• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

door Samantha
in Brood, Hartig
0
2
hartig breekbrood

Hartig breekbrood – De naam zegt het eigenlijk al, van dit brood kun je stukjes breken, lekker om zo op tafel te serveren en een ieder kan er een stukje vanaf breken. Door in ieder apart stukje een lekkere vulling van kaas te stoppen heeft iedereen die een stukje afbreekt, een heerlijk gevuld stukje brood.

De zoete variant van een breekbrood heb je waarschijnlijk al eerder op Lekker Tafelen voorbij zien komen, het Monkey bread, ik maakte deze keer een hartige versie. Broodjes gevuld met buffelmozzarella en voor het bakken haal ik ieder bolletje door een beetje gesmolten boter, die ik op smaak heb gebracht met knoflook en peterselie.

Hartig breekbrood

Porties: 1 brood / 8 tot 10 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram tarwebloem
  • 7,5 gram zout
  • 10 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 50 gram boter
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 15 gram fijngesneden peterselie
  • 24 stukje/bolletjes mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartig breekbrood:

Maak van de bloem een berg op je werkblad, maak in het midden van de berg een kuil en doe hierin het water, de gist, de suiker en de olie. Meng met de toppen van je vingers de ingrediënten in het kuiltje door elkaar en neem iedere keer een beetje bloem erbij net zolang tot je alle bloem hebt toegevoegd en er een deeg ontstaat. Voeg nu het zout toe en kneed het deeg 10 tot 15 minuten door tot je een soepel deeg hebt.

Leg de bal deeg in een met olie ingevette kom, dek af met een stukje huishoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.

Neem nu het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes. Laat de stukjes deeg onder een theedoek nog even 20 minuten rusten.

Smelt de boter en roer door de gesmolten boter de gesneden knoflook en peterselie. Neem een bakblik in de gewenste vorm en vet deze licht in met wat olie.

Neem één stukje deeg en druk dit plat. Leg in het midden de mozzarella. Vouw het deeg om de mozzarella heen en draai tot een bolletje. Haal het bolletje door de gesmolten boter en leg het bolletje in de bakvorm. Herhaal dit tot alle bolletje op zijn.

Leg de bolletjes tegen elkaar en eventueel op elkaar in de bakvorm. Je hoeft ze niet aan te drukken, gewoon losjes naast, op en tegen elkaar leggen. Heb je nog wat van de gesmolten boter over, smeer die dan nu met een kwastje over de bovenkant van de deegbolletjes.

Dek de bakvorm opnieuw af met een stukje huishoudfolie en laat nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de laatste 10 minuten van de rijs de oven alvast voor op 190 graden, en bak het hartig breekbrood vervolgens in 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker!

Tags: Barbecue bijgerechtenKaasKaas - Mozzarella
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Salade met roodlof en blauwe kaas
Salade

Salade met roodlof en blauwe kaas

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Salade van parelcouscous
Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

originele feta
Kookschool

Originele feta; Schapenkaas uit Griekenland

Reacties 2

  1. Eva says:
    10 maanden geleden

    4 x 500 Gr bloem ?
    Lijkt me heel erg veel ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      10 maanden geleden

      Inderdaad Eva, er is iets fout gegaan bij het herplaatsen in de nieuwe website. We hebben het hersteld. Nu staan er weer de juiste ingrediënten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen