Appelroosjes – Niets is lekkerder dan de geur van appel en kaneel uit de oven. Maar dat hoeft daarom niet altijd een traditionele appeltaart te zijn. Heb je even geen zin in een eenvoudige cupcake? Wat dacht je dan van deze appelroosjes, je gaat zeker indruk op je gasten maken!  Ze zijn makkelijk, snel en knapperig lekker.
Appels
Er is een steeds grotere trend in “merk” appels. Misschien zijn ze lekker, maar je betaald er ook een stuk meer voor. Er is niets mis met een gewone Hollandse Elstar of een Jonagold. Deze vertrouwde rassen kun je van september tot en met maart met een gerust hard kopen. In de periode daarbuiten is er volop zachtfruit en kun je die appel dus best even missen. Wanneer je op deze manier gebruik maakt van de seizoenen maak je niet alleen een bewuste keuze, maar ook een smaakvolle keuze. In het seizoen zijn de appels echt lekkerder en goedkoper. Of het nu gaat over fruit of groenten, zet het seizoen op je menu! Onderstaand recept voor appelroosjes kun je op de koelkast hangen in de herfst en in de winter.
Appelroosjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter water
- 3 eetlepels kristalsuiker
- ½ citroensap
- 2 appelen
- 1 ei
- 1 eetlepel abrikozenconfituur
- 1 bladerdeeg rol
- snufje kaneel
- beetje kandijsuiker
- kristalsuiker
- poedersuiker
- 1 eetlepel boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je appelroosjes:
Verdeel de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten vervolgens in hele fijne plakjes. Kook het water samen met  suiker en citroensap. Pocheer de plakjes appel zo’n 20 seconden en laat dan uitlekken op droge doek.
Verdeel het bladerdeeg in repen van 5 a 6 cm. Doe een beetje confituur, kaneel, en kandijsuiker op het bovenste gedeelte van het bladerdeeg. Wrijf de onderkant in met losgeklopt ei.
Verdeel dakpansgewijs de appel op de bovenrand, vouw de onderkant op de appels en rol voorzichtig op.
Vet een muffinvorm in en plaats de appelroosjes in de vorm. Smelt een beetje boter en smeer de appelroosje bovenaan lichtjes in en verdeel hierop een beetje kristalsuiker.
Plaats de appelroosjes dan in een voorverwarmde oven en bak 30 tot 40 minuten op 185 graden. Controleer de garing voortdurend.
Laat de appelroosjes even afkoelen en bestuif daarna met poedersuiker.
Tafel lekker !!