• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige muffins, Italian style

door Connie Derks
in Hartig
0
4
Hartige muffins

Hartige muffins Italian style – Muffins kennen we allemaal wel, maar wist je dat hartige muffins warm of koud bij lunch, brunch of borrel ook erg lekker zijn!

Je kijkt er misschien even vreemd tegen aan want bij een muffin denk je al gauw aan zoet. Zie het als een soort zelf gebakken broodje maar dan super eenvoudig om te maken. Niet kneden, rijzen en zo meer maar mengen, roeren, bakken, klaar. Iedereen zal versteld staan van jouw bakkunsten terwijl het eigenlijk een koud kunstje was.

Ze zijn heerlijk in de lunchtrommel samen met wat kerstomaatjes en schijfjes komkommer. Of wat dacht je van een kaasplankje met lekkere stukjes kaas, olijven en deze heerlijke hartige muffins.

Varieer eens met de kaas en vervang de geraspte kaas in de muffin door mozzarella of neem serranoham of gekookte ham in plaats van ontbijtspek, doe deze er dan ongebakken in dan komt de smaak beter tot zijn recht. Je ziet het, het is echt niet moeilijk om variatie op tafel te brengen! Met een kleine moeite en een beetje fantasie zet je de meest lekkere dingen op tafel.

Hartige muffins

Voor 12 muffins gebruik je;

  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • zout/peper
  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 100+50 gram belegen kaas
  • 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 250 gram melk
  • 6 eetlepels olie (ik nam er 3 van de gedroogde tomaten en 3 zonnebloem olie)

Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de papieren vormpjes in de cupcake vorm. Bak het spek uit in een droge koekenpan en laat dit afkoelen. Snijd het in kleine stukjes. Snijd de gedroogde tomaat ook in stukjes. Rasp de kaas. Meng de bloem, bakpoeder, zout, peper, en gedroogde kruiden door elkaar. Roer er de 100 gram geraspte kaas, de ontbijtspek en de gedroogde tomaat doorheen. Klop de eieren los met de melk en de olie en roer deze kort door het bloemmengsel, niet te lang het moet een rommelige structuur hebben. Schep het beslag in de 10-12 vormpjes strooi er de resterende kaas overheen en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar.

Tafel lekker !

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Reacties 4

  1. Conny Stuurman says:
    2 maanden geleden

    Wat een heerlijke muffins! Helaas bleef er wel veel aan de papieren vormpjes plakken. Volgende keer vet ik de muffinvorm goed in.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Fijn dat ze lekker waren, je kunt inderdaad de vorm goed invetten, maar je zou ook de papiertjes met een bakspray kunnen inspuiten als je het vervelend vindt dat ze aan het papier blijven plakken.

      Beantwoorden
  2. Connie says:
    5 jaar geleden

    Wat leuk dat we de liefde voor muffins hebben kunnen aanwakkeren.
    Lekkere toevoeging die olijven, ben benieuwd welke variaties je nog meer gaat maken in de toekomst.

    Beantwoorden
  3. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Ik houd niet van muffins, maar ik heb gisteren de hartige muffins Italian Style gemaakt….. ohhhh…. wat waren ze lékker en wat was het een succes bij m’n gasten!!! Ik had er nog een paar klein gesneden groene olijven doorheen gedaan en de Serrano ham genomen. Héérlijk.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen