• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Inclusief tips voor de mooiste appelflappen waar je met trots je tanden in zet

door Connie Derks
in Gebak
0
0
Appelflappen

Appelflappen – makkelijk te maken en erg lekker. Als je appelflappen zelf maakt zet je er met trots je tanden in.

Appelflappen zijn altijd lekker en snel gemaakt

Appelgebak is altijd lekker, zeker als het appelgebak nog warm is. Een appeltaart maken is nog best wel een flinke klus en die moet lang in de oven, maar appelflappen zijn lekker snel gemaakt. Het leuke is dat ook kinderen ze kunnen maken.

Appelflappen zijn sneller gemaakt dan appeltaart. Kinderen kunnen dat ook.

Bladerdeeg zelf maken of toch…

Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg zelf maken, dat is echt leuk om te doen, maar best wel een tijdrovende klus. Voor het gemak kun je ook plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken die per 10 stuks verpakt zitten. Gebruik liefst wel de variant met roomboter, want als je dan voor het gemak kiest, wil je ook voor het beste gemak gaan. Dat zorgt tenslotte voor de allerlekkerste appelflappen.

Met deze tip gaat er de dubbele hoeveelheid appel in

Je kunt de plakjes deeg vullen met rauwe stukjes appel, lekker en helemaal goed. Je maakt dan met een appel ongeveer 6 appelflappen. Als je de stukjes appel eerst even gaar bakt in een koekenpan en alle vocht laat verdampen, kun je er maar 3 mee vullen. Dat betekent dus dat daar het dubbele aan appel in zit. Het voordeel hiervan is ook dat je plakjes bladerdeeg minder snel stuk gaan omdat de appel zachter is. Zorg er wel voor dat de appelstukjes goed koud (afgekoeld) zijn, anders wordt het een lastige klus.

Handige tips voor het maken van de mooiste appelflappen:

  • Gebruik koude plakken bladerdeeg, haal ze niet allemaal gelijk uit de koelkast maar maak ze per 2
  • Maak een papje van bloem en water om te gebruiken als lijm.
  • Laat de dunne laagjes plastic op de plakjes zitten tijdens het vouwen, zo blijven de plakjes beter in vorm. Haal ze er pas af als je de zijkanten goed hebt aangeduwd met een vork.
  • Maak van de kant met de groeven van de vork, de onderkant, voor mooie gave appelflappen.
  • Gebruik geen water maar leg de pakketjes direct na het verwijderen van de folie in de suiker.
  • Prik 2 kleine gaatjes in de bovenkant om scheuren of lekken te voorkomen.
  • Open de deur van de oven niet tijdens het bakken en bak ze goudbruin en goed gaar.

appelflappen maken

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appelflappen zelf gebakken het allerlekkerst

Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg van 10 stuks
  • 3 jonagold of elstar appels
  • 250 gram niet te fijne suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelflappen:

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Bak de stukjes appel eventueel eerst voor en laat ze goed afkoelen. Doe 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel bij de appels en meng door elkaar.

Maak een papje van de bloem met een klein beetje water voor de lijm. Doe de overige suiker op een bord. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal steeds 2 plakjes ontdooit bladerdeeg uit de koelkast en beleg deze met appel. Bestrijk de randen met het bloempapje en vouw de pakketjes dicht. Druk de randen aan met een vork. Haal nu pas het plastic velletje van het bladerdeeg en leg de pakketjes met de egale kant in de suiker. Leg ze met de suikerkant naar boven op de bakplaat zodat ze elkaar net niet raken. Ze krimpen tijdens het bakken en zo kunnen ze bij een standaard maat oven allemaal op 1 bakplaat. Maak de rest van de appelflappen. Prik met een prikker 2 kleine gaatjes in de bovenkant van de appelflappen.

Bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.  Pas op de suiker wordt erg heet! Dus een klein beetje geduld heb je echt nodig.

Tafel lekker !!

DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes
Gebak

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

appelroosjes
Gebak

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen