Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Karamel noten tartelletjes

De combinatie van noten en karamel en misschien nog wel een snufje zout is verrukkelijk. In deze karamel noten tartelletjes komen deze smaken terug.

0 1.660

Karamel noten tartelletjes – Zoete mini taartjes met noten en karamel in een bros bodempje.

Noten en karamel wie houdt daar nu niet van? En het liefst nog een klein beetje zout erover mmm. Wanneer ik deze taartjes heb staan vind ik het altijd erg moeilijk om ervan af te blijven, en ik niet alleen want de hoeveelheid taartjes slonk al voordat de high tea begonnen was. Heb ze maar gauw weg gezet voordat ik weer opnieuw kon beginnen.


Karamel noten tartelletjes

karamel noten tartelletjesVoor 12 stuks

De bodem

  • 115 gram bloem
  • 75 gram boter
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • ½ eierdooier
  • 1 eetlepel sterke koffie

Meng de poedersuiker door de bloem en meng er de in stukken gesneden boter doorheen totdat het een kruimelig geheel wordt. Voeg dan de dooier en de koffie toe en kneed kort door. Wikkel het in huishoudfolie en leg minimaal een uur koud weg. Vet een cupcakevorm in met boter en knip rondjes uit bakpapier ter grootte van de bodem. Leg deze erin om later de tartelletjes makkelijk eruit te kunnen halen. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ongeveer 3 mm dikte. Neem een glas waarvan de diameter 2 cm groter is dan de bodem van je vorm. Snij daarmee cirkels uit en leg deze in de vorm. Druk de zijkanten aan.

De vulling

  • 100 gram gemengde noten
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 25 gram boter
  • 75 gram slagroom

Rooster de notenkort in een droge koekenpan en hak deze in stukken. Doe het water en de suiker in een pan en verwarm deze tot de suiker mooi bruin verkleurd is. Ga hier niet in roeren want dan krijg je kristallen. Blijf erbij want te donkere karamel kun je weggooien deze smaakt erg bitter. Wanneer de karamel een mooie kleur heeft doe je de boter erbij. Roer deze erdoorheen met een siliconen of houten spatel. Wanneer de boter opgelost is kunnen de noten erin. Roer door en voeg de slagroom toe pas hierbij op want dit kan behoorlijk bruisen. Roer tot de karamel goed verdeeld is met de noten. Laat afkoelen tot lauw.

Schep in ieder vormpje een lepeltje karamel maar maak de vormpjes absoluut niet te vol. Deze gaan in de oven nogal bubbelen en willen er dan graag overheen gaan, wat als gevolg heeft dat je de tartelletjes niet goed uit de vorm kunt krijgen. Bak de tartelletjes ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat 10 minuten staan en haal de tartelletjes dan uit de vorm. Dit gaat het beste met een spateltje. Let op karamel is zeer heet!! Laat ze afkoelen op een rooster.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer