• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige olijvenbroodjes; daar hoeft geen beleg op!

door Connie
in Hartig
Hartige olijvenbroodjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Hartige olijvenbroodjes – Broodjes waar geen kruidenboter of beleg voor nodig is. De hartige olijvenbroodjes zijn ideaal voor bij een picknick, barbecue of gewoon bij een kop zelfgemaakte soep.

Het geeft mij altijd erg veel voldoening om zelf mijn broodjes te bakken. Voor mij is het pure ontspanning. In de keuken bezig zijn en van zoiets simpels als bloem en melk een smakelijk broodje maken met een vulling van gedroogde tomaatjes, olijven of wat geraspte kaas. Hoe simpel kan het vaak zijn. Brood is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op. Deze broodjes zijn van tarwe deeg maar als je graag witte broodjes wil kan dat natuurlijk ook dan neem je gewoon 500 gram bloem. Voor de vulling van de hartige olijvenbroodjes heb ik gekozen voor olijven, knoflook, tuinkruiden en voor de extra bite wat zonnebloempitten.

Hartige olijvenbroodjes

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 110 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 18 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 260 -280 gram melk
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 200 gram olijven naar smaak
  • 50 gram zachte boter
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels kruidenolie of 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel gehakte groene kruiden naar wens
  • 50 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze van dit recept

Doe de bloem en het meel samen met het zout in een kom en roer er even doorheen. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg 260 gram van de melk samen met het ei bij de bloem. Doe er de gist bij en kneed in een keukenmachine of met de deeghaken van een handmixer tot een samenhangend deeg. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en kneed het geheel. Wanneer het deeg te stevig is kun je nu een beetje extra melk toevoegen. Kneed het deeg nu tot een soepel geheel, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Haal het deeg als het lekker soepel is uit de kom en maak er een bol van. Smeer de kom licht in met olie en rol de bol er doorheen. Laat de deegbol in de kom onder een stukje huishoudfolie ongeveer een uurtje rijzen.

Hak ondertussen voor de vulling de olijven fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten.

Duw de lucht uit je deegbol en vouw er een rechthoek van. Laat dit ongeveer 20 minuten rusten onder huishoudfolie.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 50 cm. Verdeel de vulling over 20 x 50 cm van de deeglap, vouw het ongevulde gedeelte naar het midden van het gevulde gedeelte en vouw er de rest overheen zodat je 3 lagen deeg hebt. Snijd het deeg in repen van 2 ½ cm en draai ze in tegengestelde richting. Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een uurtje rijzen. Klop een eitje los met een snuf zout en een eetlepel water en smeer hier voorzichtig de broodjes in. Bak de olijvenbroodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wil je graag de ronde hartige olijvenbroodjes maken? Trek de broodjes na het draaien iets langer en leg er een knoop in.

Tags: Olijvenpicknicken

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

Picknicken met kinderen
Specials

Picknicken met kinderen; een echt feestje

Rabarber taart upside down
Nagerecht

Upside down rabarber taart

Quiche met asperges
Quiche

Quiche met asperges

havermoutkoeken met kokos en ananas
Koekjes

Havermoutkoeken met kokos en ananas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen