Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Supersnel appel-noten taartje met stukjes brie

Je maakt je tafelgenoten gek als je dit appel-noten taartje als lunch serveert. Met een frisse salade en een honing vinaigrette

1 2.248

Supersnel appel-noten taartje met stukjes brie – Warme appeltaart uit de oven dat is waar wij Nederlanders mee opgevoed zijn. We bedenken daarbij de geur van kaneel, een flinke toef slagroom en maken er het liefst een fijne kop warme chocolademelk bij. Eveneens met slagroom natuurlijk. Vandaag laat ik je zien hoe je supersnel een luxe appel-noten taartje bakt met een hartig karakter. Als je wil kun je die nog steeds naast een kop warme chocolademelk serveren, maar ik bakte dit taartje voor de lunch. Met een fris slaatje ernaast serveer je zo een verkwikkende lunch die je nog lang bij zal blijven.

Appel-noten taartje met stukjes brie

  • 100 gr gemengde noten fijngehakt
  • 50 gr rozijntjes
  • Stukje brie in brokjes gesneden
  • 1 a 2 appels geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • Bladerdeeg
  • Honing

Kleine bakvormpjes insmeren met boter en deze bedekken met het bladerdeeg. Het bladerdeeg inprikken met een vork, de randen bestrijken met losgeklopte ei en even laten rusten
De oven voorverwarmen op een 190 graden. De noten, appels, rozijntjes, brie en honing mengen zodat je een plakkerige massa krijgt. Schep de vulling in de taartjes en zet ze ca 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taartjes goudbruin kleuren en serveer ze bij voorkeur warm.

Serveren:
Serveer dit appel-noten taartje met een frisse salade en een honing vinaigrette als luxe lunch. Niet verklappen dat het recept van Lekker Tafelen komt hoor!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Miranda zegt

    Klinkt echt lekker! Iets voor komend weekend. Er staan trouwens meer lekkere recepten op deze site zag ik. Ik heb hem al bij mijn favorieten gezet.
    Dank je!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer