• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige olijvenbroodjes; daar hoeft geen beleg op!

door Connie Derks
in Hartig
1
0
Hartige olijvenbroodjes

Hartige olijvenbroodjes – Broodjes waar geen kruidenboter of beleg voor nodig is. De hartige olijvenbroodjes zijn ideaal voor bij een picknick, barbecue of gewoon bij een kop zelfgemaakte soep.

Het geeft mij altijd erg veel voldoening om zelf mijn broodjes te bakken. Voor mij is het pure ontspanning. In de keuken bezig zijn en van zoiets simpels als bloem en melk een smakelijk broodje maken met een vulling van gedroogde tomaatjes, olijven of wat geraspte kaas. Hoe simpel kan het vaak zijn. Brood is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op. Deze broodjes zijn van tarwe deeg maar als je graag witte broodjes wil kan dat natuurlijk ook dan neem je gewoon 500 gram bloem. Voor de vulling van de hartige olijvenbroodjes heb ik gekozen voor olijven, knoflook, tuinkruiden en voor de extra bite wat zonnebloempitten.

Hartige olijvenbroodjes

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 110 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 18 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 260 -280 gram melk
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 200 gram olijven naar smaak
  • 50 gram zachte boter
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels kruidenolie of 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel gehakte groene kruiden naar wens
  • 50 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze van dit recept

Doe de bloem en het meel samen met het zout in een kom en roer er even doorheen. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg 260 gram van de melk samen met het ei bij de bloem. Doe er de gist bij en kneed in een keukenmachine of met de deeghaken van een handmixer tot een samenhangend deeg. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed het geheel. Wanneer het deeg te stevig is kun je nu een beetje extra melk toevoegen. Kneed het deeg nu tot een soepel geheel, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Haal het deeg als het lekker soepel is uit de kom en maak er een bol van. Smeer de kom licht in met olie en rol de bol er doorheen. Laat de deegbol in de kom onder een stukje huishoudfolie ongeveer een uurtje rijzen.

Hak ondertussen voor de vulling de olijven fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten.

Duw de lucht uit je deegbol en vouw er een rechthoek van. Laat dit ongeveer 20 minuten rusten onder huishoudfolie.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 50 cm. Verdeel de vulling over 20 x 50 cm van de deeglap, vouw het ongevulde gedeelte naar het midden van het gevulde gedeelte en vouw er de rest overheen zodat je 3 lagen deeg hebt. Snijd het deeg in repen van 2 ½ cm en draai ze in tegengestelde richting. Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een uurtje rijzen. Klop een eitje los met een snuf zout en een eetlepel water en smeer hier voorzichtig de broodjes in. Bak de olijvenbroodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wil je graag de ronde hartige olijvenbroodjes maken? Trek de broodjes na het draaien iets langer en leg er een knoop in.

Tags: Olijvenpicknicken
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen