Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Citroenrepen, proef de zomer!

Deze citroenrepen zijn zacht, zuur, zoet bros maar vooral erg lekker. Met een kop verse muntthee en deze fruitkick serveer je de zomer op je tuintafel.

4 1.471

Citroenrepen, proef de zomer in deze friszure citroenrepen – In een Nederlandse zomer kan het vrezen of dooien, het is warm, benauwd of het regent. Voor deze repen maakt het niet uit wat voor weer het is. Is het warm, dan zijn ze lekker verfrissend. Is het wat kouder en regenachtiger dan brengen ze toch dat zonnestraaltje. Lekker fruitig en met een heerlijke frisse kick.

De hier beschreven citroenrepen zijn zacht, zuur, zoet bros maar vooral erg lekker. Met een kop verse muntthee en deze fruitkick serveer je de zomer op je tuintafel. Kun jij ondertussen mooi even op de tablet bladeren door al onze recepten om ook morgen vers, verrassend en vooral lekker te genieten van het zomer zonnetje.

Thee te warm? Check onze hot summer drinks. Er zit vast iets van je gading tussen!


Zo bak je de citroenrepen

 

voor de bodem:

  • 240 gram bloem’
  • 100 gram fijne suiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 1 eetlepel rasp van een citroen

voor de vulling:

  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 3 citroenen rasp en sap
  • 4 eetlepels bloem
  • poedersuiker voor de afwerking

Bekleed een bakvorm 25×25 met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem met de suiker, zout en de eetlepel rasp. Voeg er de zachte roomboter aan toe en kneed dit kort door tot alles gemengd is. Verdeel de deeg over de bodem van je vorm en druk dit aan. Bak de bodem 25 minuten tot hij licht begint te verkleuren. Laat dit een 10 minuten staan om een beetje af te koelen.

De vulling kun je maken in de tijd dat de bodem in de oven staat. Haal met een fijne rasp het gele gedeelte van de gewassen biologische citroenen en pers deze daarna uit.  Meng de bloem door de suiker en klop de eieren erdoor. Voeg dit in gedeeltes bij het sap en roer goed zodat het een glad mengsel wordt. Giet dit voorzichtig op de bodem en zet dit terug in de oven. Let hierbij wel goed op want de vulling is erg vloeibaar. Bak de koek ongeveer 25 minuten tot dat de zijkanten stevig zijn en het in het midden nog een klein beetje trilt, dit stijft op als de koek afkoelt. Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd de koek als hij helemaal koud is met een nat warm mes in stukken naar gewenste grootte.

Strooi er naar wens poedersuiker over.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Margot zegt

    Vanavond de citroenrepen gemaakt voor mijn afhalers van Thuisafgehaald van morgen en even stiekem geproefd natuurlijk. Erg lekker!!!

  2. francijna zegt

    Gefeliciteerd Connie. Laat je lekker verwennen XXXX

  3. Lekker Tafelen zegt

    Connie, wat een heerlijke baktips komen er regelmatig van je langs. En nu, nu ben je jarig. 50 jaar, een prachtige mijlpaal! Ook via deze weg wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag, en we hopen dat we nog lang van jou baktips mogen genieten op Lekker Tafelen.

  4. Sylvia zegt

    Ben zo dol op citroenen en deze citroenrepen lijken me geweldig! Even boodschappenlijstje bijwerken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer