• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

door Connie Derks
in Hartig
0
2
Hartige koekjes

Hartige koekjes – Echte hartige koekjes zijn zo lekker en zo simpel te maken dat je ze nooit meer zal kopen. Bij een koekje denk je al gauw aan zoetigheid. Maar een hartig koekje bij de borrel, bij de tv of een picknick is ook echt een lekkernij. Het is bovendien een leuke variatie op de geijkte chips of pinda’s.

Deze koekjes zijn gemaakt met Parmezaanse kaas, tijm, rozemarijn en een snufje kerrie. Je zou er bijvoorbeeld ook komijnpitjes in kunnen doen. Of wat dacht je van wat lekkere sesamzaadjes of geraspte kaas erover te strooien voor het bakken. Je kunt er volop mee variëren en erop en erin doen wat jij lekker vindt. En nog een handige tip. Wist je dat je het deeg in folie heel goed in kan vriezen? Zo hoef je niet alles in een keer te bakken en heb je steeds heerlijk verse koekjes. Leg het deeg dan een paar uur voor je het wil snijden in de koelkast om te ontdooien.

Het deeg kun je inviezen. Dat is makkelijk!

Hartige koekjes voor bij de borrel

Porties: -
Bereidingstijd: 145 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 70 gram boter
  • 40 gram olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei
  • 185 gram bloem
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • grof zeezout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de hartige koekjes:

Klop de boter, de olie de Parmezaanse kaas en het ei romig. Voeg er de kruiden en het zout aan toe en roer goed door. Roer nu kort de bloem erdoor. Neem het deeg uit de kom en maak er 2 worsten van. Dit gaat het makkelijkste door 2 stukken huishoudfolie te nemen, het deeg er in een worstvorm op te leggen en dan de folie op te rollen. Draai de uiteinden goed strak aan en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de folie van het deeg en snijd er dunne plakjes van met een dikte van ongeveer 1 cm. Leg deze plakjes op bakpapier op een bakplaat. Strooi er wat grof zeezout en gedroogde tijm over en druk lichtjes aan.

Bak de hartige koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat ze op de plaat afkoelen. Verpak ze in een koektrommel om ze lekker bros te houden.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Parmezaanse Kaas
DeelPin122Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Reacties 2

  1. Roos says:
    2 jaar geleden

    Ik heb dit recept geprobeerd maar na het bakken kwamen ze er vrij kruimelig uit. Heeft iemand daar nog tips voor? Zodra ik ze oppak vallen ze nog net niet uit elkaar..

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Deze koekjes horen bros te zijn. Wanneer ze afgekoeld zijn horen ze echter niet uit elkaar te vallen.
      De boter moet romig/zacht worden geklopt dus te niet luchtig, misschien is dat het?
      Door de boter iets minder luchtig kloppen, of de koekjes dikker te snijden worden ze iets steviger..

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen