Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg. Heerlijk sappige peren in een krokant jasje van bladerdeeg. Een gebakje voor de herfst en wintermaanden.

0 1.052

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg – Deze tijd van het jaar leent zich er echt voor om lekkere dingen te bakken. Je huis gaat er zo lekker van geuren en dat geeft gelijk een gezellig sfeertje. Ik heb gekozen voor peren bollen, heerlijk knapperig van buiten en zalig zacht van binnen. Gebruik hiervoor het liefst Doyenné du Comice handperen maar een Conference kan ook goed. De Doyenné du Comice peren hebben een bolle buik, zijn korter verkrijgbaar maar zijn zeer sappig en smaakvol.

Let er wel op dat je niet te grote peren neemt anders gaat het niet passen.


Perenbollen

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar op je werkblad ontdooien. Verwarm je oven op 180 graden. Schil de peren en haal met een appelboor of scherp mesje van onderuit het klokhuis uit de peer. Let er wel op dat de peer heel blijft. Het is een leuk gezicht als je het steeltje er aan laat zitten.

Meng de basterdsuiker met de kaneel. Doe wat van het suikermengsel in de holte van de handpeer. Leg een plakje bladerdeeg midden op de onderkant van de handpeer. Druk het lichtjes aan zodat de suiker er niet gelijk weer uit loopt. Draai de peer nu voorzichtig om en vouw het plakje bladerdeeg naar boven toe rond de peer. Herhaal dit voor alle vier de handperen. Maak de peren bollen lichtjes nat met een kwastje en rol ze door de grove suiker. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten mooi goudbruin en gaar worden.

Variatietips:

  • Neem eens een appel in plaats van een handpeer.
  • De kaneel kun je ook prima vervangen door speculaaskruiden voor een lekkere seizoen twist.

Serveer de perenbollen bij de koffie of thee. Je kunt ze echter ook heel goed serveren als dessert met een bolletje roomijs of vanillesaus.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer