• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Serveer deze lekkernij in de herfst en in de winter bij de koffie.

door Connie Derks
in Gebak
0
0
perenbollen

Perenbollen – In herfst- en wintermaanden zijn er volop Hollandse peren. Een absolute publiekslieveling. Iedereen lust wel een sappige, Hollandse handpeer. Maar in de keuken vinden we het vaak lastig om met peren aan de slag te gaan. Daar komt hopelijk met deze perenbollen verandering in.

Fruit is feest!

We eten te weinig fruit lezen we overal. Wij snappen daar helemaal niets van. Iedere week staan we trouw op de stoep bij de groenteman voor fruit van het seizoen. In de herfst en in de winter is er niet zoveel fruit dus nemen we een keertje vaker peren mee. Daar maak je met een beetje liefde onderstaande perenbollen mee.

Handperen worden steeds vaker onrijp verkocht. Herken je dat ook? Kogelharde peren die dan lang op je fruitschaal liggen. Als ze dan gaan rijpen kun je er niet tegenaan eten. Dat is het moment om die peren anders te verwerken. In deze perenbollen of in een lekker dessert.

Welke peer voor perenbollen?

Voor deze perenbollen gebruikte wij de conference. Deze slanke peer heeft een prachtige vorm (zie resultaat op de foto) Je kunt echter ook prima een Doyenné du Comice gebruiken. Deze heeft een bollere buik en is heel sappig en smaakvol.

Tip: Als je met plakjes diepvriesbladerdeeg werkt, kun je beter een wat kleiner formaat peer nemen, anders gaat die straks niet in zijn jasje passen. Het handigst is om een rol bladerdeeg te pakken. Hier kun je makkelijker mee werken.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Perenbollen

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 Hollandse handperen
  • bladerdeeg liefst een grote lap (rol)
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram suiker, het liefst grove

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de perenbollen:

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar op je werkblad ontdooien. Verwarm je oven op 180 graden. Schil de peren en haal met een appelboor of scherp mesje van onderuit het klokhuis uit de peer. Let er wel op dat de peer heel blijft. Het is een leuk gezicht als je het steeltje er aan laat zitten.

Meng de basterdsuiker met de kaneel. Doe wat van het suikermengsel in de holte van de handpeer. Stop een hoekje van het bladerdeeg in de holte van de peer zodat de vulling er niet uitloopt. Draai de peer voorzichtig om en vouw het plakje bladerdeeg naar boven toe rond de peer. Snij overtollig deeg af en plak het deeg goed aan elkaar met een beetje water. Besmeer het bladerdeeg lichtjes met water en rol door de suiker. Herhaal dit voor alle vier de handperen.

Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de perenbollen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar worden.

Variatietips:

  • Neem eens een appel in plaats van een handpeer.
  • De kaneel kun je ook prima vervangen door speculaaskruiden voor een lekkere seizoen twist.

Serveer de perenbollen bij de koffie of thee. Je kunt ze echter ook heel goed serveren als dessert met een bolletje roomijs of vanillesaus.

Tafel lekker !!

Tags: FruitJaarwisseling
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets met oliebollenbeslag
Gebak

Appelbeignets met oliebollenbeslag

kwarkbollen
Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

Appel-oliebollen zonder gist.
Gebak

Appel-oliebollen zonder gist ( Het deeg hoeft dus niet te rijzen! )

oliebollen bakken
Gebak

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen