• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Connie Derks door Connie Derks
in Hartig
0
9
Kaas uien stokbrood

Kaas uien stokbrood uit eigen oven – We kennen allemaal wel het kaas uien stokbrood. Erg lekker bij de soep, lunch of bij de borrel. Met een klein beetje moeite tover jij ze met dit recept uit je eigen oven. We maken er gelijk 4 zodat je ook zeker genoeg hebt want ze zijn zo lekker dat ze snel op zullen zijn. Vind je het toch een beetje veel? Als je het kaas uien stokbrood niet te donker bakt zijn ze ideaal om in te vriezen. Bak ze dan bij gebruik 10 minuten in een hete oven en ze zijn als vers.

Als je het kaas uien stokbrood niet te donker bakt kun je deze invriezen

Veel speciale ingrediënten heb je er niet voor nodig, kaas en uien hebben we denk ik allemaal wel in huis. Oké de gist moet je misschien gaan halen, maar tegenwoordig heeft bijna iedere supermarkt deze in het koelvak en ook bij de bakker of de molenaar kun je verse gist kopen. Gebruik je liever droge gist deel het gewicht dan door 3 en rond dan af naar boven, dat zou in dit recept neer komen op 9 gram. Wanneer je liever alleen witte bloem gebruikt omdat je geen volkoren meel in huis hebt kan dit ook, gebruik dan wel een beetje minder water. Maar juist het lichte bruine maakt dat deze broden net dat beetje extra hebben.

Kaas uien stokbrood

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram patentbloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 10 gram zout
  • 25 gram verse gist
  • 30 gram roomboter
  • 330 gram water
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 300 gram uien
  • 250 gram jong belegen Goudse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Kaas uien stokbrood maak je zo:

Meng de bloem met het meel en maak er een berg van op je tafel. Maak een kuil in je berg en leg hier je gist in. Aan de buitenzijde leg je het zout, de kruiden en de boter. Schenk het lauwwarme water in je kuil en los de gist hierin op. Werk nu met je hand steeds meer meel bij je water totdat alles grof door elkaar zit. Kneed nu ongeveer 10-15 minuten goed door totdat je een mooi soepel deeg hebt. Wanneer je met een mixer met kneedhaken werkt of met een keukenmachine, doe er dan eerst het meel/bloemmengsel in voeg het water en de gist toe. Als het water geabsorbeerd is voeg je ook de boter de kruiden en het zout. Ook hier geldt 10 minuten kneden tot een mooi soepel deeg.

Leg het deeg in een, met olie ingevette, ruime kom en dek het af met huishoudfolie. Zet ongeveer 2 uur weg op een warme plaats totdat het deeg zich verdubbeld heeft.

Rasp de kaas grof en snijd de uien in halve ringen.

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke stukken. Maak de stukken plat en rol ze op. Als je de laatste opgerold hebt begin je weer bij de eerste en rolt deze dan voorzichtig uit tot de gewenste lengte. Wanneer je dit in etappes doet, zal het deeg beter meewerken en zich makkelijker uit laten rollen. Leg de stokbroden per twee op een bakplaat bekleed met bakpapier. Heb je maar 1 bakplaat? Leg dan de andere op het rooster met dubbel bakpapier. Laat het deeg 5-10 minuten tot rust komen en snij het dan royaal in met een scherp mesje. Klap de zijkanten een beetje weg en vul de broden met de ui. Strooi er wat zout en peper over en strooi er dan de geraspte kaas overheen. Zet warm weg en laat nog ongeveer een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het kaas uien stokbrood 20 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin70Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Reacties 9

  1. Tanja says:
    1 jaar geleden

    De broden staan in de wachtrij voor de oven 🙂 …. eerst de kaas-ui, dan 2 maisbroden en nog een feeststolletje. Moet toch goed komen op oudjaarsavond (ook voor de buren). Dank voor je recept en een mooi 2021!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Met heel veel plezier gedaan en voor jullie ook een goed 2021
      Lekker bezig, en wat lief dat je ook voor je buren zorgt.

      Beantwoorden
  2. Gerda says:
    4 jaar geleden

    Het deeg staat op dit moment een half uur te rijzen dus nog 1 1/2 uur te gaan. Dan vullen en weer een uur rijzen. Ben erg benieuwd naar het resultaat want het recept klinkt heerlijk. Bedankt daarvoor.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Graag gedaan Gerda, dat word lekker smullen vanavond

      Beantwoorden
      • Gerda says:
        4 jaar geleden

        Ze staan nu in de oven en zien er goed uit. Ga mijn buren er ook 1 geven en ben benieuwd naar hun commentaar. Overigens erg leuk dat je reageert hoor.

        Beantwoorden
        • Connie says:
          4 jaar geleden

          Ben nu dus ook benieuwd naar hun maar ook jou reactie van het eindresultaat.

          Beantwoorden
          • Gerda says:
            4 jaar geleden

            Hoi Connie, het was een groot succes. De ene buur heeft hem voor de helft opgegeten en de andere helft ingevroren voor haar dochter die verpleegster is en hem dan meeneemt als ze nachtdienst heeft. Heb haar daarom nog een stokbrood gebracht. De andere buur heeft hem vannacht nog gegeten toen hij thuis kwam van stappen en hij vond het heerlijk. Ik vond het ook erg lekker en heb het recept in mijn eigen favoriete receptenboek gezet want ik hou het erin hoor. Hartelijk dank voor dit recept want het is heerlijk. Veel lekkerder dan de kaas-uien stokbroden die je in de winkel koopt. Een wereld van verschil. Fijne dag en groeten van Gerda

          • Connie says:
            4 jaar geleden

            Leuk om te horen en wat lief om je brood met je buren te delen. Die boffen maar met jou als buurvrouw.

  3. Wiep Breur says:
    6 jaar geleden

    Ik maak nog steeds met plezier jou stokbrood
    Met kaas en uien deeg staat ook nu weer klaar!!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen