Gele Meringue Walnoot Cake
Een van de cakes waar ik van houd om te bakken voor Pasen is de Gele Meringue Walnoot Cake. De combinatie van walnoten en zoete meringue zorgt ervoor dat deze cake een absolute publiekstrekker is. Wanneer ik deze cake meeneem naar een feestje of bijeenkomst, is hij binnen enkele minuten verslonden. Wil je weten wat deze cake zo speciaal maakt? Lees dan snel verder en volg het recept!
- 200 gram boter
- 250 gram bloem
- 150 gram gemalen walnoten
- 500 gram poedersuiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 5 eieren
- de schil van een citroen
- ½ zakje bakpoeder
- een snufje zout
De cake
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn door ze in de keuken een uur van tevoren klaar te zetten. Verwarm de oven tot 180 °C. Splits het eigeel van het eiwit.
Klop de eiwitten stijf met het zout en een zakje vanillesuiker (of een eetlepel poedersuiker).
Snij de boter in blokjes en klop deze samen met 250 gram poedersuiker. Schep de eiwitten er door. Zorg ervoor dat je het mengsel niet al te hard door elkaar klopt, anders zal de cake minder luchtig zijn. Voeg de bloem toe, een eetlepel per keer, en daarna de walnoten. U kunt de helft van de walnoten vervangen door geraspte kokos.
Giet het deeg in een beboterde bakvorm. Bak gedurende 30 minuten. Gebruik een tandenstoker om te controleren of de cake gaar is: als de tandenstoker er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Zo niet, bak de cake 5 minuten extra.
De meringue
In de tussentijd, mix het eigeel met de citroenschil en de rest van de poedersuiker. Voeg de suiker geleidelijk toe, een eetlepel tegelijk. Het eigeel zal veranderen in een romige meringue. Haal de cake uit de oven, giet de meringue bovenop. Zorg dat de meringue gelijkmatig verdeeld wordt. Zet de cake terug in de hete oven, maar schakel het gas uit. Laat de cake in de oven staan tot hij volledig is afgekoeld.
De cake is het best als hij de volgende dag opgediend word, dan is hij ook makkelijker te snijden in vierkantjes. Eet op uw eigen verantwoordelijkheid; wij kunnen er nooit genoeg van krijgen!