Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien – Mijn moeder was jarig en vroeg me om een “bienestich”te bakken, Dit stukje gebak is toch wel de favoriet in de familie. Het is lekker luchtig, en fris door de aardbeien, en ja die zijn er in juni weer volop. Het lijkt niet veel meer op de oorspronkelijke bienestich die van gistdeeg gemaakt is en gebakken wordt met een amandeltopping, en na het bakken gevuld wordt met een gele room. Een stukje zwaarder dus. Deze is zo licht al een wolk. Moeilijk is het niet, wel is het belangrijk om het beslag goed luchtig te kloppen en er de bloem heel voorzichtig door te spatelen zodat er zoveel mogelijk lucht behouden blijft.

Bakken doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en verse aardbeien. Hoe makkelijk kan het zijn. En geloof me,deze wordt ook bij jou in de familie favoriet.

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Voor een vorm van 26-28 cm heb je nodig:

  • 90 gram bloem
  • 10 gram maïzena
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • theelepeltje citroenrasp

Verwarm de oven oor op 180 graden Celcius.
Vet een ronde [Spring] vorm van 24 of 26 cm in met boter en knip voor de bodem een mooie cirkel van bakpapier zodat de taart er makkelijker uit te halen is.
Klop de eieren met de suiker, zout en citroenrasp au bain marie tot de eieren heel luchtig en licht van kleur zijn. Neem de kom van de pan en zeef er de bloem met de maizena boven, spatel dit voorzichtig maar goed door. Giet het beslag in de vorm en bak deze in het midden van de oven ongeveer 25 minuten.

De vulling:

  • 200 gram ijskoude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 250 gram aardbeien

Klop de slagroom met de suiker en de vanille suiker luchtig en stevig. Snijdt de taartbodem door met een scherp mes zodat je 2 plakken krijgt. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de onderste helft van de taartbodem. Haal het kroontje van de aardbeien en snijd deze door, verdeel de aardbeien over de slagroom. Leg de bovenkant er weer op en bestrooi deze royaal met poedersuiker. Vers t allerlekkerst, maar goed een dag te bewaren als het je lukt.

Printen



Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
  1. Tamara zegt

    Toch heerlijk dat aardbeienseizoen weer gestart is he :-)!

    1. Connie zegt

      zeker heerlijk, al dat vers zomerfruit

  2. Connie Derks zegt

    Sorry er is ergens iets fout gegaan Rianne en Gitta. Het moet 90 gram bloem zijn en 10 gram maizena. We zullen het zo spoedig mogelijk aanpassen. Veel bak plezier gewenst .

  3. Gitta zegt

    Nergens de hoeveelheid bloem vermeld!

  4. rianne zegt

    Hoeveel bloem moet er in dit gerecht?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.