Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

Maak indruk op je gasten met superleuke appelroosjes. Ze zijn makkelijk, snel en knapperig lekker. We leggen met foto’s uit hoe je de appelroosjes maakt.

0 1.835

Appelroosjes – Niets is lekkerder dan de geur van appel en kaneel uit de oven. Maar dat hoeft daarom niet altijd een traditionele appeltaart te zijn. Heb je even geen zin in een eenvoudige cupcake? Wat dacht je dan van deze appelroosjes, je gaat zeker indruk op je gasten maken!  Ze zijn makkelijk, snel en knapperig lekker.


Appels

Er is een steeds grotere trend in “merk” appels. Misschien zijn ze lekker, maar je betaald er ook een stuk meer voor. Er is niets mis met een gewone Hollandse Elstar of een Jonagold. Deze vertrouwde rassen kun je van September tot en met Maart met een gerust hard kopen. In de periode daarbuiten is er volop zachtfruit en kun je die appel dus best even missen. Wanneer je op deze manier gebruik maakt van de seizoenen maak je niet alleen een bewuste keuze, maar ook een smaakvolle keuze. In het seizoen zijn de appels echt lekkerder en goedkoper. Of het nu gaat over fruit of groenten, zet het seizoen op je menu!

Appelroosjes

  • 1 liter water
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • ½ citroensap
  • 2 appelen
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • 1 bladerdeeg rol
  • snuifje kaneel
  • beetje kandijsuiker
  • kristalsuiker
  • poedersuiker
  • 1 eetlepel boter

Verdeel de appel in vier en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in heel fijne plakjes. Kook het water samen met  suiker en citroensap. Pocheer de plakjes appel een twintigtal seconden en laat erna uitlekken op droge doek.

Verdeel het bladerdeeg in repen van een 5 a 6 cm. Doe een beetje confituur, kaneel, en kandijsuiker op het bovenste gedeelte van het bladerdeeg. Onderaan even inwrijven met losgeklopt ei.

Nu verdeel je dakpansgewijs de appelplakjes op de bovenrand, vouw de onderkant op de appels en rol je voorzichtig op.

Vet een muffinvorm in en plaats de roosjes in de vorm. Smelt een beetje boter en smeer de roosje bovenaan lichtjes in en verdeel hierop een beetje kristalsuiker.

In een voorverwarmde oven de roosje ca. 30 a 40 minuten bakken op 185 graden. Controleer de gaartijd voortdurend.

Even laten afkoelen en ze erna bestuiven met poedersuiker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer