• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Streusel kuchen met zomerfruit

door Connie Derks
in Gebak
0
2
streusel kuchen

Streusel kuchen met zomerfruit – Streusel kuchen is een plaatgebak gemaakt van een luxe gistdeeg en wordt rijkelijk bestrooid met boterkruimels. Je ziet ze ook vaak gevuld met pudding, kwark of vruchten. Streusel kuchen is een in Duitsland er populair gebak en daar dan ook makkelijk verkrijgbaar. Het is een ideale manier om al het verse zomerfruit te verwerken. Want wanneer er bijvoorbeeld kersen of pruimen zijn, zijn er ook meteen veel kersen of pruimen, en om die nu allemaal uit het vuistje te eten is wel wat veel van het goede. Inmaken of invriezen is ook een optie, maar vers in gebak verwerken is toch ook wel erg lekker.

Oorspronkelijk wordt de koek op een bakplaat gebakken en in stukken gesneden. Dit recept is voor 20 stukken wat best veel is. Wil je wat minder, neem dan de helft van het recept en maak het in een springvorm.

kersen

Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler

Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.

 

Streusel kuchen met zomerfruit

Porties: 20 stukken
Bereidingstijd: 105 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem + 300 gram bloem
  • 100 gram suiker + 150 gram suiker
  • 300 gram melk
  • 100 gram olie
  • 40 gram vers gist
  • 10 gram zout
  • 30 gram vanillesuiker
  • 150 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Voor het gistdeeg

  • 500 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 250 -300 gram melk
  • 100 gram olie
  • 40 gram verse gist
  • 10 gram zout

Meng in een grote kom de bloem, suiker en het zout. Voeg er de olie en 250 gram melk aan toe, meng dit met de kneedhaken van je mixer door elkaar en voeg de gist toe. Kneed alles tot een soepel deeg en voeg eventueel nog wat melk toe. Haal het deeg uit de kom en kneed nog even met de handen na. Leg het deeg terug in de kom en dek af met folie. Laat het nu ongeveer een half uur rusten.

Voor het streusel

  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 30 gram vanillesuiker
  • 150 gram boter

Meng met de mixer de boter met suiker en vanillesuiker kort door elkaar. Voeg de bloem toe en mix tot er kruimels ontstaan. Zet weg voor later gebruik.

Voor de vulling heb je ongeveer 1 kg fruit nodig. Welk fruit je neemt, is aan jou, neem wat je lekker vind. Erg geschikt hiervoor zijn kersen, pruimen, appels, abrikozen, perzik, nectarine of rode bessen of rabarber gemengd met appelstukjes.

Als het deeg in volume verdubbeld is, neem je het uit de kom en duw je alle lucht eruit. Vouw het deeg 2 keer op in een vierkant en leg opzij. Bekleed een bakplaat of springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Druppel wat olie op je werkvlak en duw met je handen het deeg uit tot een vierkant, wanneer het bijna past leg je het deeg op het bakpapier en duw je het helemaal tot de rand van de vorm. Laat dit een kwartiertje rijzen. Verdeel eerst het fruit en daarna de kruimels erover en bak ongeveer 20-30 minuten tot de koek gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft. De oventijd is erg afhankelijk van de oven en van de dikte van je koek dus moeilijk aan te geven. Laat de koek afkoelen en snij deze in stukken.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes
Gebak

Pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes

appelroosjes
Gebak

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

Reacties 2

  1. Ernst says:
    3 jaar geleden

    Hallo, die 400 gram verse gist in de ingrediëntenlijst is best wel veel

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Sorry… typefoutje Ernst. Gelukkig stond eronder wat het wel moet zijn ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

10 − 3 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen