• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

door Connie Derks
in Gebak
0
0
Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien – “bienestich” is oorspronkelijk gemaakt van gistdeeg en wordt vervolgens gebakken met een amandeltopping. Na het vullen wordt die gevuld met gele room. Dit luchtig gebak met vers fruit is er van afgeleid, maar lijkt er nauwelijks meer op.

“bienestich” is veel zwaarder. Dit luchtig gebak met verse aardbeien is zo licht als een wolk. Je serveert het met plezier bij koffie of thee, bij een high tea, en zelfs als dessert. Het luchtige deeg en de frisse aardbeien maken een heerlijke combinatie.

Spatel de lucht er niet uit

Het maken van dit luchtig gebak met verse aardbeien is niet moeilijk. Je moet er wel op letten dat je het beslag goed luchtig klopt en dat je de bloem er heel voorzichtig doorheen spatelt zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft zitten.

Deze is zo licht als een wolk

Luchtig gebak met verse aardbeien is vooral leuk om te maken. Maak een beslag waar je trots op bent! En dan bakken, doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en lekkere Hollandse aardbeitjes. Geloof me, dit wordt, als je het tenminste probeert, in jouw huis de favoriet van familie en vrienden.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Porties: 16 punten
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 90 gram bloem
  • 10 gram maïzena
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • theelepeltje citroenrasp
  • 200 gram ijskoude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 250 gram aardbeien

Bereidingswijze van dit recept

Het luchtig gebak met verse aardbeien maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ronde (spring)vorm van 24 of 26 cm in met boter en knip voor de bodem een mooie cirkel van bakpapier zodat de taart er makkelijker uit te halen is.

Klop 4 eieren met 100 gram suiker, zout en citroenrasp au bain-marie tot de eieren heel luchtig en licht van kleur zijn. Neem de kom van de pan en zeef er de bloem met de maizena boven, spatel dit voorzichtig maar goed door. Giet het beslag in de vorm en bak deze in het midden van de oven ongeveer 25 minuten.

De vulling:

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker luchtig en stevig. Snijd de taartbodem door met een scherp mes zodat je 2 plakken krijgt. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de onderste helft van de taartbodem. Haal het kroontje van de aardbeien en snijd deze door, verdeel de aardbeien over de slagroom. Leg de bovenkant er weer op en bestrooi deze royaal met poedersuiker. Het luchtig gebak met verse aardbeien is natuurlijk vers het allerlekkerst, maar ook goed een dag te bewaren als het je lukt.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin59Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

abrikozenvlaai
Gebak

Abrikozenvlaai; de echte Limburgse

perzikgebak
Gebak

Perzikgebak; Heerlijk fruit in bladerdeeg

Rabarber koek met skyr en honing
Gebak

Rabarber koek met skyr en honing

aardbeientaartjes
Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Koekreep met rabarber en aardbei
Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

Whoopie pies
Bakken

Whoopie pies voor de Pasen

Mango-cheesecake
Gebak

Mango-cheesecake

Cranberry koek
Gebak

Cranberry koek

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen