Hartige mini muffins – Als je gaat bakken denk je al snel aan zoete baksels, maar vandaag ga je met dit recept een heerlijk hartig baksel maken. Rijk gevulde mini muffins op twee manieren. Met salami en ricotta of met feta en tomaat. Je kunt natuurlijk ook beide varianten maken. Die variatie zal niemand vervelend vinden.
Voor de lunch, de borrel of een high tea
Een hartige snack als deze kun je op meerdere manieren inzetten. Als je je partner een muffin bij de lunch zul je een enthousiaste reactie krijgen. Wat is dat nu? Hoe leuk! Maar ook bij een high tea is dit een verrassende lekkernij die waarschijnlijk als eerste op is. En bij de borrel doen de hartige mini muffins het ook heel goed. Kortom, dit is een makkelijk recept om te bewaren. Het gaat heel vaak van pas komen.
Hartige mini muffins zijn voor de kinderen gewoon pizza
De hartige mini muffins lijken een beetje op een pizza. De vulling doet daar enorm aan denken. En dat maakt het ook heel leuk om ze met kinderen te maken. In plaats van koekjes bakken kies je nu voor de muffins en noem ze gerust minipizzaatjes.
Een heerlijke vulling
Wees creatief en bedenk vooral een eigen vulling. Als je dit makkelijke recept gaat maken ga je aan de slag met lekker verse ingrediënten. Je maakt de hartige mini muffins in twee varianten. De ene variant vul je met ricotta en salami en de andere variant vul je met feta en tomaat. Neem dan wel de echte feta!
Het is wel belangrijk dat de vulling in balans is. Als je teveel vulling gebruikt zullen ze niet goed rijzen en is het resultaat een kleffe hap. Dat zou zonde zijn!
Hartige mini muffins zijn in een half uurtje klaar
Als je pizza gaat maken ben je wel even bezig. Dat is het overigens ook absoluut waard. Maar als je met deze hartige mini muffins gaat maken ben je in een half uur klaar. Zo makkelijk kun je echt verrassen bij de lunch, bij de borrel en bij een high tea. O, en als je gaat picknicken zijn de muffins een absolute aanrader.
Hartige mini muffins
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- 2 gram baksoda
- zout en peper
- 45 gram boter
- 1 ei
- 125 gram yoghurt
- 75 gram salami (vulling)
- 75 gram ricotta (vulling)
- 1/2 theelepel pittige kruiden, Optioneel (vulling)
- 75 gram feta (vulling)
- 10 cherrytomaatjes (vulling)
- 1 theelepel oregano (vulling)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de hartige mini muffins:
Zet eerst alles klaar, snij de gekozen vulling klein, smeer de vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de boter, let op niet bruin laten worden!
Klop het ei los met de yoghurt en voeg de lauwe boter er aan toe. Voeg de natte bestanddelen bij de droge en roer kort door.
Voeg de vulling toe. Doe dit kort, het beslag mag er rommelig uitzien. Hoe rommeliger het beslag des te lekkerder de muffin.
Vulling bij 1 portie beslag:
Hartige mini muffins met Pittige salami:
75 gram salami, 75 gram ricotta, naar wens ½ theelepel pittige kruiden.
Roer de ricotta, kruiden en 50 gram van de fijngesneden salami door je beslag en strooi er nog wat stukjes salami bovenop.
Hartige mini muffins met Feta tomaat:
75 gram feta, ½ cherrytomaatje per cupcake, 1 theelepel oregano.
Roer de verbrokkelde feta en de oregano door het beslag en decoreer met de tomaat. Strooi er eventueel nog wat peper over.
Bak de hartige mini muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.
Tafel lekker !!