Appelroosjes – Niets is lekkerder dan de geur van appel en kaneel uit de oven. Maar dat hoeft daarom niet altijd een traditionele appeltaart te zijn. Heb je even geen zin in een eenvoudige cupcake? Wat dacht je dan van deze appelroosjes? Je gaat zeker indruk op je gasten maken! Ze zijn makkelijk, snel en knapperig lekker.
Appels
Er is een steeds grotere trend in “merk” appels. Misschien zijn ze lekker, maar je betaalt er ook een stuk meer voor. Er is niets mis met een gewone Hollandse Elstar of een Jonagold. Deze vertrouwde rassen kun je van september tot en met maart met een gerust hart kopen. In de periode daarbuiten is er volop zachtfruit en kun je die appel dus best even missen. Wanneer je op deze manier gebruikmaakt van de seizoenen maak je niet alleen een bewuste keuze, maar ook een smaakvolle keuze. In het seizoen zijn de appels echt lekkerder en goedkoper. Of het nu gaat over fruit of groenten, zet het seizoen op je menu! Onderstaand recept voor appelroosjes kun je op de koelkast hangen in de herfst en in de winter.
Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Appelroosjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter water
- 3 eetlepels kristalsuiker
- ½ citroensap
- 2 appelen
- 1 ei
- 1 eetlepel abrikozenconfituur
- 1 bladerdeeg rol
- snufje kaneel
- beetje kandijsuiker
- kristalsuiker
- poedersuiker
- 1 eetlepel boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je appelroosjes:
Verdeel de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten vervolgens in hele fijne plakjes. Kook het water samen met suiker en citroensap. Pocheer de plakjes appel zo’n 20 seconden en laat dan uitlekken op droge doek.
Verdeel het bladerdeeg in repen van 5 a 6 cm. Doe een beetje confituur, kaneel, en kandijsuiker op het bovenste gedeelte van het bladerdeeg. Wrijf de onderkant in met losgeklopt ei.
Verdeel dakpansgewijs de appel op de bovenrand, vouw de onderkant op de appels en rol voorzichtig op.
Vet een muffinvorm in en plaats de appelroosjes in de vorm. Smelt een beetje boter en smeer de appelroosjes bovenaan lichtjes in en verdeel hierop een beetje kristalsuiker.
Plaats de appelroosjes dan in een voorverwarmde oven en bak 30 tot 40 minuten op 185 graden. Controleer de garing voortdurend.
Laat de appelroosjes even afkoelen en bestuif daarna met poedersuiker.
Tafel lekker !!
Hallo Arianne,
In jouw stukje over de appels staan jammer genoeg een paar spelfouten.
Het gaat om met een gerust hard ( moet hart zijn) en gebruikmaakt moet niet aan elkaar geschreven worden!
Ik kijk voor het eerst op jouw site, die ziet er zo leuk uit met begeleidende foto’s, en dan zijn die schrijffouten een domper.
Zie mijn reactie als opbouwende kritiek aub
Dank voor de tips Riekie, we proberen natuurlijk zo min mogelijk spelfouten te maken. De hard/hart was wel een jammere inderdaad en die hebben we uiteraard gecorrigeerd. Gebruikmaakt hoort wel aan elkaar, het is “gebruikmaakt van…” of “geen gebruik maakt van …” Deze hebben we dus niet gecorrigeerd. En natuurlijk zien we het als opbouwende kritiek. We zijn zelfs superblij met deze tips. Maar, heb je de appelroosjes nu ook gemaakt?