• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Connie Derks door Connie Derks
in Hartig
0
2
Hartige koekjes

Hartige koekjes – Echte hartige koekjes zijn zo lekker en zo simpel te maken dat je ze nooit meer zal kopen. Bij een koekje denk je al gauw aan zoetigheid. Maar een hartig koekje bij de borrel, bij de tv of een picknick is ook echt een lekkernij. Het is bovendien een leuke variatie op de geijkte chips of pinda’s.

Deze koekjes zijn gemaakt met Parmezaanse kaas, tijm, rozemarijn en een snufje kerrie. Je zou er bijvoorbeeld ook komijnpitjes in kunnen doen. Of wat dacht je van wat lekkere sesamzaadjes of geraspte kaas erover te strooien voor het bakken. Je kan er volop mee variëren en erop en erin doen wat jij lekker vindt. En nog een handige tip. Wist je dat je het deeg in folie heel goed in kan vriezen? Zo hoef je niet alles in een keer te bakken en heb je steeds heerlijk verse koekjes. Leg het deeg dan een paar uur voor je het wil snijden in de koelkast om te ontdooien.

Het deeg kun je inviezen. Dat is makkelijk!

Hartige koekjes voor bij de borrel

Porties: -
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 70 gram boter
  • 40 gram olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei
  • 185 gram bloem
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • grof zeezout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de hartige koekjes:

Klop de boter, de olie de Parmezaanse kaas en het ei romig. Voeg er de kruiden en het zout aan toe en roer goed door. Roer nu kort de bloem erdoor. Neem het deeg uit de kom en maak er 2 worsten van. Dit gaat het makkelijkste door 2 stukken huishoudfolie te nemen, het deeg er in een worstvorm op te leggen en dan de folie op te rollen. Draai de uiteinden goed strak aan en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de folie van het deeg en snijd er dunne plakjes van met een dikte van ongeveer 1 cm. Leg deze plakjes op bakpapier op een bakplaat. Strooi er wat grof zeezout en gedroogde tijm over en druk lichtjes aan.

Bak de hartige koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat ze op de plaat afkoelen. Verpak ze in een koektrommel om ze lekker bros te houden.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Parmezaanse Kaas
DeelPin104Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

knoflookbroodjes
Brood

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue

Reacties 2

  1. Roos says:
    10 maanden geleden

    Ik heb dit recept geprobeerd maar na het bakken kwamen ze er vrij kruimelig uit. Heeft iemand daar nog tips voor? Zodra ik ze oppak vallen ze nog net niet uit elkaar..

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Deze koekjes horen bros te zijn. Wanneer ze afgekoeld zijn horen ze echter niet uit elkaar te vallen.
      De boter moet romig/zacht worden geklopt dus te niet luchtig, misschien is dat het?
      Door de boter iets minder luchtig kloppen, of de koekjes dikker te snijden worden ze iets steviger..

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen