• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken

Gevuld speculaas bakken; Ruik je ‘m al?

door Connie Derks
in Bakken
1
0
gevuld speculaas bakken

Gevuld speculaas bakken – Sinterklaas is weer in aantocht. Leuk voor de kinderen met veel cadeautjes en snoepgoed, maar ook de volwassenen mogen natuurlijk niks te kort komen. Sinterklaas betekent een tijd van pepernoten, chocoladeletters en niet te vergeten speculaas en dan het liefst een stukje gevuld speculaas. Een lekker kruidige koek gevuld met echt amandelspijs, een beker warme chocolade melk erbij en het rijmen en dichten gaat gelijk een stuk makkelijker. Maak zowel het speculaasdeeg als de amandelspijs een paar dagen voordat je wil gaan bakken dan kunnen de smaken zich goed ontwikkelen en is je koek nog lekkerder. Het recept voor amandelspijs vind je hier.

Gevuld speculaas bakken

  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 190 gram boter
  • 20 gram water
  • 3 gram zout
  • 275 gram bloem
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 5 gram bakpoeder
  • 500 gram amandelspijs
  • 1 los geklopt ei
  • amandelen om te garneren

Gevuld speculaas bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de suiker, bloem, kruiden, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg 140 gram in stukjes gesneden boter en het water  toe en kneed met je handen of met een mixer met kneedhaak tot zich een stevig deeg heeft gevormd. Als het deeg te droog is voeg er dan nog een paar druppels water extra aan toe. Pak het deeg in plastic folie en leg dit minimaal 1 dag koel weg.

speculaas deegNeem 2/3 van je deeg en rol deze uit zodat hij in je vorm past. Druk de bodem en de randen goed aan. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol de amandelspijs zo uit dat deze in de vorm past. Leg de amandelspijs in de vorm en druk goed aan zodat er overal evenveel spijs zit. Smelt de resterende boter en bestrijk hier de amandelspijs mee.

Laat het deeg voor het uitrollen een uurtje op temperatuur komen en kneed dit nog even kort door. Smeer een bakvorm van 10×32 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Heb je dit formaat bakvorm niet, geen probleem een bakvorm van 20×20 cm of een ronde springvorm van 24 cm kan ook

Rol de rest van het deeg uit en leg dit als een mooie lap over de amandelspijs en druk de randen goed aan. Klop het ei los en bestrijk de koek dun met het ei.

gevuld speculaas ongebakkenVerdeel er wat amandelen over in een mooi patroon naar wens en bestrijk alles nogmaals dun met ei. Het beste is als je de koek nu een paar uur in de koeling laat rusten maar mocht je echt niet kunnen wachten dan kun je hem ook direct afbakken. Het bakken gebeurt in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius en al naar gelang je vorm 30 tot 35 minuten. Een lange smalle vorm is eerder gaar dan een ronde vorm. Laat de koek afkoelen in de vorm want deze breekt erg snel als ze warm is. Snij de speculaas in niet te grote stukjes. De speculaas kan met gemak een week bewaard worden.

Tags: Sinterklaas receptenSpeculaas
DeelPin43Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen