaatjes in dan gaat het tijdens het bakken ontzettend spetteren. Steek nogmaals uit tot mooie ronde appelbeignets.

Verwarm de olie in een ruime pan tot 190 graden. Bak de beignets met 3 of 4 gelijk afhankelijk van de ruimte in de pan. Ze moeten elkaar niet raken. Bak ze aan beide zijden 3 tot 4 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Meng de kaneel met de kristalsuiker in een diep bord. Haal hier de hete appelbeignets van bladerdeeg doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje hebben. Eet ze warm of koud het kan beide. Eventueel opwarmen in de oven kan ook.

Tafel lekker !!

Tags: FruitJaarwisseling
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Gebak

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Rabarber koek met skyr en honing
Gebak

Rabarber koek met skyr en honing

aardbeientaartjes
Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Koekreep met rabarber en aardbei
Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

Whoopie pies
Bakken

Whoopie pies voor de Pasen

Mango-cheesecake
Gebak

Mango-cheesecake

Cranberry koek
Gebak

Cranberry koek

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen