• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

door Connie Derks
in Gebak
1
0
puddingbroodjes

Puddingbroodjes: Geen zacht broodje gevuld met gele room, maar de enige echte puddingbroodjes met een heerlijke banketbakkersroom. Dat is pas smullen!!

Wat is het verschil tussen een broodje pudding en een puddingbroodje?

Je ziet het steeds minder, de echte puddingbroodjes. Vaak wordt uit gemak een (vaak wat luxer) wit puntje genomen om te vullen met banketbakkersroom. Maar dit is wel een megagroot verschil met de ouderwetse puddingbroodjes. Deze worden namelijk gemaakt van briochedeeg. Dit is een rijk deeg wat betekent dat er veel boter en eieren aan toegevoegd zijn. Dit maakt dat het deeg vol en zacht, met een lichtgele kleur van de eidooiers.

Ook de vorm van een puddingbroodje is kenmerkend. Dit is een dubbel gevouwen stukje deeg wat na het bakken van elkaar getrokken wordt en gevuld wordt met een heerlijke banketbakkersroom.

Maak de banketbakkersroom zelf het is echt niet moeilijk

Banketbakkersroom wordt Zwitserse room

In dit artikel vertellen we je precies hoe je de lekkerste banketbakkersroom maakt. Of het al niet lekker genoeg is voegen we er voor de luchtigheid ook nog eens geklopte slagroom aan toe. Als je de moeite neemt om deze heerlijke broodjes te maken moet je echt niet een van de vele poedertjes kopen om te vullen. Echt zelf maken! Beloofd?

puddingbroodje uitrollen

Puddingbroodjes

Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 550 gram bloem
  • 200 gram volle melk
  • 50 gram verse gist (16 gram gedroogd)
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 10 gram zout
  • zakje vanillesuiker
  • 140 gram boter + 25 gram om in te strijken
  • 200 ml slagroom
  • 1 maal het recept van banketbakkersroom

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: bakpapier, keukenmachine of mixer en 1 maal het recept van banketbakkersroom

Zo maak je puddingbroodjes:

Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zijn deze te koud, dan duurt het rijzen langer. Als je een keukenmachine hebt is dit ideaal en kun je met de deeghaak kneden. Kneed je met een mixer? Gebruik dan de spiraalvormige haken. Kneed je met de hand? Dan gebruik je, net als bij mixen met de mixer, een ruime kom en als alles bij elkaar komt, kneed je op een werkvlak verder tot een soepel deeg.

Doe de melk, het gist, de suiker en de eieren in de kom. Klop dit even los. Voeg er de bloem aan toe en kneed tot alles samen komt. Voeg er nu het zout aan toe en kneed even goed door. Voeg er nu de in stukjes gesneden boter aan toe en kneed minimaal 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Besmeer een kom met een beetje olie en leg hierin de bol deeg. Draai even om zodat deze bedekt is met olie. Bedek de kom met plasticfolie en zet dit op een warme tochtvrije plaats tot het deeg verdubbeld is.

Maak ondertussen de banketbakkersroom en laat deze afkoelen.

Verdeel het deeg in 15 stukjes van ongeveer 70 gram en maak er mooie bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat 20 minuten staan. Neem 2 vellen bakpapier ter grootte van je bakplaat. Duw een bolletje plat op een met bloem bestoven werkvlak en rol in het midden tot bijna aan de uiteindes zodat het een langwerpig plakje wordt met dikkere uiteindes. Besmeer het dunnere gedeelte met een klein beetje olie, dit is om de broodjes straks makkelijk open te kunnen trekken. Vouw het plakje dubbel tot ongeveer een halve cirkel. Leg op het bakpapier. Doe dit ook met de rest van je broodjes en leg ze met ruime afstand verdeeld over 2 vellen bakpapier. Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze minimaal een half uur rijzen. De rijstijd is afhankelijk van de deegtemperatuur en de omgevingstemperatuur, ze moeten echt dikker zijn geworden. Verwarm de oven voor op 230 graden. Smelt 25 gram boter. Bak de broodjes per plaat in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin en gaar. Besmeer ze zodra ze uit de oven zijn met een kwastje met de gesmolten boter. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf, en klop de banketbakkersroom goed los, het beste doe je dit met een mixer, heb je klontjes dan duw je de banketbakkersroom het beste even door een zeef om de klontjes te verwijderen. Voeg er 1/3 van de slagroom aan toe en roer goed door. Voeg er nu de rest van de slagroom aan toe en spatel dit door. Doe de room in een spuitzak met kartelspuitje en leg koel weg tot gebruik.

Trek of snijd de puddingbroodjes open en spuit er zigzaggend de Zwitserse room in. Bestrooi royaal met poedersuiker. Deze puddingbroodjes bewaar je in de koelkast. Wil je ze invriezen? Doe dit dan zonder de Zwitserse room, deze laat namelijk na ontdooien veel vocht los. Het lekkerste zijn deze enige echte puddingbroodjes natuurlijk dezelfde dag.

Tafel lekker !!

Tags: ZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin278Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes
Gebak

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

appelroosjes
Gebak

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen