Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit – Heb je ze wel eens zien liggen bij de bakker? Van die heerlijk knapperige krakelingen met lekker vers fruit erop? Ze zijn moeilijk te weerstaan met hun vrolijke kleuren, het is echt een lust voor het oog met dat verse fruit erop. Als er in het seizoen volop zomerfruit is is het superleuk om ze eens zelf te maken.
Koffiebroodje van getoerd gerezen deeg
Deze koffiebroodjes of krakelingen zijn gemaakt van getoerd gerezen deeg beter bekend als croissantdeeg. Als je lekker een middagje therapeutisch wil bakken is het leuk om dit deeg zelf te maken. Het is even wat werk maar de smaak echt veel lekkerder. Ben je een makkelijke bakker of heb je even niet zoveel tijd dan kun je ook een blikje croissantdeeg nemen. Negeer dan de stippellijntjes die de fabrikant al in het deeg heeft geperst.
Opgebouwd uit meerdere recepten
Voor dit koffiebroodje met vers fruit heb je meerdere recepten nodig. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Zoals al aangegeven kun je het deeg vervangen door croissantdeeg uit een blikje. Verkrijgbaar bij de supermarkt. De banketbakkersroom is heerlijk om even zelf te maken en als het gaat om fruit kun je eindeloos variëren. Ga vooral voor jouw eigen favo’s.
Zelfgemaakte banketbakkersroom, zo lekker
Zelfgemaakte banketbakkersroom, zo lekker! Voor puddingbroodjes en meer. Hier treft u de handleiding voor echt lekkere zelfgemaakte banketbakkersroom
Getoerd, gerezen deeg ook wel bekend als croissantdeeg
Croissantdeeg zegt iedereen wat. We noemen dit ook getoerd, gerezen deeg. In feite (door de gist) een luchtige variant op het gangbare bladerdeeg.
Koffiebroodje met banketbakkersroom en vers fruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 recept getoerd gerezen deeg/croissantdeeg
- 1 recept banketbakkersroom
- Fruit naar keuze
- 3 eetlepels abrikozenjam (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Het koffiebroodje met vers fruit maak je zo:
Maak het getoerd gerezen deeg.
Maak voor het koffiebroodje ook eenmaal het recept van de banketbakkersroom en laat deze afkoelen. Een gedeelte ervan wordt in de koffiebroodjes meegebakken en een gedeelte ervan wordt er na het bakken op gespoten.
Rol het deeg voor het koffiebroodje uit tot een lap van ongeveer 25 cm lang en 1 cm dik. Snijd hiervan stroken van 1,5 cm breed. Leg op ieder uiteinde van een strook je handen en rol het deeg in tegengestelde richting zodat je een wokkel effect krijgt. Leg de opgerolde strook in een krakeling vorm en druk licht aan zodat het deeg niet los laat. Leg ze met voldoende tussen ruimte op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe in iedere holte een lepel banketbakkersroom, en laat de broodjes een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Als de koffiebroodjes zijn afgekoeld spuit je op de al gebakken banketbakkersroom nog een beetje verse banketbakkersroom, dit is voor de smaak, maar ook omdat de vruchten dan beter op de plek blijven liggen. Nu kun je het koffiebroodje met fruit naar keuze beleggen. Je kunt er voor kiezen om het fruit te abricoteren. Neem hiervoor dan 3 eetlepels abrikozenjam verdunt met 2 eetlepels water en kook dit even in. Strijk dan voorzichtig wat van de jam met een kwastje op het fruit. Je koffiebroodje zal hier mooi van gaan glanzen en de smaak zal zoeter zijn.
Tafel lekker !!