Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Belgische wafels; Heerlijk te combineren met vers fruit

Bak eens zelf Belgische wafels en combineer ze met vers fruit van het seizoen en natuurlijk een toef slagroom of een bolletje ijs.

0 2.239

Belgische wafels – Wie lust ze niet die heerlijke Belgische wafels. Tegenwoordig heb je natuurlijk van die pakken in de winkel liggen om “zelf ” wafels te bakken. Verleidelijk om ze te kopen, die pakken, want je hoeft er zelf alleen nog maar water aan toe te voegen en je beslag is klaar. Maar, op Lekker Tafelen zijn we niet van de pakjes en de zakjes! Weet je wat er allemaal in die pakken zit, behalve bloem, suiker, melk(poeder) en ei in poedervorm: gemodificeerd aardappelzetmeel, sojabloem, gedroogde glucosestroop, rijsmiddel: E450-E500, aroma, stabilisator E451-E341 en verdikkingsmiddel: E415. Dus, maak het beslag lekker zelf, zou ik zeggen; zonder E nummers worden je wafels ook lekker. En dit laatste is een grapje, want er gaat natuurlijk sowieso niets boven zelfgemaakt!

20131214_153159-2Het is niet moeilijk om te doen. Je hebt uiteraard een wafelijzer nodig. Een wafelijzer bestaat uit twee ijzeren vormen. De meest gangbare vorm van een wafelijzer is de rechthoekige ruitjesvorm, maar er zijn ook hartjesvormen verkrijgbaar. Vroeger bakte men de wafels boven een vuur, maar met de moderne elektrische apparaten die tegenwoordig in de handel zijn, is het helemaal een fluitje van een cent.


Belgische wafels

  • 250 gram zachte roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 125 gram crème fraîche

Klop de boter met de suiker en een snufje zout luchtig , klop er de crème fraîche doorheen en een voor en de eitjes. Zeef de bloem en roer deze kort door het boter/ei mengsel. Bak de wafels in de wafelpan en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Warm uit het vuistje zijn verse Belgische wafels niet te versmaden. Maak ze ook eens voor bij een gezellige brunch. Heerlijk om te combineren met wat vers fruit, een bolletje slagroom of wat ijs. Dan heb je meteen een leuk toetje!

Tips:

  • Maak het beslag een half uurtje voor het bakken, dan plakken ze niet zo snel
  • Doe er voor de verandering eens een borrelglaasje likeurtje in, bijvoorbeeld Cointreau, Amaretto of Cognac

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer