Yoghurttaartje met aardbeien – Als er verse aardbeien zijn wil je daar zoveel mogelijk van genieten. Op de boterham of een beschuit, in de yoghurt of als gebak bij de koffie. Een yoghurttaartje met aardbeien is dan een lekkere en verantwoorde keuze. In een yoghurttaartje zitten, behalve yoghurt, natuurlijk ook lekker veel verse aardbeien.
Ben je dol op yoghurt of kwarktaart? Dan is dit recept voor jou!
Iedereen kent ze, de pakken mix voor yoghurt, kwark of MonChoutaart. Handig en snel, maar boordevol suiker, smaakstoffen en nog veel meer. Die pakken heb je helemaal niet nodig, want een yoghurttaartje met aardbeien is helemaal niet moeilijk om te maken. Er is niet veel verschil tussen vers of uit het pakje, maar wel in de smaak. Want verse aardbeien zijn toch echt wel lekkerder dan een poedertje met aardbeiensmaak.
Lekker veel verse aardbeien
In het yoghurttaartje met aardbeien zit maar liefst 500 gram aardbeien. Lekker veel dus. Die aardbeien snijd je in kleine stukjes, zodat ze mooi verdeeld over het hele yoghurttaartje zitten. Te grove stukken aardbei zijn niet handig bij het snijden van de taart. Grote stukken aardbeien zijn ook zwaarder en zakken daarom makkelijk naar de bodem, voordat de taart de kans krijgt om op te stijven.
Verse aardbeien zijn echt veel lekkerder dan een poedertje met aardbeiensmaak
Een yoghurttaartje met aardbeien waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten
Taart staat bekend als zoet en machtig, door de grote hoeveelheid suiker en slagroom die er vaak gebruikt worden. Dat is met dit lekkere taartje niet het geval. Er wordt wel suiker en slagroom gebruikt, maar de hoeveelheid valt reuze mee, zeker als je het vergelijkt met veel ander gebak.
Een yoghurttaartje met aardbeien maak je met yoghurt. Lekker veel yoghurt en een gedeelte kwark voor de stevigheid. Het lekkerste zijn de volle zuivelvarianten, maar wil je liever magere zuivelproducten gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. De taart zal dan minder vol van smaak zijn en een klein beetje zuurder.
Taart met aardbeien; de lekkerste recepten
Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.
Yoghurttaartje met aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml yoghurt
- 300 gram kwark
- 500 gram verse aardbeien
- 100 gram boter
- 200 gram bastogne koeken
- 15 gram gelatine blaadjes
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml slagroom
- een beetje zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een yoghurttaartje met aardbeien:
Leg de gelatine in koud water om te weken.
Neem een springvorm van 26 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
Om de taart later gemakkelijk uit te kunnen halen, smeer je de zijkant dun in met een beetje zonnebloemolie. Er is ook acetaatfolie op rol, die je tegen de zijkant van de springvorm kan plakken. Dit is een doorzichtige folie en erg handig, maar niet noodzakelijk. Acetaatfolie is te koop bij huishoudspeciaalzaken of winkels waar ze bakspullen verkopen.
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de gesmolten boter met de koekjes en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk de koekjes goed aan met de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes, maar bewaar een paar mooie aardbeien voor bovenop de taart als decoratie.
Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker luchtig, maar niet helemaal stijf.
Meng in een grote kom de yoghurt en de kwark.
Verwarm de gelatine, met aanhangend water, kort in een pannetje tot hij gesmolten is. Pas op, laat dit niet koken, want dan verliest de gelatine zijn binding!
Schep 3 eetlepels van het yoghurtmengsel bij de warme gelatine en roer dit snel en goed door. Doe dit bij de rest van het yoghurtmengsel en roer het er gelijkmatig doorheen. Schep nu voorzichtig de slagroom er doorheen, zodat je niet te veel lucht verliest. Schep als laatste de stukjes aardbeien er doorheen.
Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het aardbeienyoghurtmengsel gelijkmatig over de bodem. Zet het yoghurttaartje met aardbeien minimaal 2 uur koud weg om op te stijven.
Haal de rand van de vorm en schuif het yoghurttaartje voorzichtig op een groot bord of schaal. Decoreer met de achtergehouden aardbeien. Snijd de taart in 12 punten en geniet ervan bij de koffie of als nagerecht.
Tafel lekker !!
Wat een lekkere taart!
Wij zijn maar samen.
Kun je deze om te bewaren ook invriezen?
Groet,
Yvonne
Invriezen raad af Yvonne. Dit in verband met de verse aardbeien. Je kunt het recept wel halveren of in 3 of 4 delen en in een kleinere schaal of vorm maken.