• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

door Connie Derks
in Gebak
0
0
Koekreep met rabarber en aardbei

Koekreep met rabarber en aardbei – Ben jij ook zo gek op rabarber?  Dan moet je beslist deze repen eens maken.

Rabarber

Voorjaar is rabarbertijd en als je liefhebber van rabarber bent is het een feestje om te koken en te bakken met rabarber. Door er eerst een jam van te maken heb je er in het najaar ook nog plezier van want als je dan toch jam maakt, kun je maar beter een paar potjes gelijk maken.

Rabarber wordt vaak als zuur en wrang ervaren. Door rabarber te combineren met ander fruit wordt de smaak wat zachter. Aardbei, framboos en appel worden erg vaak met rabarber gecombineerd, ook sinaasappel doet het erg goed met rabarber.

Rabarber

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Koekreep met rabarber en aardbei

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rabarber
  • 200 gram aardbei
  • 150 gram geleisuiker 1:3
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kleine sinaasappel
  • 150 gram suiker
  • 150 gram amandelmeel
  • 350 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram boter
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Maak eerst de rabarber / aardbei jam:

Was de rabarber en snij de uiteindes eraf. Snij in stukken van ongeveer 3 cm. Ontkroon de aardbeien en doe deze samen met de rabarber in een royale pan. Voeg er de rasp en het sap van 1 kleine sinaasappel aan toe. Breng aan de kook. Voeg er als het fruit kookt de geleisuiker en de vanillesuiker aan toe. Kook dit alles onder af en toe roeren 10 minuten goed door. Let op dat de massa niet overkookt. Giet de jam in twee goed schoongemaakte glazen potten en sluit deze af als ze nog heet zijn. Zorg ervoor dat de potten helemaal vol zijn. Laat afkoelen en zet weg. Deze jam in de gesloten potten een half jaar houdbaar.

Zo maak je de koekreep met rabarber en aardbei:

Doe de suiker met het amandelmeel in een royale kom. Zeef er de bloem, het bakpoeder en het zout boven en roer dit door elkaar. Snij de boter in blokjes en wrijf deze met de handen door het bloemmengsel tot er kleine vlokjes boter door de bloem zitten. Klop het ei los en voeg dit toe. Verdeel met de vingers het ei door het mengsel totdat er grove kruimels ontstaan. Smeer een vierkante vorm van 25 × 25 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel er 2/3 van het de deegkruimels overheen en duw aan. Dit is de bodem. Bak de bodem 15 minuten op 175 graden. Haal de bodem uit de oven en verdeel er de jam overheen. Strooi er de rest van de kruimels overheen en bak de koek nog ongeveer 30- 40 minuten tot deze mooi bruin en gaar is. Laat volledig afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snij overlangs doormidden en snij daar weer repen van. Deze koekreep met rabarber en aardbei is koel bewaard ongeveer een week houdbaar maar vers natuurlijk het allerlekkerste.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets met oliebollenbeslag
Gebak

Appelbeignets met oliebollenbeslag

kwarkbollen
Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

Appel-oliebollen zonder gist.
Gebak

Appel-oliebollen zonder gist ( Het deeg hoeft dus niet te rijzen! )

oliebollen bakken
Gebak

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen