Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Brownie’s met gezouten karamel en walnoten

Rutger heeft verschillende recepten voor brownie’s in zijn boek Bakbijbel van A tot Z. Hij geeft je eerst het basis recept met hazelnoten en laat je dan variëren met Cheese cake, koffie-peca noten en de gezouten karamel met walnoten.

2 1.235

Brownie’s met gezouten karamel en walnoten – Brownie’s wie is er niet gek op. Rutger heeft verschillende recepten voor brownie’s in zijn boek Bakbijbel van A tot Z. Hij geeft je eerst het basis recept met hazelnoten en laat je dan variëren met Cheese cake, koffie-peca noten en de gezouten karamel met walnoten. Die met gezouten karamel heb ik gemaakt, erg lekker! Hij beschrijft duidelijk stap voor stap hoe je een bakplaat vol van deze fijne hapjes maakt. De foto’s en tips die hij geeft bij het maken van de karamel maken dit zelfs voor diegene die net met bakken begint makkelijk!

De tip die ik graag nog meegeef is om de brownie uit de vorm te halen voor je er de karamel op doet. Laat deze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je de brownie aansnijd. Eet de brownie op kamertemperatuur dan is deze het lekkerste.


Brownie’s met gezouten karamel en walnotenbakbijbel

De basis:

  • 225 gram boter
  • 115 gram pure chocolade met hoog cacao percentage
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 330 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacao poeder

De vulling:

  • 75 gram walnoten

De topping:

  • 150 gram suiker
  • 2 ½ eetl water
  • 75 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • ½ tl zeezoutvlokken

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de noten kort. Laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Vet een vierkante vorm van 20 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Smelt de boter met de chocolade au bain marie en laat deze iets afkoelen.

Klop de eieren met de dooier, suiker en vanille-extract tot een mengsel wat licht van kleur is geworden en als een lint van de klopper af loopt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Meng er nu het licht afgekoelde chocolade mengsel doorheen en dan de bloem en de cacao poeder. Als laatste schep je de noten erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en bak alles 40 minuten. Laat volledig afkoelen in de vorm.

Doe voor de topping de suiker met water in een pan en kook deze tot een goudbruine karamel. Voeg slagroom toe en roer alles tot een glad geheel. Let op het mengsel gaat bruisen en spatten! Voeg vervolgens de boter en het zeezout toe en roer dit goed door. Laat de karamel afkoelen tot kamertemperatuur.
Strijk de karamel over de brownie en bestrooi deze eventueel met extra zeezoutvlokken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Lekker Tafelen zegt

    In overleg met de uitgever kan dat Linda.

  2. linda adam zegt

    mag je dat zomaar plaatsen uit het boek van rutger. Ik heb hem namelijk ook

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer