Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

Deze pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes zijn leuk om te serveren met Halloween maar ook origineel als traktatie op een verjaardag in de herfst.

0 954

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes– Halloween wordt tegenwoordig door steeds meer mensen gevierd. Was het eerst nog iets dat we alleen kenden uit Amerika, meer en meer Nederlandse straten doen er aan mee. Kinderen gaan langs de deuren voor snoep en er wordt vaak een hele avond van gemaakt met lekkere hapjes. En, omdat Halloween en pompoen hand in hand gaan, hier een leuk idee om op Halloweenavond te serveren. Kleine pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes: helemaal in het thema. Nodig je vrienden en hun kinderen uit en maak een tafel met Halloweenhapjes.

Tip: Is je kind in de herfst jarig? Dan zijn deze cakejes ook een originele traktatie voor op school.


Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

Voor ± 28 cakejes

  • 300 gram flespompoen
  • 1 peer
  • 250 gram roomboter
  • 450 gram broyage*
  • 6 eieren
  • 100 gram walnoten in stukjes
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr bloem
  • snufje zout

* Broyage is een mengsel dat bestaat uit 1 deel suiker en 1 deel amandelpoeder. Dus voor dit recept: 225 gram suiker en 225 gram amandelpoeder.

Voor het glazuur:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml room
  • 30 gr kokosolie

Versiering:

  • marsepein
  • oranje en groene natuurlijke kleurstof

Schil de pompoen en verwijder de pitten, rasp heel fijn. Schil de peer en rasp ook fijn. Meng de boter met de vanillesuiker en het zout in een keukenmachine, zodat de boter wat zachter wordt. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met de broyage en het bakpoeder voeg bij het beslag. Doe de peer, pompoen en als laatste de stukjes walnoot in de beslagkom en meng nog even goed door. Verdeel het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide vierkante bakvorm van 20 bij 25 cm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 30 minuten tot de cake gaar is. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Maak het glazuur door de room met de kokosolie te verwarmen tot kookpunt en smelt hierin de stukjes chocolade. Roer goed door tot er een egale en blinkende massa ontstaat. Draai de cake om op een vel bakpapier. Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bovenkant van je cake met paletmes en laat opstijven in de koelkast. Snijd de cake met een kartelmes in een rechthoek. Verdeel in repen van ongeveer 5 centimeter en snijd er vierkantjes uit van 5 bij 5 centimeter.

Tip: Om je cake heel mooi te snijden is het het makkelijkst als je je mes onder heet water houdt, gelijk afdroogt en dan de cake snijdt, elke keer opnieuw.

Meng de kleurstof met de marsepein (of koop al gekleurde marsepein van goede kwaliteit) en maak hier pompoentjes van. Of gebruik je fantasie en maak er andere Halloween figuurtjes mee. Spookjes of spinnen bijvoorbeeld.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer