- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Brownie met witte chocolade stukken

Brownie met witte chocolade stukken – Deze brownie is hier thuis de favoriet. Donker en smeuïg met heerlijke stukken witte chocolade erin.

De chocolade

Neem voor brownie’s een goed pure chocolade, liefst die van 70% .  Neem geen melkchocolade of van goedkope chocolade, hiermee bereik je niet het gewenste resultaat. In veel recepten wordt behalve chocolade ook cacaopoeder gebruikt, dit recept bevat alleen gesmolten chocolade wat het rijk en vol van smaak maakt. De espresso poeder is voor een extra beetje pit wat weer erg lekker is in combinatie met de witte chocolade vulling. Snij de witte chocolade in grove stukken, ik had calletjes [of choco drops] genomen omdat ik deze toevallig in huis had maar met grovere stukken is toch echt lekkerder.

Het bakken

We zijn geneigd brownie’s gauw te gaar te bakken waardoor deze dan erg droog worden.  Een brownie moet een beetje klef zijn dan is deze het lekkerste, al is ook dat natuurlijk een kwestie van smaak. De truc met de saté prikker gaat dus niet op bij deze brownie’s, of je moet meer van een kruimelige brownie houden dan mogen ze wat langer in de oven.


Brownie met witte chocolade stukken

Gebak[1]: recept voor zo’n 12 tot 16 brownie’s

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Smelt de boter met de chocolade en de espressopoeder au bain marie en zet opzij. Klop de eieren met de suikers en het zout luchtig. Zeef de bloem met de bakpoeder. Schep de boter kort door het eimengsel en daarna de bloem. Doe dit zo kort mogelijk om zoveel mogelijk lucht erin te houden. Schep als laatste de witte chocolade stukken erdoor en doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de brownie’s in ongeveer een half uur net gaar. Laat de brownie’s volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en in stukken snijd. Tenminste als je zo lang kunt wachten.

Links in dit recept:
  1. Gebak: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bakken/gebak/
  2. chocolade: https://lekkertafelen.nl/special/chocolade/