• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Karamel noten tartelletjes

door Connie Derks
in Gebak
0
0
karamel noten tartelletjes

Karamel noten tartelletjes – Zoete mini taartjes met noten en karamel in een bros bodempje.

Noten en karamel wie houdt daar nu niet van? En het liefst nog een klein beetje zout erover mmm. Wanneer ik deze taartjes heb staan vind ik het altijd erg moeilijk om ervan af te blijven, en ik niet alleen want de hoeveelheid taartjes slonk al voordat de high tea begonnen was. Heb ze maar gauw weg gezet voordat ik weer opnieuw kon beginnen.

Karamel noten tartelletjes

karamel noten tartelletjesVoor 12 stuks

De bodem

  • 115 gram bloem
  • 75 gram boter
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • ½ eierdooier
  • 1 eetlepel sterke koffie

Meng de poedersuiker door de bloem en meng er de in stukken gesneden boter doorheen totdat het een kruimelig geheel wordt. Voeg dan de dooier en de koffie toe en kneed kort door. Wikkel het in huishoudfolie en leg minimaal een uur koud weg. Vet een cupcakevorm in met boter en knip rondjes uit bakpapier ter grootte van de bodem. Leg deze erin om later de tartelletjes makkelijk eruit te kunnen halen. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ongeveer 3 mm dikte. Neem een glas waarvan de diameter 2 cm groter is dan de bodem van je vorm. Snij daarmee cirkels uit en leg deze in de vorm. Druk de zijkanten aan.

De vulling

  • 100 gram gemengde noten
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 25 gram boter
  • 75 gram slagroom

Rooster de notenkort in een droge koekenpan en hak deze in stukken. Doe het water en de suiker in een pan en verwarm deze tot de suiker mooi bruin verkleurd is. Ga hier niet in roeren want dan krijg je kristallen. Blijf erbij want te donkere karamel kun je weggooien deze smaakt erg bitter. Wanneer de karamel een mooie kleur heeft doe je de boter erbij. Roer deze erdoorheen met een siliconen of houten spatel. Wanneer de boter opgelost is kunnen de noten erin. Roer door en voeg de slagroom toe pas hierbij op want dit kan behoorlijk bruisen. Roer tot de karamel goed verdeeld is met de noten. Laat afkoelen tot lauw.

Schep in ieder vormpje een lepeltje karamel maar maak de vormpjes absoluut niet te vol. Deze gaan in de oven nogal bubbelen en willen er dan graag overheen gaan, wat als gevolg heeft dat je de tartelletjes niet goed uit de vorm kunt krijgen. Bak de tartelletjes ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat 10 minuten staan en haal de tartelletjes dan uit de vorm. Dit gaat het beste met een spateltje. Let op karamel is zeer heet!! Laat ze afkoelen op een rooster.

Tafel lekker!

Tags: Bakken met notenKaramelNoten
DeelPin182Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets met oliebollenbeslag
Gebak

Appelbeignets met oliebollenbeslag

kwarkbollen
Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

Appel-oliebollen zonder gist.
Gebak

Appel-oliebollen zonder gist ( Het deeg hoeft dus niet te rijzen! )

oliebollen bakken
Gebak

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen