Citroenrepen, proef de zomer in deze friszure citroenrepen – In een Nederlandse zomer kan het vrezen of dooien, het is warm, benauwd of het regent. Voor deze citroenrepen maakt het niet uit wat voor weer het is. Is het warm, dan zijn ze lekker verfrissend. Is het wat kouder en regenachtiger dan brengen ze toch dat zonnestraaltje. Lekker fruitig door de citroen en met een heerlijke frisse kick. Gebruik dat verse fruit!
De hier beschreven citroenrepen zijn zacht, zuur, zoet bros maar vooral erg lekker. Met een kop verse muntthee en deze fruitkick serveer je de zomer op je tuintafel. Kun jij ondertussen mooi even op de tablet bladeren door al onze recepten om ook morgen vers, verrassend en vooral lekker te genieten van het zomer zonnetje.
Citroenrepen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 240 gram bloem
- 100 gram fijne suiker en 250 gram suiker voor de vulling
- 200 gram zachte roomboter
- snufje zout
- 1 eetlepel rasp van een citroen
- 4 eieren
- 3 citroenen rasp en sap ( voor de vulling )
- 4 eetlepels bloem ( voor de vulling )
- poedersuiker voor de afwerking
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de citroenrepen:
Bekleed een bakvorm 25×25 met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem met de suiker, zout en de eetlepel rasp. Voeg er de zachte roomboter aan toe en kneed dit kort door tot alles gemengd is. Verdeel de deeg over de bodem van je vorm en druk dit aan. Bak de bodem 25 minuten tot hij licht begint te verkleuren. Laat dit een 10 minuten staan om een beetje af te koelen.
De vulling kun je maken in de tijd dat de bodem in de oven staat. Haal met een fijne rasp het gele gedeelte van de gewassen biologische citroenen en pers deze daarna uit. Meng de bloem door de suiker en klop de eieren erdoor. Voeg dit in gedeeltes bij het sap en roer goed zodat het een glad mengsel wordt. Giet dit voorzichtig op de bodem en zet dit terug in de oven. Let hierbij wel goed op want de vulling is erg vloeibaar. Bak de koek ongeveer 25 minuten tot dat de zijkanten stevig zijn en het in het midden nog een klein beetje trilt, dit stijft op als de koek afkoelt. Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd de koek als hij helemaal koud is met een nat warm mes in stukken naar gewenste grootte.
Strooi er naar wens poedersuiker over.
Tafel lekker !!
Vanavond de citroenrepen gemaakt voor mijn afhalers van Thuisafgehaald van morgen en even stiekem geproefd natuurlijk. Erg lekker!!!
Ben zo dol op citroenen en deze citroenrepen lijken me geweldig! Even boodschappenlijstje bijwerken.