• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

door Samantha
in Brood, Hartig
0
0
hartig breekbrood

Hartig breekbrood – De naam zegt het eigenlijk al, van dit brood kun je stukjes breken, lekker om zo op tafel te serveren en iedereen kan er een stukje vanaf breken. Door in ieder apart stukje een lekkere vulling van kaas te stoppen heeft iedereen die een stukje afbreekt, een heerlijk gevuld stukje brood.

De zoete variant van een breekbrood heb je waarschijnlijk al eerder op Lekker Tafelen voorbij zien komen, het Monkey bread, maar een hartige versie is ook mogelijk. Broodjes gevuld met buffelmozzarella en voor het bakken haal je ieder bolletje door een beetje gesmolten boter, die je op smaak brengt met knoflook en peterselie.

Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.

Hartig breekbrood

Porties: 1 brood / 8 tot 10 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram tarwebloem
  • 7,5 gram zout
  • 10 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 50 gram boter
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 15 gram fijngesneden peterselie
  • 24 stukjes of bolletjes mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartig breekbrood:

Maak van de bloem een berg op je werkblad, maak in het midden van de berg een kuil en doe hierin het water, de gist, de suiker en de olie. Meng met de toppen van je vingers de ingrediënten in het kuiltje door elkaar en neem iedere keer een beetje bloem erbij net zolang tot je alle bloem hebt toegevoegd en er een deeg ontstaat. Voeg nu het zout toe en kneed het deeg 10 tot 15 minuten door tot je een soepel deeg hebt.

Leg de bal deeg in een met olie ingevette kom, dek af met een stukje huishoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.

Neem nu het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes. Laat de stukjes deeg onder een theedoek nog even 20 minuten rusten.

Smelt de boter en roer door de gesmolten boter de gesneden knoflook en peterselie. Neem een bakblik in de gewenste vorm en vet deze licht in met wat olie.

Neem één stukje deeg voor het hartig breekbrood en druk dit plat. Leg in het midden de mozzarella. Vouw het deeg om de mozzarella heen en draai tot een bolletje. Haal het bolletje door de gesmolten boter en leg het bolletje in de bakvorm. Herhaal dit tot alle bolletje op zijn.

Leg de bolletjes tegen elkaar en eventueel op elkaar in de bakvorm. Je hoeft ze niet aan te drukken, gewoon losjes naast, op en tegen elkaar leggen. Heb je nog wat van de gesmolten boter over, smeer die dan nu met een kwastje over de bovenkant van de deegbolletjes.

Dek de bakvorm opnieuw af met een stukje huishoudfolie en laat nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de laatste 10 minuten van de rijs de oven alvast voor op 190 graden, en bak het hartig breekbrood vervolgens in 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Mozzarella
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

knackebrod
Brood

Knäckebröd maak je gewoon zelf! Ontbijten was nog nooit zo lekker

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen