• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Citroenrepen, proef de zomer!

door Connie Derks
in Gebak
1
6
citroenrepen

Citroenrepen, proef de zomer in deze friszure citroenrepen – In een Nederlandse zomer kan het vrezen of dooien, het is warm, benauwd of het regent. Voor deze citroenrepen maakt het niet uit wat voor weer het is. Is het warm, dan zijn ze lekker verfrissend. Is het wat kouder en regenachtiger dan brengen ze toch dat zonnestraaltje. Lekker fruitig door de citroen en met een heerlijke frisse kick. Gebruik dat verse fruit!

De hier beschreven citroenrepen zijn zacht, zuur, zoet bros maar vooral erg lekker. Met een kop verse muntthee en deze fruitkick serveer je de zomer op je tuintafel. Kun jij ondertussen mooi even op de tablet bladeren door al onze recepten om ook morgen vers, verrassend en vooral lekker te genieten van het zomerzonnetje.

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Citroenrepen

Porties: ca. 8 repen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 240 gram bloem
  • 100 gram fijne suiker en 250 gram suiker voor de vulling
  • 200 gram zachte roomboter
  • snufje zout
  • 1 eetlepel rasp van een citroen
  • 4 eieren
  • 3 citroenen rasp en sap ( voor de vulling )
  • 4 eetlepels bloem ( voor de vulling )
  • poedersuiker voor de afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de citroenrepen:

Bekleed een bakvorm 25 × 25 met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem met de suiker, zout en de eetlepel rasp. Voeg er de zachte roomboter aan toe en kneed dit kort door tot alles gemengd is. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk dit aan. Bak de bodem 25 minuten tot hij licht begint te verkleuren. Laat dit een 10 minuten staan om een beetje af te koelen.

De vulling kun je maken in de tijd dat de bodem in de oven staat. Haal met een fijne rasp het gele gedeelte van de gewassen biologische citroenen en pers deze daarna uit. Meng de bloem door de suiker en klop de eieren erdoor. Voeg dit in gedeeltes bij het sap en roer goed zodat het een glad mengsel wordt. Giet dit voorzichtig op de bodem en zet dit terug in de oven. Let hierbij wel goed op want de vulling is erg vloeibaar. Bak de koek ongeveer 25 minuten tot dat de zijkanten stevig zijn en het in het midden nog een klein beetje trilt, dit stijft op als de koek afkoelt. Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd de koek als hij helemaal koud is met een nat warm mes in stukken naar gewenste grootte.

Strooi er naar wens poedersuiker over.

Tafel lekker !!

DeelPin76Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes
Gebak

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

appelroosjes
Gebak

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

Reacties 6

  1. Leonie says:
    2 jaar geleden

    Heeeerlijke citroenrepen!!
    Hoe ver van te voren zou ik dit kunnen maken en bewaren? In de vriezer droogt de bodem een beetje uit, dan is de koeling misschien ook geen goed idee? Ik kijk uit naar je tips

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Deze kun je een dag of 3 tot 4 in de koelkast bewaren. In de diepvries gaat ook prima, een beetje vocht verlies je altijd met bewaren.

      Beantwoorden
  2. Gerdine says:
    2 jaar geleden

    Ik neem aan dat je de rasp vd citroenen er op het laatst ook bij doet….
    Ik ben super benieuwd naar het resultaat, maar het ruikt al lekker 😉

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Ja klopt in de citroenmassa en meebakken.
      Ze zijn heerlijk hoor, maak ze geregeld.

      Beantwoorden
  3. Margot says:
    9 jaar geleden

    Vanavond de citroenrepen gemaakt voor mijn afhalers van Thuisafgehaald van morgen en even stiekem geproefd natuurlijk. Erg lekker!!!

    Beantwoorden
  4. Sylvia says:
    9 jaar geleden

    Ben zo dol op citroenen en deze citroenrepen lijken me geweldig! Even boodschappenlijstje bijwerken.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

zes − vijf =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen