• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Breekbrood; Een hartige variant voor bij de borrel of als snelle maaltijd

door Connie Derks
in Hartig
0
0
Breekbrood

Breekbrood; Een pizza brood voor borrel of snelle maaltijd – Misschien ken je monkey bread wel, die lekkere stukjes brood die aan elkaar kleven van de kaneelsuiker. Het leek mij wel lekker om daar een hartige versie van te maken. In plaats van kaneelsuiker nam ik rode pesto en kaas en heb het nog wat extra opgevuld met mozzarella, olijven, tomaat en salami.  Het lijkt misschien wel veel werk maar het valt eigenlijk best wel mee. Je moet alleen wat geduld hebben met het rijzen van het deeg. Begin ongeveer 3 uur voordat je het breekbrood nodig hebt. Tussendoor kun je allerlei andere dingen doen maar de gist heeft echt die tijd nodig. Lukt het je niet om 3 uur vooraf te beginnen, maak het breekbrood dan eerder en warm het wanneer je het nodig hebt op in een een oven.

Breekbrood

voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 50 gram olijfolie
  • 250 gram water
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

voor de vulling:

  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram mozzarella
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram olijven
  • 100 gram salami
  • 2 eetlepels rode pesto
  • snufje chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie

Doe de bloem, zout, suiker en kruiden in een kom. Roer dit goed door elkaar. Doe de gist erbij en bijna alle water. Kneed met de deeghaken tot een samen hangend geheel. Voeg de olie toe en kneed goed door. Wanneer nodig eventueel nog wat water toevoegen. Kneed het deeg ongeveer 10 – 15 minuten tot een mooi en soepel deeg.  Dek de kom af en zet deze 30 minuten op een lekker warme plaats.  Snij de kerstomaatjes doormidden en de mozzarella in kleine stukjes. Snij de salami in stukjes en meng de olie en chili vlokken door de pesto en doe dit in een grote kom.

Smeer een bakvorm royaal in met olie of nog beter bekleed een springvorm met bakpapier. Duw de lucht uit het deeg en verdeel deze in stukjes. Doe in ieder stukje deeg wat tomaat of mozzarella. Het maakt niet uit als je deeg of stukjes mozzarella of tomaat over hebt , alles komt later door elkaar in de vorm.

Doe de gevulde stukjes deeg in de kom met pesto en roer voorzichtig steeds even door zodat om ieder bolletje wat pesto zit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer dit voorzichtig om. Stort alles in de deegvorm, verdeel en druk goed aan. Zet een schaal heet water in de oven en plaats er een rek boven waar je de vorm op zet. Sluit de deur en laat dit een uur rijzen. Haal de vorm uit de oven en verwarm de oven voor op 175 graden. Bak het hartig breekbrood in ongeveer 45 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van de grote van je vorm.

Serveer het breekbrood warm met wat soep of bij de borrel.

Tafel lekker!

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Wokschotel met krieltjes en spinazie
Wokken

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Lamsköfte
Vleesgerechten

Lamsköfte met een muntsausje

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen