Supersnel appel notentaartje met stukjes brie – Warme appeltaart uit de oven, dat is waar de meeste Nederlanders mee opgevoed zijn. Bedenk daarbij de geur van kaneel, een flinke toef slagroom en maak er het liefst een fijne kop warme chocolademelk bij. Eveneens met slagroom natuurlijk. Dit recept voor een supersnel appel-notentaartje laat zien dat appeltaart ook een hartig karakter kan hebben.
Appel-notentaartje met brie
Met een paar eenvoudige handelingen maak je met dit recept een heerlijk hartig stukje gebak met appels, noten, brie en rozijntjes. Je maakt ze in kleine brioche vormpjes. Dat zijn kleine gekartelde vormpjes. Heb je die niet? Geen nood, je kunt ze ook in een muffin bakplaat maken. De vorm zal dan alleen iets anders en minder sierlijk zijn. Misschien heb je wel andere leuke vormpjes waarin je de appel-notentaartjes kunt bakken. De hoeveelheid taartjes die je gaat maken met dit recept is afhankelijk van de grootte van de vormpjes. Bij kleine vormpjes zoals een muffinvorm serveer je 2 taartjes per persoon. Serveer je de appeltaartjes met een lekker frisse salade? Dan is het recept geschikt voor 6 personen als lunch.
Een lekkere stevige appel
In een recept voor een appel-notentaartje horen natuurlijk de allerlekkerste appels. Kies niet zomaar een appel, maar gebruik een stevige appel zoals een delcorf, elstar of jonagold. Die soorten blijven lekker stevig tijdens het bakken en zijn heerlijk fris van smaak. Juist die combinatie van de frisse appel, de romige iets zwaardere brie en de noten en rozijnen in het gebak maakt het zo lekker. Dit taartje is geweldig met een frisse salade voor een feestelijke lunch, maar je kunt het ook presenteren op een buffet of als voorgerecht.
Snel en makkelijk te maken
Met dit recept ga je punten scoren, iedereen zal denken dat je uren in de keuken hebt gestaan. In werkelijkheid maak je dit appel-notentaartje in 45 minuten waarvan het ook nog eens de meeste tijd in de oven heeft gestaan.
Let op! Haal de taartjes direct uit de vormpjes, anders worden ze zacht en krijg je ze bijna niet meer uit de vorm. Ook zakken ze dan uit elkaar wat er minder mooi uitziet.
De appel-notentaartjes zijn lauwwarm en vers uit de oven het lekkerst. Je kunt ze ook al eerder maken en opnieuw verwarmen. Je kunt de taartjes zelfs invriezen, hoe handig is dat. Verwarm de koude taartjes 10 minuten in een oven van 180 graden. In de tijd dat de taartjes in de oven staan maak je snel een frisse bladsla met een eenvoudige dressing.
Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Appel-notentaartje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke Delcorf appels
- 100 gram grof gehakte noten
- 50 gram rozijnen
- 200 gram brie
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 2 eetlepels honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de appel-notentaartjes:
Smeer de vormpjes licht in met boter.
Rol het bladerdeeg af en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de holte. Probeer er eest één en doe dan pas de rest zodat je ook de goede maat hebt.
Druk het deeg stevig in de vormpjes en prik ze in met een vork. Zet opzij, zodat ze kunnen rusten in de tijd dat je de vulling maakt.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Schil de appel en snijd die in kleine blokjes. Snijd de brie ook in kleine blokjes en doe die samen met de appel, de honing, en de rozijnen in een kom.
Voeg een beetje zout en peper toe en kneed alles door elkaar tot een plakkerig geheel.
Vul de vormpjes royaal met de appel-noten vulling, eenmaal gaar zakt de vulling een beetje in.
Bak de appel-notentaartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Haal de taartjes direct uit de vormpjes, zo voorkom je dat ze zacht worden en uit elkaar gaan zakken.
Serveer de taartjes met een frisse groene salade.
Tafel lekker !!
Klinkt echt lekker! Iets voor komend weekend. Er staan trouwens meer lekkere recepten op deze site zag ik. Ik heb hem al bij mijn favorieten gezet.
Dank je!