Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oreo brownies met een topping van roomkaas

Troostvoedsel of een guilty pleasure? Deze Oreo brownnies met een topping van roomkaas zijn natuurlijk zalig, maar je zet ze niet wekelijks op tafel.

0 2.045

Oreo brownies met een topping van roomkaas – Brownies met cookies de snack voor een chocoverslaafde. Mijn nichtje was jarig, en dan zorg ik voor taart. Voor de kleintjes een mooi versierde fondant taart en voor de grotere een taart in hun favoriete smaak. Dat kan van alles zijn maar voor Fenna is dat zonder twijfel chocolade. Die droomt van chocolade. Oreo cookies vind ze ook heel erg lekker en aangezien ik al vaker had gezien dat ze deze in brownies verwerken heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en een paar rollen van deze cookies gekocht om een over de top brownie voor haar te maken.


Oreo brownies met een topping van roomkaas

Voor de brownies:

  • 85 gram boter
  • 180 gram bloem
  • 35 gram cacao
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 175 gram pure chocolade
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 50 gram yoghurt
  • 1 rol oreo cookies

voor de topping:

  • 150 gram roomkaas
  • 25 gram suiker
  • 25 gram yoghurt
  • 100 gram slagroom
  • 1 rol oreo cookies

Brownies maken

Vet een vierkante vorm van ongeveer 20 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Indien je geen vierkante vorm hebt kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld je lasagne schaal. Breek de oeros in grove stukken. Verwarm au bain marie de boter met  de chocolade. Zeef de droge ingrediënten tezamen boven een kom. Klop de eieren luchtig en spatel er het bloemmengsel doorheen , spatel er dan het chocolademengsel en de yoghurt kort doorheen. Spatel de gebroken oreos door je chocolade beslag en doe het mengsel in je beklede bakvorm. Bak de brownie in ongeveer 45 minuten tot deze net gaar is. Bedenk hoe groter de vorm hoe dunner de brownie en hoe sneller deze gaar is. Laat een brownie nooit te lang bakken maar haal deze ook zeker niet te vroeg uit de oven. Wanneer de brownie terug veert als je er voorzichtig met de vingers op duwt is deze gaar. Haal de brownie uit de oven en laat deze in de vorm af koelen. Zet minimaal een paar uur koud weg voordat je er de topping op doet. Deze brownie is de dag erna lekkerder en beter te snijden dan wanneer hij helemaal vers is.

Roomkaas topping maken

Verkruimel de helft van de rol oreos vrij fijn. Klop de slagroom lobbig. Klop de roomkaas in een ander kommetje samen met de suiker en de yoghurt luchtig. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel. Spatel er de verkruimelde oreos doorheen en verdeel deze over de brownie. Breek de overgebleven oreo cookies grof en verdeel deze mooi over de topping. Zet dit een uurtje koel weg en snij dan de Oreo brownies met een topping van roomkaas in niet te grote stukken. Smullen maar!

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer