• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

door Connie Derks
in Hartig
0
9
Kaas uien stokbrood

Kaas uien stokbrood uit eigen oven – We kennen allemaal wel het kaas uien stokbrood. Erg lekker bij de soep, lunch of bij de borrel. Met een klein beetje moeite tover jij ze met dit recept uit je eigen oven. We maken er gelijk 4 zodat je ook zeker genoeg hebt want ze zijn zo lekker dat ze snel op zullen zijn. Vind je het toch een beetje veel? Als je het kaas uien stokbrood niet te donker bakt zijn ze ideaal om in te vriezen. Bak ze dan bij gebruik 10 minuten in een hete oven en ze zijn als vers.

Als je het kaas uien stokbrood niet te donker bakt zijn ze ideaal om in te vriezen.

Veel speciale ingrediënten heb je er niet voor nodig, kaas en uien hebben we denk ik allemaal wel in huis. Oké de gist moet je misschien gaan halen maar tegenwoordig heeft bijna iedere supermarkt deze in het koelvak en ook bij de bakker of de molenaar kun je verse gist kopen. Gebruik je liever droge gist deel het gewicht dan door 3 en rond dan af naar boven, dat zou in dit recept neer komen op 9 gram. Wanneer je liever alleen witte bloem gebruikt omdat je geen volkoren meel in huis hebt kan dit ook, gebruik dan wel een beetje minder water. Maar juist het lichte bruine maakt dat deze broden net dat beetje extra hebben.

Kaas uien stokbrood

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram patentbloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 10 gram zout
  • 25 gram verse gist
  • 30 gram roomboter
  • 330 gram water
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 300 gram uien
  • 250 gram jong belegen Goudse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Kaas uien stokbrood maak je zo:

Meng de bloem met het meel en maak er een berg van op je tafel. Maak een kuil in je berg en leg hier je gist in. Aan de buitenzijde leg je het zout, de kruiden en de boter. Schenk het lauwwarme water in je kuil en los de gist hierin op. Werk nu met je hand steeds meer meel bij je water totdat alles grof door elkaar zit. Kneed nu ongeveer 10-15 minuten goed door totdat je een mooi soepel deeg hebt. Wanneer je met een mixer met kneedhaken werkt of met een keukenmachine, doe er dan eerst het meel/bloemmengsel in voeg het water en de gist toe, en als het water geabsorbeerd is de boter de kruiden en het zout. Ook hier geldt 10 minuten kneden tot een mooi soepel deeg.

Leg het deeg in een, met olie ingevette, ruime kom en dek het af met huishoudfolie. Zet ongeveer 2 uur weg op een warme plaats totdat het deeg zich verdubbeld heeft.

Rasp de kaas grof en snijd de uien in halve ringen.

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke stukken. Maak de stukken plat en rol ze op. Als je de laatste opgerold hebt begin je weer bij de eerste en rolt deze dan voorzichtig uit tot de gewenste lengte. Wanneer je dit in etappes doet zal het deeg beter meewerken en zich makkelijker uit laten rollen. Leg de stokbroden per 2 op een bakplaat bekleed met bakpapier. Heb je maar 1 bakplaat leg dan de andere op het rooster met dubbel bakpapier. Laat het deeg 5-10 minuten tot rust komen en snij het dan royaal in met een scherp mesje. Klap de zijkanten een beetje weg en vul de broden met de ui. Strooi er wat zout en peper over en strooi er dan de geraspte kaas overheen. Zet warm weg en laat nog ongeveer een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het kaas uien stokbrood 20 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin48Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

groene aspergesalade met feta en krieltjes
Salade

Groene aspergesalade met feta en krieltjes

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Salade met roodlof en blauwe kaas
Salade

Salade met roodlof en blauwe kaas

Reacties 9

  1. Tanja says:
    4 maanden geleden

    De broden staan in de wachtrij voor de oven 🙂 …. eerst de kaas-ui, dan 2 maisbroden en nog een feeststolletje. Moet toch goed komen op oudjaarsavond (ook voor de buren). Dank voor je recept en een mooi 2021!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 maanden geleden

      Met heel veel plezier gedaan en voor jullie ook een goed 2021
      Lekker bezig, en wat lief dat je ook voor je buren zorgt.

      Beantwoorden
  2. Gerda says:
    3 jaar geleden

    Het deeg staat op dit moment een half uur te rijzen dus nog 1 1/2 uur te gaan. Dan vullen en weer een uur rijzen. Ben erg benieuwd naar het resultaat want het recept klinkt heerlijk. Bedankt daarvoor.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Graag gedaan Gerda, dat word lekker smullen vanavond

      Beantwoorden
      • Gerda says:
        3 jaar geleden

        Ze staan nu in de oven en zien er goed uit. Ga mijn buren er ook 1 geven en ben benieuwd naar hun commentaar. Overigens erg leuk dat je reageert hoor.

        Beantwoorden
        • Connie says:
          3 jaar geleden

          Ben nu dus ook benieuwd naar hun maar ook jou reactie van het eindresultaat.

          Beantwoorden
          • Gerda says:
            3 jaar geleden

            Hoi Connie, het was een groot succes. De ene buur heeft hem voor de helft opgegeten en de andere helft ingevroren voor haar dochter die verpleegster is en hem dan meeneemt als ze nachtdienst heeft. Heb haar daarom nog een stokbrood gebracht. De andere buur heeft hem vannacht nog gegeten toen hij thuis kwam van stappen en hij vond het heerlijk. Ik vond het ook erg lekker en heb het recept in mijn eigen favoriete receptenboek gezet want ik hou het erin hoor. Hartelijk dank voor dit recept want het is heerlijk. Veel lekkerder dan de kaas-uien stokbroden die je in de winkel koopt. Een wereld van verschil. Fijne dag en groeten van Gerda

          • Connie says:
            3 jaar geleden

            Leuk om te horen en wat lief om je brood met je buren te delen. Die boffen maar met jou als buurvrouw.

  3. Wiep Breur says:
    5 jaar geleden

    Ik maak nog steeds met plezier jou stokbrood
    Met kaas en uien deeg staat ook nu weer klaar!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen