• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige olijvenbroodjes; daar hoeft geen beleg op!

door Connie Derks
in Hartig
1
0
Hartige olijvenbroodjes

Hartige olijvenbroodjes – Broodjes waar geen kruidenboter of beleg voor nodig is. De hartige olijvenbroodjes zijn ideaal voor bij een picknick, barbecue of gewoon bij een kop zelfgemaakte soep.

Het geeft mij altijd erg veel voldoening om zelf mijn broodjes te bakken. Voor mij is het pure ontspanning. In de keuken bezig zijn en van zoiets simpels als bloem en melk een smakelijk broodje maken met een vulling van gedroogde tomaatjes, olijven of wat geraspte kaas. Hoe simpel kan het vaak zijn. Brood is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op. Deze broodjes zijn van tarwe deeg maar als je graag witte broodjes wil kan dat natuurlijk ook dan neem je gewoon 500 gram bloem. Voor de vulling van de hartige olijvenbroodjes heb ik gekozen voor olijven, knoflook, tuinkruiden en voor de extra bite wat zonnebloempitten.

Hartige olijvenbroodjes

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 110 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 18 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 260 -280 gram melk
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 200 gram olijven naar smaak
  • 50 gram zachte boter
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels kruidenolie of 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel gehakte groene kruiden naar wens
  • 50 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze van dit recept

Doe de bloem en het meel samen met het zout in een kom en roer er even doorheen. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg 260 gram van de melk samen met het ei bij de bloem. Doe er de gist bij en kneed in een keukenmachine of met de deeghaken van een handmixer tot een samenhangend deeg. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed het geheel. Wanneer het deeg te stevig is kun je nu een beetje extra melk toevoegen. Kneed het deeg nu tot een soepel geheel, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Haal het deeg als het lekker soepel is uit de kom en maak er een bol van. Smeer de kom licht in met olie en rol de bol er doorheen. Laat de deegbol in de kom onder een stukje huishoudfolie ongeveer een uurtje rijzen.

Hak ondertussen voor de vulling de olijven fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten.

Duw de lucht uit je deegbol en vouw er een rechthoek van. Laat dit ongeveer 20 minuten rusten onder huishoudfolie.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 50 cm. Verdeel de vulling over 20 x 50 cm van de deeglap, vouw het ongevulde gedeelte naar het midden van het gevulde gedeelte en vouw er de rest overheen zodat je 3 lagen deeg hebt. Snijd het deeg in repen van 2 ½ cm en draai ze in tegengestelde richting. Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een uurtje rijzen. Klop een eitje los met een snuf zout en een eetlepel water en smeer hier voorzichtig de broodjes in. Bak de olijvenbroodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wil je graag de ronde hartige olijvenbroodjes maken? Trek de broodjes na het draaien iets langer en leg er een knoop in.

DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen