Licht en luchtig gebak met verse aardbeien – Mijn moeder was jarig en vroeg me om een “bienestich”te bakken. Dit stukje gebak met vers fruit is toch wel de favoriet in de familie.
Het is lekker luchtig, en fris door de aardbeien. Het lijkt niet veel meer op de oorspronkelijke bienestich die van gistdeeg gemaakt is en gebakken wordt met een amandeltopping, en na het bakken gevuld wordt met een gele room. Een stukje zwaarder dus.
Deze is zo licht al een wolk.
Moeilijk is het niet, wel is het belangrijk om het beslag goed luchtig te kloppen en er de bloem heel voorzichtig door te spatelen zodat er zoveel mogelijk lucht behouden blijft.
Bakken doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en verse aardbeien. Hoe makkelijk kan het zijn. En geloof me, deze wordt ook bij jou in de familie favoriet.
Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 90 gram bloem
- 10 gram maïzena
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- snufje zout
- theelepeltje citroenrasp
- 200 gram ijskoude slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille suiker
- 250 gram aardbeien
Bereidingswijze van dit recept
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Vet een ronde (spring)vorm van 24 of 26 cm in met boter en knip voor de bodem een mooie cirkel van bakpapier zodat de taart er makkelijker uit te halen is.
Klop 4 eieren met 100 gram suiker, zout en citroenrasp au bain marie tot de eieren heel luchtig en licht van kleur zijn. Neem de kom van de pan en zeef er de bloem met de maizena boven, spatel dit voorzichtig maar goed door. Giet het beslag in de vorm en bak deze in het midden van de oven ongeveer 25 minuten.
De vulling:
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker luchtig en stevig. Snijd de taartbodem door met een scherp mes zodat je 2 plakken krijgt. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de onderste helft van de taartbodem. Haal het kroontje van de aardbeien en snijd deze door, verdeel de aardbeien over de slagroom. Leg de bovenkant er weer op en bestrooi deze royaal met poedersuiker. Vers het allerlekkerst, maar goed een dag te bewaren als het je lukt.